Σε πολυχώρο νεανικής ζωής και δράσης μεταβλήθηκε για τρείς μέρες το διεθνές αθλητικό κέντρο «Σπίτι του Βόλεϊ» στην Παιανία, όπου εξελίχθηκε το ευρύ πολιτιστικό και αθλητικό πρόγραμμα του 1ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Νεολαίας με θέμα «Ευρωπαϊκό Σαλόνι Αθλητικών Εκδόσεων – Ο Αθλητισμός στη χώρα των αγωνιζόμενων θεών»...

Πολιτιστικό και αθλητικό Φεστιβάλ Νεολαίας στην Παιανία


Σε πολυχώρο νεανικής ζωής και δράσης μεταβλήθηκε για τρείς μέρες το διεθνές αθλητικό κέντρο «Σπίτι του Βόλεϊ» στην Παιανία, όπου εξελίχθηκε το ευρύ πολιτιστικό και αθλητικό πρόγραμμα του 1ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Νεολαίας με θέμα «Ευρωπαϊκό Σαλόνι Αθλητικών Εκδόσεων – Ο Αθλητισμός στη χώρα των αγωνιζόμενων θεών».

Το σημαντικό αυτό γεγονός συγκροτήθηκε από το Δήμο Παιανίας (Τοπικό Συμβούλιο Νέων, Αθλητικός Οργανισμός, Δημοσθένειος Βιβλιοθήκη), με τη διοργανωτική συμβολή του Ευρωπαϊκού Κέντρου Τέχνης. 

Νέοι άνθρωποι από όλα τα μέρη του λεκανοπεδίου προσέφεραν θέαμα αθλητικών επιδόσεων στην ποδηλασία, μπάσκετ και στην αντισφαίριση, σε κλασσικά και σύγχρονα πνευματικά παιχνίδια, σε μουσικές ορχηστικές εκτελέσεις και κυρίως στη δημιουργία εκθεσιακών περιπτέρων με θέματα βιβλίου, φωτογραφίας, λαογραφίας, γενικής παιδείας, οικολογίας και ανθρωπισμού.


Επίκεντρο του φεστιβάλ ήταν το πανόραμα της έκθεσης ευρωπαϊκών αθλητικών εκδόσεων από πολλές Ευρωπαϊκές χώρες και τα Βαλκάνια.


Αξίζει να σημειωθεί ότι στην έκθεση φιλοξενήθηκε και ένα εντυπωσιακό αντιπροσωπευτικό δείγμα της αμερικανικής βιβλιοεκδοτικής παραγωγής με θέματα αθλητισμού, που προσέφερε το Ελληνικό Ινστιτούτο Τεχνών της Νέας Υόρκης.


Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε και η συνεδριακή ημερίδα με θέμα «Αθλητικό Ευρωπαϊκό Έντυπο και Ελλάδα», που συντόνισε ο δημοσιογράφος – master της επιστήμης του αθλητισμού Νίκος Χούντας και συμμετείχαν διακεκριμένοι δημοσιογράφοι του χώρου.

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 71 guests και κανένα μέλος