Η μόνη σχέση που υπάρχει, είναι ότι η Γαλλία λειτουργεί με αποικιοκρατικό τρόπο πάνω στο Νίγηρα, αφού η γαλλική κρατική εταιρεία AREVA, η οποία δραστηριοποιείται στον Νίγηρα, είναι η τρίτη χώρα παγκοσμίως στην παραγωγή ουρανίου και απολαμβάνει ετησίως κέρδη ύψους 14 δισ. ευρώ από τα οποία σπαταλά μόλις το 0,05% το χρόνο για υγειονομική και κοινωνική φροντίδα των κατοίκων του Νίγηρα.

Τα δε ραδιενεργά, θανατηφόρα απόβλητά της τα σκορπίζει στο περιβάλλον οδηγώντας στο θάνατο τα παιδιά και τους κατοίκους του Νίγηρα, ενώ ο Νίγηρας παραμένει από τις πιο φτωχές χώρες του κόσμου.

 

Α, έχει άλλη μια σχέση η Λαγκάρντ με τα παιδιά του Νίγηρα, γιατί πριν δύο χρόνια ώς υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, αύξησε το μετοχικό κεφάλαιο της κρατικής γαλλικής εταιρείας AREVA.

 

Περισσότεροι από έξι εκατομμύρια άνθρωποι χρειάζονται άμεσα βοήθεια σε τρόφιμα στο Νίγηρα, καθώς η χώρα αυτή εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σοβαρές ελλείψεις, προειδοποιούν ο ΟΗΕ και η μη-κυβερνητική οργάνωση Oxfam.

Οι δύο οργανισμοί στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν σημειώνουν ότι «ανησυχούν για την πρωτοφανή μείωση των αποθεμάτων πολλών οικογενειών», αλλά και για τον κίνδυνο να επιδεινωθεί η κατάσταση.

 

Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η κατάσταση για τις γυναίκες και

 

τα παιδιά. «Κάνουμε έκκληση για μια γρήγορη και συγκροτημένη ανταπόκριση, που θα έχει ως στόχο να θέσει σε εφαρμογή βιώσιμες λύσεις», είπε ο Φοντέ Εντιάγιε, εκπρόσωπος των Ηνωμένων Εθνών στη Νιαμέι.

Προφανώς η Λαγκάρντ θέλει να μας δει να έχουμε φτάσει στην κατάσταση των κατοίκων και των παιδιών του Νίγηρα. Την ενοχλεί που μπορούμε ακόμη να επιβιώνουμε αξιοπρεπώς, όσοι πλέον μπορούμε.

Η συνέντευξη που έδωσε στην βρετανική εφημερίδα «The Guardian», ότι σκέφτεται συνεχώς τα παιδιά στον Νίγηρα, τα οποία, «διψούν για μόρφωση» και στοιβάζονται 3 μαζί σε μια καρέκλα... της Λαγκάρντ έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, η οποία δεν μπορεί να κατακάτσει, παρά τις φραστικές “επανορθώσεις” και τις επεξηγήσεις.

Τολμά να μιλάει η Λαγκάρντ για φοροφυγάδες, όταν η ίδια εισπράττει ετησίως 350.000 ευρώ αφορολόγητα!!!

Στο FACEBOOK

Οι αντιδράσεις των Ελλήνων, κυρίως, χρηστών του διαδικτύου εκφράζουν είτε συγκρατημένα είτε επιθετικά την οργή που προκάλεσε η σκληρή γλώσσα που χρησιμοποίησε η επικεφαλής του ΔΝΤ.

«Ισως οι Γάλλοι να πιστεύουν ότι είσαι η επόμενη Μαρία Αντουανέτα. Μιλάς για την πείνα φορώντας το ακριβό σου κοστούμι και τα ακριβά σου παπούτσια και παραδίδεις μαθήματα εντιμότητας όταν πάνω σου πέφτουν σκιές σκανδάλων»

«Ξέρεις τι σημαίνει να πληρώνεις όλους αυτούς τους φόρους με μισθό 400 ευρώ;».

― «Εμείς πληρώνουμε».

― «Εσύ ζεις στην πολυτέλεια και οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι πολίτες την πληρώνουν. ΕΣΥ ζεις μια ζωή για την οποία ΕΜΕΙΣ πληρώνουμε». Πολλά από τα σχόλια είναι ιδιαιτέρως δηκτικά. «Εσύ τα νοιάζεσαι τα παιδιά στη Νιγηρία, αυτά τα ρώτησες;;;»

― «Ανησυχείς για τα παιδιά στην Αφρική πριν ή μετά το σολάριουμ».

― «Παράγουμε ωραίες ντομάτες εδώ, έλα να τις απολαύσεις».

Αλλά και οι αντιδράσεις προς την εφημερίδα «Guardian» δεν έμειναν πίσω, με μια χαρακτηριστική:

― «Νομίζω ότι ήρθε η ώρα ο “Guardian” να ερευνήσει τις φορολογικές δηλώσεις της κυρίας Λαγκάρντ».

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 142 guests και κανένα μέλος