Το έργο της προηγούμενης χρονιάς, 2007, παρουσίασε η  Δημοτική Αρχή Κορωπίου,  σε δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Κυριακή 21/11. Αναφέρθηκε και σε σημαντικές δραστηριότητες του 2008,  αλλά και σε έργα που είναι σε εξέλιξη...

Απολογισμός έργου της Δημοτικής Αρχής Κορωπίου

 


Το έργο της προηγούμενης χρονιάς, 2007, παρουσίασε η  Δημοτική Αρχή Κορωπίου,  σε δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη Κυριακή 21/11. Αναφέρθηκε και σε σημαντικές δραστηριότητες του 2008,  αλλά και σε έργα που είναι σε εξέλιξη.

Μίλησε ο Δήμαρχος και στη συνέχεια όλοι οι  Αντιδήμαρχοι και οι υπεύθυνοι των ΝΠΔΔ του Δήμου (Φιλαρμονική, ΚΑΠΗ κλπ.) και μετά πήρε το λόγο η μειοψηφία.

Το Γυμναστήριο δεν είχε κόσμο, σε σχέση με άλλες χρονιές που δεν έβρισκες καρέκλα να καθίσεις.

Το παρών έδωσε και ο παλιός Δήμαρχος Πέτρος Παπαγιαννόπουλος, ο Αντινομάρχης Θεοδ. Γρίβας και η νομαρχιακή σύμβουλος και γραμματέας του Ν.Σ. Αγγελική Γκιόκα.

Τη δυσαρέσκειά της εξέφρασε η μειοψηφία για τον πολύωρο απολογισμό.

Την έναρξη της συνεδρίασης έκανε ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Τάσος Χρήστου μίλησε για το “μοτο” της Δημοτικής Αρχής: τη διαφάνεια.

Ενημέρωσε για την ιστοσελίδα του Δήμου (www.koropi.gr) και προέτρεψε τους Δημότες να ενημερώνονται μέσα από τον ιστοχώρο του αφού δημοσιοποιούνται και αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.


Ο Δήμαρχος Θεόδωρος Αθανασόπουλος μίλησε σε μια θεωρητική βάση για τα τεκταινόμενα στο Δήμο. Για τη φιλοσοφία που έχουν οι  ΟΤΑ. Γι’ αυτήν που θα έπρεπε να έχουν. Για τις αγκυλώσεις της Δημόσιας Διοίκησης, για τη νοοτροπία πολλών δημοτών (καθημερινή μάχη για ένα καθαρό Κορωπί).

Παρουσιάζουμε ορισμένα σημεία της ομιλίας του.

Όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένως τα προβλήματα και οι ιδιαιτερότητες αυτού του Δήμου που ασκούμε διοίκηση σύμφωνα με τη λαϊκή εντολή είναι πολλαπλά και σύνθετα.


Είμαστε μια πόλη σε συνεχή μεταλλαγή των βασικών χαρακτηριστικών της μέσα από πρωτόγνωρες διαδικασίες αστικοποίησης που επιταχύνονται από τη πίεση των δραστηριοτήτων του Αεροδρομίου, της  χρήσης της Αττικής Οδού και των άλλων οικονομικών δραστηριοτήτων που έχουν αναπτυχθεί στις βιομηχανικές περιοχές.


Η επίλυση αυτών των ζητημάτων δεν είναι μια απλή υπόθεση όπως όλοι γνωρίζετε  και μάλιστα όταν διαχρονικά το κράτος δεν είχε στρατηγική για να αντιμετωπίσει αυτή την κατάσταση.


Η άσκηση των αρμοδιοτήτων μας βρίσκει μεγάλα εμπόδια : Οικονομικά και οργανωτικά, νέα θεσμικά πλαίσια που απαιτούν χρόνους μεγαλύτερους για να λειτουργήσουν όπως η εφαρμογή του Επιχειρησιακού  Προγράμματος, η πιστοποίηση δημοτικών υπηρεσιών  κα.

Σ’  αυτή την πορεία οι αντίπαλοί μας είναι συγκεκριμένοι και  υπαρκτοί: 

– η κρατική γραφειοκρατία και οι υστερήσεις υπηρεσιών και τομέων του κράτους,

– οι αντιτιθέμενες πολιτικές στοχεύσεις κομμάτων & παραγόντων, που δημιουργούν καθυστερήσεις σε δημοτικά έργα,

–  οι οικονομικές και οργανωτικές δυσκολίες,

– η έλλειψη προσωπικού,  συνολικά στην Αυτοδιοίκηση και στο Δήμο μας,

–  τα μεγάλα και μικρά ιδιωτικά οικονομικά συμφέροντα,  που βρίσκουν τρόπους να ξεγλιστράνε από τους Νόμους και να «κοροϊδεύουν» τους θεσμούς με αποτέλεσμα  να δυσκολεύουν το δημοτικό μας έργο.


