Τώρα τι λες, κ. Μπούρα για το Γηροκομείο Βούλας;
Δεν είναι το «γρηγορότερα». Δεν αργούσαν.
Είναι η κίνηση «πολλών ταχυτήτων».  Για τους Δασκαλαντωνάκηδες και τους Μαντωνανάκηδες, και αυτοί και οι Άκηδες τρέχουν «με τριακόσια». Σαν να τους έχουν βάλει νέφτι! Για τα δίκαια λαϊκά αιτήματα και για τα κοινά συμφέροντα, είναι πολύ «σκεπτικιστές». Το βλέπουν από ‘δω, το περιεργάζονται από ‘κει ή … το ξεχνάνε, αν δεν το παραπετάνε…
Λαμπρό παράδειγμα – λαμπρό σαν μαύρη οψιδιανή πέτρα αναθέματος – το Διαμαντοπούλειο Γηροκομείο Βούλας...

ΑΧΡΗΣΤΟΙ και ΑΤΑΡΟΙ


Τώρα τι λες, κ. Μπούρα

για το Γηροκομείο Βούλας;

 

Τα «προφητέψαμε» την 1η Αυγούστου

 


Δεν είναι το «γρηγορότερα». Δεν αργούσαν.

Είναι η κίνηση «πολλών ταχυτήτων».  Για τους Δασκαλαντωνάκηδες και τους Μαντωνανάκηδες, και αυτοί και οι Άκηδες τρέχουν «με τριακόσια». Σαν να τους έχουν βάλει νέφτι!

Για τα δίκαια λαϊκά αιτήματα και για τα κοινά συμφέροντα, είναι πολύ «σκεπτικιστές». Το βλέπουν από ‘δω, το περιεργάζονται από ‘κει ή … το ξεχνάνε, αν δεν το παραπετάνε…

Λαμπρό παράδειγμα – λαμπρό σαν μαύρη οψιδιανή πέτρα αναθέματος – το Διαμαντοπούλειο Γηροκομείο Βούλας.

Έχω κουραστεί να γράφω, χρόνια τώρα, και να κάνω παραστάσεις στους κατά καιρούς Υπουργούς. Πέρασε το ΠΑΣΟΚ, ήρθε η Ν.Δ., φεύγει κι αυτή και… ΤΙΠΟΤΑ.

Τίποτα, για ένα απλό, πολύ απλό, δίκαιο λαϊκό αίτημα – αποκατάστασης συγγνωστού λάθους ενός δωρητή – και περιμένεις να λύσουν το Κυπριακό, το Σκοπιανό, το ασφαλιστικό, τα Ελληνοτουρκικά, τα οικονομικά!...

ΑΧΡΗΣΤΟΙ!!! Αχρείοι, όχι απράγμονες!


Να φρεσκάρουμε τη μνήμη των αναγνωστών και του, εισέτι, Υφυπουργού Οικονομικών Θανάση Μπούρα. (Από το αρχείο της «7ης»).


– (7η φύλλο 574, 14/3/09): «Ανακινείται η παραχώρηση του Γηροκομείου. Άμεση ενέργεια υποσχέθηκε ο Υπουργός Αθαν. Μπούρας». Το δημοσίευμα αναφέρεται στην επίσκεψή μου στον Υφυπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Αθ. Μπούρα, Βουλευτή, όπως είναι γνωστό, της περιφερείας μας, όπου του εξέθεσα το θέμα της παραχώρησης του Γηροκομείου στο Δήμο Βούλας και


του ανέπτυξα το αίτημα επιδίδοντάς του υπόμνημα και διάφορα στοιχεία και δημοσιεύματα.

Υποσχέθηκε να φροντίσει για την ικανοποίηση του αιτήματος. Το δημοσίευμα ήταν γενικά ευμενές για τον Υπουργό και κατέληγε με την διαπίστωση ότι το θέμα θα επιλυθεί με Υπουργική Απόφαση και αυτό βεβαίως θα εγγραφεί στο ενεργητικό του Υφυπουργού Θανάση Μπούρα.

Αποκαλύπτουμε τώρα μέρος του Υπομνήματος και κάτι από τα προφορικώς λεχθέντα:

Α) Το υπόμνημα κατέληγε τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Το Γηροκομείο έχει ήδη κτισθεί με δωρεές δημοτών. Εδώ και 10 χρόνια ερειπώνεται και ίσταται ως «μνημείο ντροπής» και θα πρόσθετα, αναλγησίας και μωρίας. […] Παραχωρήσατέ το με Υπουργική Απόφαση στο Δήμο Βούλας.

- Θα κάνατε καλό στον τόπο.

- Θα δείξετε ότι η Κυβέρνηση σας, γνωρίζει να κάνει και καλή χρήση της δημόσιας περιουσίας. (το τελευταίο σε σαφή αντιδιαστολή προς την επίκαιρη τότε κάκιστη χρήση, σχετικά με την Βιστωνίδα και τις ανταλλαγές με τον Εφραίμ της μονής Βατοπεδίου). 

- Θα σας ευγνωμονεί η τρίτη ηλικία […] και τέλος

- Εσείς και η κυβέρνησή σας θα τύχει επί του προκειμένου γενικής επιδοκιμασίας».

