Ζούμε ημέρες μεγάλων ανατροπών, με μεγάλη ένταση και σημασία

για την ζωή όλων μας.

 

Γράφει η ΗΛΕΚΤΡΑ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ
Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Βούλας

 

 

Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση γίνεται σεισμός. Την ανεπάρκεια και την σπάταλη αναποτελεσματικότητα του παρόντος συστήματος θα διαδεχθεί η μεγέθυνση (συνενώσεις, κλπ.). Η αλλαγή αυτή μπορεί, με οικονομικούς όρους, να οδηγήσει σε περιστολή δαπανών, πράγμα που πρέπει, όμως, να αποδειχθεί στην πράξη. Με πολιτικούς όρους, όμως, απειλεί την άμεση δημοκρατία και προωθεί την παράδοση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στους κομματικούς μηχανισμούς.

Για τη Βούλα -όπως και για όλους τους άλλους Δήμους, φυσικά,- μεγάλοι κίνδυνοι κάνουν την εμφάνιση τους,  με τον διευρυμένο Δήμο, επειδή μπορεί να χαθούν οι «χρήσεις γης» ( αποκλειστική κατοικία), η παραλία να γεμίσει Μαρίνες, το εμπορικό κέντρο της πόλης να γιγαντωθεί, το υπερτοπικό εμπόριο να καταλάβει ολοσχερώς τους μεγάλους οδικούς άξονες.

Μιλώντας από την σκοπιά του Αρχιτέκτονα, δεν μπορώ να αποδεχθώ συνενώσεις που δεν έχουν ενιαία χωροτακτική βάση και ενιαία λειτουργία και κατεύθυνση ανάπτυξης,  αλλά κινούνται σε αντιφατικές κατευθύνσεις.

Για παράδειγμα: Άλλη κατεύθυνση ανάπτυξης έχει η Γλυφάδα και εντελώς διαφορετική η Βούλα - Βουλιαγμένη - Βάρκιζα - Βάρη.

Εδώ, αντί για θεατές, πρέπει να γίνουμε πρωταγωνιστές και να ξεκινήσουμε αμέσως και δυναμικά, πριν να είναι αργά. Έχουμε λόγο στη συνένωση. Ζητώ να συγκληθεί άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα την επερχόμενη συνένωση.

Η οικονομική κρίση που επέρχεται, σε συνδυασμό με την άθλια οικονομική κατάσταση που παραδίδει η απερχόμενη Δημοτική Αρχή, απαιτεί ένα έμπειρο, δυναμικό, αποτελεσματικό, μαχητή Δήμαρχο, με κύρος στους όμορους Δήμους, με τους οποίους θα συνενωθούμε.

Επιμένω στην άποψη που είχα από καιρό, ότι ο πρώην Δήμαρχος Άγγελος Αποστολάτος, με ορατό και καταγεγραμμένο έργο, με δηλωμένη την διάθεση του για συνολική ανανέωση και απόλυτα υπερκομματική λειτουργία, αποτελεί στην σημερινή συγκυρία, την μοναδική ορατή λύση για την Βούλα.

Συμπαρατάχθηκα και στηρίζω τον Άγγελο Αποστολάτο, με προσωπική θυσία, αναστέλλοντας την υποψηφιότητά μου για την θέση του Δημάρχου. Η εξέλιξη των πραγμάτων με τις συνενώσεις δικαιώνει πανηγυρικά αυτή μου την επιλογή.

Είμαι βεβαία ότι ο λαός της Βούλας, αλλά και το σύνολο του καινούργιου Δήμου, θα μας δώσει μια μεγάλη νίκη στις προσεχείς εκλογές.

Πέρα από την εκλογική νίκη, νιώθω ότι, παρά τις πολύ δύσκολες συνθήκες, θα κάνουμε σπουδαίο έργο και για τη Βούλα και για το νέο Δήμο που θα γεννηθεί.

Ας είμαστε αισιόδοξοι, κάτι καλό μπορεί να γεννηθεί και μέσα στη θύελλα.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 110 guests και κανένα μέλος