Μίλησε για την οικονομική κρίση και για την επιβάρυνση που θα δεχθούν οι ΟΤΑ, αφού εκεί θα μετακυλήσουν το βάρος της ύφεσης. Τόνισε δε ότι θα χρειαστούν νέες συνεργασίες και αξιοποίηση όλων των δομών του κράτους, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Αυτοδιοίκησης και των οργανώσεων της κοινωνίας πολιτών για να μπορέσουν να ανταπεξέλουν.


Παρόλα αυτά  τα προβλήματα ο απολογισμός για το 2007 είναι θετικός. Ενώ μέσα στο 2008 αναπτύχθηκε μια έντονη κινητικότητα σε θέματα που αφορούν το Κορωπί με αποτέλεσμα να υπάρχει μια συγκρατημένη αισιοδοξία  για  κρατικές και αυτοδιοικητικές  αποφάσεις,  που μπαίνουν πλέον στο στάδιο υλοποίησης και  αλλάζουν προς το καλύτερο τη ζωή μας.


ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟ


Επεσήμανε ότι παρ’ όλες τις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει το Κορωπί, υπάρχουν καλύτερες συνθήκες:


“Οι δημοτικές μας πολιτικές αρχίζουν να υποστηρίζονται με νέα κτίρια που κατασκευάζονται, με ενίσχυση προσωπικού,  με  ορθολογικότερη αξιοποίηση κάθε προγράμματος ευρωπαϊκού,  κρατικού, νομαρχιακού.


Έχουμε επιτέλους δεσμεύσεις και ξεμπλοκάρισμα μεγάλων έργων ύστερα από συντονισμένες διαδημοτικές κινήσεις όπως φέτος στο μεγάλο και χρόνιο ζήτημα της Αποχέτευσης και του Βιολογικού Καθαρισμού”.


«Το Κορωπί μια ανθρώπινη πόλη»


Με το σταθερό σύνθημά του, «Το Κορωπί μια ανθρώπινη πόλη», αναφέρθηκε στην  περιβαλλοντική αναβάθμιση που επιχειρεί «με πολεοδομική ανασυγκρότηση, κοινωνική αλληλεγγύη και σεβασμό στον πολίτη» που επιχειρεί, αλλά βρίσκει εμπόδια από αναρμόδιους φορείς!


Υπέρμαχος του Καποδίστρια 2


Αναφερόμενος σε παρεμβάσεις αναρμόδιων φορέων, που φρενάρουν το έργο στο Κορωπί, τόνισε ότι υποστηρίζει τη  διοικητική μεταρρύθμιση και στο κράτος και στην Τ.Α. Τη θεωρεί αναγκαιότητα «για να ξεκαθαρίσουν πολλά που δυσκολεύουν τη δoυλειά μας», όπως είπε χαρακτηριστικά.


Για την υλοποίηση της στρατηγικής αυτής εργαστήκαμε και το 2007! Αταλάντευτα ! Σε όλους τους τομείς και με επιτυχίες αλλά και με λάθη.


Τα λάθη αυτά ή παραλείψεις μας έγιναν στην προσπάθειά μας να επιλύσουμε έντιμα και έγκαιρα μεγάλα και μικρά ανοιχτά  ζητήματα της πόλης μας.

Επισημαίνουμε τα λάθη, και τα επισημαίνουμε για να τα εξαλείψουμε και να κατανοήσουμε  τις νέες απαιτήσεις! Αυτή  η δημοτική αρχή δεν «κουκουλώνει» τα προβλήματα τα θέτει και να λύνει.» 

Με σύνθημα:  «καθημερινή μάχη για ένα καθαρό Κορωπί» ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στις ενέργειες του Δήμου για την ενίσχυση των μέσων αποκομιδής ενώ παρουσίασε και αρνητικές εικόνες από το Κορωπί που πρέπει άμεσα να αλλάξουν με ευθύνη Δήμου και κατοίκων.


– 28 σημεία διαχείρισης οικοδομικών υλικών βρίσκονται στην πόλη, με αποτέλεσμα να έρχονται οι τσιγγάνοι και να εγκαθίστανται στο Κορωπί, αφού τα εμπορεύονται.