Κατ’ αντιστοιχία λοιπόν, τώρα που ΔΕΝ παραχωρήθηκε από αβελτηρία ή και κακή εκτίμηση, ατολμία και αφροσύνη, η συγκεκριμένη απραξία θα τύχει, ιδιαίτερα από τους κατοίκους της περιοχής, γενικής Αποδοκιμασίας και για την Κυβέρνηση της Ν.Δ. και για τον Υφυπουργό και Βουλευτή της περιοχής μας.


Να σας πω τώρα, τι του είπα μεταξύ άλλων προφορικά και φιλικά!

«Μα, δεν μου λες. Μαζοχισμό έχετε στη Ν.Δ.;

Τα ίδια έκανε κι ο Αβέρωφ την οκταετία του ’75-81 με το οικόπεδο του ΤΕΘΑ (όπου το Β’ Δημοτικό Σχολείο), για να ‘ρθει το ΠΑΣΟΚ να πεισθεί και τελικά να το παραχωρήσει. Τώρα, περιμένετε να ξενάρθει το ΠΑΣΟΚ να παραχωρήσει το γηροκομείο που από λάθος του διαθέτη, περιήλθε στο δημόσιο;».


– Στις 19 Μαρτίου 2009 επισκέπτεται για το ίδιο θέμα, τον Υφυπουργό ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Ανδρέας Κάσδαγλης μαζί με δύο Δημοτικούς Συμβούλους για να πάρει τις ίδιες διαβεβαιώσεις. Τελειώναμε το σχετικό δημοσίευμα ως εξής «…όλοι συμφωνούν πως οποιαδήποτε άλλη μεθόδευση (πλην της Υπουργικής Απόφασης) θα είναι παραπλανητική, χρονοβόρα και πιθανότατα ν’ αποβεί άκαρπη…». (7η αρ. φ. 576 της 28/3/2009 σελ.24)


Θέλετε και συνέχειες; Πρέπει να τις έχετε.

Απάντηση σε πασχαλινές ευχές του Υπουργού […] «Ενθυμού τα Γηροκομείο» sms 24/4/09, 29:28

Μήνυμα - υπόμνηση με sms στις 19/5/09 ώρα 12.00 «Ενθυμού το Γηροκομείο κλπ».

Sms στις 2/6/09, ώρα 15.12, τσιμπούρι εγώ.

14/7/09 ώρα 12.06 sms «περιμένω πληροφόρηση»

Η «πληροφόρηση» μου ‘ρθε απ’ τον Κάσδαγλη, ότι σε συνεργασία και με τους «νομικούς» κατέληξαν να προωθηθεί «νομική ρύθμιση» του θέματος. Τι «νομική ρύθμιση»;

– Γι’ αυτό, στις 1/8/09 στο φύλλο 594 της «7ης» στη σελίδα 2 υπάρχει σχετικό απαντητικό δημοσίευμά μου, όπου μεταξύ άλλων… προφητεύω:

«…βυζαντινολογούμε και οι γέροντες θα …απέρχονται, χωρίς να εκτελείται η πραγματική βούληση του διαθέτη.

«Ήδη 11 χρόνια ρημάζει μισοτελειωμένο. Ο Υπουργός ένα μένει να κάνει, για να κάνει κάτι πράγματι σπουδαίο: Να παραχωρήσει με Υπουργική Απόφαση την έκταση στο Δήμο Βούλας με τον όρο της πιστής εφαρμογής της βούλησης του διαθέτη, όπως έχει διατυπωθεί στην διαθήκη.

Τα περί νομοθετικής ρύθμισης είναι έωλα, παρελκυστικά και επικίνδυνα. Θα μας προκύψουν και τίποτα εκλογές και τρέχα γύρευε.

“Εγώ ήθελα… προσπάθησα, αλλά δεν «προκάναμε»”». (αυτό θα πεις;)


Δεν «προκάνατε», αγαπητέ Θανάση, αλλά η τρομοκρατική Ε.Τ.Α. Α.Ε. πρόκανε και υπόγραψε παράταση μίσθωσης των δύο αλιπέδων Βούλας, με τους Δασκαλαντωνάκηδες μέχρι το 2030! (από την αρχική που έληγε το 2011).

Για την εκμετάλλευση της κοινής κτήσης από τους κρατικοδίαιτους επιχειρηματίες, προκάνατε!

Φαίνεται πως οι αποτυχημένοι πρώην Βουλευτές όπως ο Πρόεδρος της Ε.Τ.Α. Π. Αλιβιζάτος είναι πιο γρήγοροι όταν πρόκειται να ταΐσουν τα τρωκτικά του δημοσίου, ενώ οι Υπουργοί που έτυχαν ιδιαίτερης λαϊκής προτίμησης και στήριξης αποδεικνύονται άταροι*, για την ικανοποίηση των απόμαχων της τρίτης ηλικίας.

Κρίμα…


Για την ιστορία σημειώνω ότι αρχές Αυγούστου είχαμε τηλεφωνική επικοινωνία, από τον τόπο διακοπών μου, γιατί κάτι «μ’ έτρωγε».


–––––––––––––––––

* Άταρος ή άταλος: Αχαμνός, αδύναμος. Επί γερόντων, υποτρέμων (αρχ. Αταλός) (λεξικό Δημητράκου).

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 80 guests και κανένα μέλος