«Αν θέλεις να λέγεσαι άνθρωπος,
δε θα πάψεις ούτε στιγμή ναγωνίζεσαι για την ειρήνη και για το δίκιο.
Θα βγεις στους δρόμους, θα φωνάξεις, τα χείλια σου θα ματώσουν απτις φωνέςτο πρόσωπό σου θα ματώσει από τις σφαίρες μα ούτε βήμα πίσω.
Κάθε κραυγή σου μια πετριά στα τζάμια των πολεμοκάπηλωνκάθε χειρονομία σου σαν να γκρεμίζεις την αδικία.
Και πρόσεξε: μη ξεχαστείς ούτε στιγμή… 
…μια στιγμή αν κοιτάξεις το ηλιοβασίλεμααύριο οι άνθρωποι θα χάνονται στην νύχτα του πολέμουέτσι και σταματήσεις μια στιγμή να ονειρευτείςεκατομμύρια ανθρώπινα όνειρα θα γίνουν στάχτη κάτω απτις οβίδες.

Λειβαδίτης Τάσος, 1950

    Το έκνομο και αυταρχικό πολιτικό σύστημα να οξύνει με τις επιλογές του όλο και περισσότερο την οικονομική και κοινωνική κρίσηεκτελώντας εντολές των τραπεζικών και οικονομικών προϊσταμένων του. Παράλληλα, όμως, φαίνεται σαφώς με μεθοδεύσεις να προσβλέπει στην κοινωνική νομιμοποίηση των συντριμμιών που αφήνει και των εκφασιστικών ρωγμών που διαρκώς ανοίγει. Στο σημείο αυτό ακριβώς ένα ακόμα τραγικό γεγονός, αυτό της πολιτικής δολοφονίας του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από τη ναζιστική συμμορία της «Χρυσής Αυγής», έρχεται να επιβεβαιώσει, με το χειρότερο τρόπο φυσικά, αλλά και ακόμα πιο ξεκάθαρα την διαχρονικά ιστορική κυνικότητα του αδίστακτου αυτού συστήματος: Το  συστημικόμαχαίρι”  δεν κάνει διακρίσεις, αλλά χτυπάει ανενδοίαστα όλους τους πολιτικούς του αντιπάλους – τους πιο αδύναμους, που τους “κατασκευάζει” και ως αποδιοπομπαίους τράγους, και όσους αντιστέκονται για να το ανατρέψουν.  

   Η Ανοιχτή Συνέλευση των Εθελοντών του Αυτοδιαζειριζόμενου χώρου π. Κάμπινγκ Βούλας καταδικάζει απερίφραστα τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς της πολιτικής αυτής δολοφονίας, όπως και κάθε απόπειρας δολοφονικής επίθεσης και συγκάλυψής της από κρατικούς και παρακρατικούς μηχανισμούς. Επιθέσεις που στοχεύουν  στη θεμελίωση μιας  πολυδιασπασμένης κοινωνίας και ως εκ τούτου στην κυριαρχία με κάθε  τίμημα αυτού του αρρωστημένου συστήματος.

   Με την πεποίθηση ότι η ισχυροποίηση των συλλογικών και κοινωνικών δράσεων συνιστά την καλύτερη απάντηση στις προσπάθειες διάλυσης της κοινωνικής συνοχής, καθώς και έναν από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για πραγματική ενότητα της κοινωνίας, τασσόμαστε έμπρακτα και αδιαπραγμάτευτα υπέρ της στήριξης στον μεγάλο και σημαντικό συλλογικό αγώνα ενάντια στον φασισμό - με μνημονιακό ή αντιμνημονιακό προσωπείομε κοινωνικούς αγώνες, αλληλεγγύη και πολιτισμό και εκφράζουμε τη βαθιά λύπη μας για τον τόσο άδικο χαμό του αγωνιστή, Παύλου Φύσσα.

«ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ»

 

        Η Συνέλευση των Εθελοντών του Αυτοδιαχειριζόμενου χώρου του π.Κάμπινγκ Βούλας

--

http://www.voulacamp.blogspot.gr/

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 113 guests και κανένα μέλος