– Εδωσε εύσημα στον Αντινομάρχη Θεόδωρο Γρίβα, για την προσπάθεια που έχει κάνει για να νοικοκυρέψει αυτή την κατάσταση με παρεμβάσεις του.

Η νομαρχιακή σύμβουλος Αγγελική Γκιόκα, που παρευρισκόταν εκεί, συμπλήρωσε ότι η Νομαρχία είναι ευαίσθητη και δουλεύει σιωπηλά.


Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στον τομέα του εθελοντισμού και στις προσπάθειες που κάνει η ομάδα αυτοοργανωμένων εθελοντών


– Για την Αποχέτευση και το Βιολογικό Καθαρισμό έδειξε αισιόδοξος ύστερα από τη συνάντηση με τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο , αλλά δήλωσε ότι «το έργο είναι στα χέρια της Πολιτείας».

– 78 τόνους σκουπίδια βγάζει καθημερινά ο Δήμος Κορωπίου!


Κάδοι απορριμμάτων : Έως το 2007  οι κάδοι στο Δήμο Κορωπίου έφταναν τους  1260, ενώ φέτος ενισχύθηκε το σύστημα με 238 κάδους μικρούς και μεγάλους.  Για την Αποκομιδή και μεταφορά των απορριμμάτων χρησιμοποιούνται 8 οχήματα.

Από το 2007 έως σήμερα τοποθετήθηκαν  περίπου 500  κάδοι.  Από τον Ιούνιο του 2007 έως το Δεκέμβριο του 2007 με 242 δρομολόγια οδηγήθηκαν στο ΚΔΑΥ στον Ασπρόπυργο 1.022 περίπου τόνοι.  Ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2008 τους πραγματοποιήθηκαν 260 δρομολόγια με αποτέλεσμα 1.120 τόνοι.

Το 2007 χρησιμοποιήθηκε ένα ειδικό όχημα συνεπικουρούμενο από ένα συμβατικό απορριμματοφόρο. Ενώ το 2008 παραχωρήθηκε και το δεύτερο ειδικό απορριμματοφόρο.

Εύσημα σε Πυροσβεστική και στους εθελοντές


Αναφέρθηκε στην πολύ καλή συνεργασία με την Πυροσβεστική και ευχαρίστησε τους εθελοντές, ιδιαίτερα την ομάδα των Κυνηγών και των Προσκόπων.


Για το Κυκλοφοριακό...


Το μεγάλο πρόβλημα του Κορωπίου, είναι το κυκλοφοριακό. Εχει εγκριθεί και ψηφιστεί η κυκλοφοριακή μελέτη που ήδη εφαρμόζεται πιλοτικά με σημάνσεις και δοκιμαστικές διαδρομές της ΕΘΕΛ, που με μικρά λεωφορεία θα στηρίξει τη συγκοινωνιακή σύνδεση με τις γειτονιές.

Η Δημοτική Αρχή με την εφαρμογή της κυκλοφοριακής ρύθμισης στοχεύει:

Στον περιορισμό της χρήσης ΙΧ στο κέντρο της πόλης με την  ενίσχυση των δημόσιων μέσων μεταφοράς και την πεζοδρόμηση τμήματος της κεντρικής Λεωφόρου.

Στην ανάδειξη του εμπορικού κέντρου της πόλης.

Στην δημιουργία των κατάλληλων χώρων στάθμευσης   επί του διαθέσιμου οδικού δικτύου ή άλλων χώρων που μπορούν να αποτελέσουν «σταθμούς» και για άλλα μέσα μεταφοράς.

 Στην αλλαγή της  κυκλοφοριακής μας συμπεριφοράς.

Στην μελέτη και ανάπτυξη ενός ασφαλούς ποδηλατόδρομου  και τη σύνδεση του με κεντρικά και περιφερειακά σημεία του Δήμου.

 

Σ.Σ. Η πορεία θα δείξει, γιατί οι απόψεις διίστανται στον τομέα της κυκλοφοριακής ρύθμισης με την πεζοδρόμηση της κεντρικής λεωφόρου.


Νέες χαράξεις της περιφερειακής Υμηττού - Αττική Οδός


Τόνισε ότι διαφωνούν απολύτως στη χάραξη της νότιας κατάληξης στην Αγ. Μαρίνα. Θεωρούν ότι είναι «μια άσκοπη χάραξη που διαμελίζει την αρτιότητα του Δήμου και επιβαρύνει μια περιοχή κρίσιμη για την ήπια και οικολογικά ορθή ανάπτυξη του Κορωπίου»


Στη συνέχεια δόθηκε ο λόγος σε όλους τους Αντιδημάρχους, που έκαναν απολογισμό έργου, για την αρμοδιότητά του ο καθένας, αλλά και σε υπεύθυνους νομικών προσώπων.

