Είχαμε ασχοληθεί σε προηγούμενο φύλλο μας (8 Ιουλίου, φ.432) για την απουσία γιατρού από την Αγία Μαρίνα Κορωπίου, εδώ και οχτώ μήνες, μετά από παράπονα που μας εξέφρασαν κάτοικοι της περιοχής...

Είχαμε ασχοληθεί σε προηγούμενο φύλλο μας (8 Ιουλίου, φ.432) για την απουσία γιατρού από την Αγία Μαρίνα Κορωπίου, εδώ και οχτώ μήνες, μετά από παράπονα που μας εξέφρασαν κάτοικοι της περιοχής.

Αναζητήσαμε λοιπόν, όπως είχαμε υποσχεθεί, τον πλέον υπεύθυνο να μας μιλήσει γι’ αυτό, τον Διοικητή του ΙΚΑ Κορωπίου Σωκράτη Παπατσούνη.

Ο Διοικητής μας εξήγησε ότι όπως προβλέπεται από τον οργανισμό του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ στη Διεύθυνση της ΤΜΥ Κορωπίου υπάγονται τα τοπικά ιατρεία Γλυκών Νερών, Παιανίας, Καλυβίων, Μαρκοπούλου, Πόρτο Ράφτη.

Η έδρα της διεύθυνσης είναι στο Κορωπί, ενώ τα παραπάνω ιατρεία χαρακτηρίζονται ως τοπικά. Η Διεύθυνση του ΙΚΑ Κορωπίου μπορεί να μετακινήσει για τις ανάγκες της υπηρεσίας έναν γιατρό, αλλά μέσα στην τοπική μονάδα.

Δεν μπορεί όμως να στείλει γιατρό π.χ. στον Αγιο Γεώργιο στο Κίτσι, στην Αγία Μαρίνα ή οπουδήποτε αλλού αφού δεν προβλέπονται ιατρεία από τον Οργανισμό.

Ετσι, μας εξήγησε ο Διοικητής Σ. Παπατσούνης, ζήτησα κατ’ εξαίρεση για την Αγία Μαρίνα να πηγαίνει ένας γιατρός για συνταγογράφηση. Ενδιαφέρθηκα προσωπικά και μετά από ενέργειές μου τοποθετήθηκε με έγκριση της Κεντρικής Διοίκησης ΙΚΑ γιατρός στον οικισμό.

Ωστόσο, όπως μας είπε, προέκυψαν σοβαρά προβλήματα στη γιατρό, η οποία εν τέλει αρνήθηκε να δέχεται ασφαλισμένους του ΙΚΑ στο ιατρείο της γιατί της δημιουργούσαν προβλήματα κάτοικοι της περιοχής.

Η Κεντρική Διοίκηση του ΙΚΑ δέχθηκε επιστολή από τον εξωραϊστικό σύλλογο της περιοχής, όπου θεωρεί υπεύθυνους για την απουσία της γιατρού τον Διευθυντή και τον Διοικητή του ΙΚΑ Κορωπίου, αναγνωρίζοντας βέβαια ότι είχε προβλήματα η γιατρός από κατοίκους της περιοχής.

(Σ.Σ.: Ο Διευθυντής του ΙΚΑ σχολιάζει την επιστολή του Εξωραϊστικού Συλλόγου, τα οποία για λόγους δεοντολογίας παραλείπουμε αφού δεν έχουμε μιλήσει και με το Σύλλογο. Επίσης έχει έρθει στην εφημερίδα μας επιστολή για το ίδιο θέμα της κατοίκου Ρίτσας Ανεστοπούλου την οποία επίσης δεν δημοσιεύουμε αυτή τη στιγμή γιατί θέλουμε να έχουμε μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα. Ετσι αρκεστήκαμε στην επίσημη άποψη του διευθυντού του ΙΚΑ)

Το έκοψε για τυπικούς λόγους

Η κεντρική Διοίκηση του ΙΚΑ τελικά στις αρχές Μαϊου 2006 απέστειλε έγγραφο το οποίο κοινοποιούσε και στον Εξωραϊστικό Σύλλογο της Αγίας Μαρίνας, όπου ανέφερε ότι δεν προβλέπεται ανάπτυξη ιατρείου ΙΚΑ στην Αγία Μαρίνα και ότι τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ θα εξυπηρετούσε το κεντρικό Πολυϊατρείο της ΤΜΥ Κορωπίου, καθώς και από τους λοιπούς υπαγόμενους σ’ αυτή υγειονομικούς σχηματισμούς. Το ίδιο έγγραφο το στείλαμε κι εμείς ως υπηρεσία την ίδια περίοδο.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 152 guests και κανένα μέλος