 

Ο λόγος στους αντιδημάρχους


Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Σεραφείμ Κόλλιας μίλησε για την εξέλιξη των πολλών πολεοδομικών μελετών που “τρέχουν”στο Κορωπί, ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ, για το Εθνικό Κτηματολόγιο, την τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου, τον ηλεκτροφωτισμό, την αποχέτευση ομβρίων κα.

 

Στη συνέχεια η Αντιδήμαρχος Διοίκησης Μαρία Γκίκα μίλησε για τις διοικητικές αλλαγές και αναδιαρθρώσεις και στις διαδικασίες πιστοποίησης διαχειριστικής επάρκειας και ποιότητας των υπηρεσιών.

Η αντιδήμαρχος Ελένη Τσεβά πάνω στον Τομέα της Κοινωνικής Πολιτικής.


Οι πρόεδροι του Αθλητικού Οργανισμού, Γιάννης Ντούνης, του Πνευματικού Κέντρου Χρήστος Αναγνώστου αναφέρθηκαν στα  απολογιστικά στοιχεία της δράσης του τομέα του ο καθένας, ενώ για τη Φιλαρμονική μίλησε η δημοτική σύμβουλος Γεωργία Γιανίτσα.


Ο δημοτικός σύμβουλος και Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Αντώνης Ντούνης μίλησε για το νέο Γυμνάσιο στο Κίτσι, που αναζητεί στέγη και την κατασκευή των νέων σχολείων στην Αγία Μαρίνα. 

 

Ο λόγος στην αντιπολίτευση


Προχωρημένη πλέον η ώρα, ο κόσμος έχει αρχίσει να αποχωρεί και ο λόγος δίνεται στην αντιπολίτευση, η οποία είχε κάνει παρεμβάσεις διαδικαστικές για το λόγο αυτό (Κ. Δήμου).

Μπορώ να δώσω συγχαρητήρια στον κ. Δήμαρχο για το επικοινωνιακό κομμάτι.

Γ. Σπέλλας


Εμείς μέχρι σήμερα ξέραμε ότι ο Δήμαρχος είναι αντιεπικοινωνιακός!

Ο Σωτ. Λάμπρου, επί 25 χρόνια δημοτικός σύμβουλος, τόνισε ότι η Πλειοψηφία έκανε έναν απολογισμό για 4 χρόνια πριν το 2007 και ένα χρόνο μετά το 2007!


Μου έκανε εντύπωση μία φράση της Αντιδημάρχου Μ.  Γκίκα, που είπε ότι από το 2007 εγκαταλείπουν την προχειρότητα της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής. Εσείς δεν ήσασταν Δημοτική Αρχή; ρώτησε ο Κώστας Δήμου;


Κλείνοντας την ανοιχτή συνεδρίαση ο επικεφαλής της μειοψηφίας Δ. Κιούσης, είπε ότι δεν θα απαντήσει σε όσα άκουσε, λόγω της προχωρημένης ώρας και για να ακουστούν οι πολίτες.

Όμως ρώτησε: Είστε ικανοποιημένοι από την αμεσότητα του Δήμου στα καθημερινά προβλήματα. (είχε κάνει τη διαπίστωση νωρίτερα ο δήμαρχος, ότι γίνανε και λάθη).


Επεσήμανε την μεγάλη καθυστέρηση του σχολείου της Αγίας Μαρίνας, «κάθε Χριστούγεννα μετατίθεται στα επόμενα», είπε χαρακτηριστικά.

 

Οι άρπαγες γείτονές μας!


Μίλησε και ο πρώην Δήμαρχος Παπαγιαννόπουλος, ο οποίος βλέπει τους «άρπαγες της Παιανίας και της Βάρης» να καραδοκούν για να φάνε το Κορωπί!.

Η Παιανία προσπαθεί να πάρει τον Καρελά, Ο Παναθηναϊκός ανήκει στο Κορωπί. 

Ληστρική είναι η κατάσταση από τη μεριά της Βάρης. Το Ribas ανήκει στο Κορωπί. Αυτοί είχαν πάει μέσα στο Ribas να κάνουν νεκροταφείο.

Εκρουσε τους κώδωνες προς τη Δημοτική πλειοψηφία, να έχει τα μάτια της ανοιχτά.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 185 guests και κανένα μέλος