Παρακουθήσαμε με ενδιαφέρον την μίνι συνέντευξη του Δημάρχου ΒΒΒ Γρηγόρη Κωνσταντέλλου στην εκπομπή «Καλημέρα» του Γ. Αυτιά στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ την περασμένη Κυριακή 12 Μαΐου, και συμφωνήσαμε σε πολλά μαζί του, όπως για παράδειγμα ότι εκείνοι που βρίσκονται στην κεντρική πολιτική σκηνή, θα ’πρεπε να περνάνε από κατώτερες βαθμίδες δημόσιας διαχείρισης, ώστε αφού «ζυμωθούν» ν’ αποδώσουν καλύτερα στην κεντρική πολιτική σκηνή.

σ.σ. Αυτό βέβαια χτυπάει καμπανάκι για τους βουλευτές της Ανατ. Αττικής στις επόμενες εκλογές... Οι επιθυμίες δεν κρύβονται...

Δεν ξέρω βέβαια πώς θ’ αντιδράσουν σ’ αυτό το άκουσμα, όσοι βρίσκονται ήδη στην κεντρική πολιτική σκηνή, χωρίς να έχουν διαβεί τα ενδιάμεσα σκαλοπάτια της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. (Άσε που θα ‘πρεπε να έχουν κολλήσει και κανένα ένσημο)!

Κατά λέξη, η παρέμβαση του Γρ. Κωνσταντέλλου στο προεκλογικό λιβάνισμα του Γ. Αυτιά, που σημειωτέον στις προηγούμενες εκλογές (2014), είχε παρουσιάσει με ιδιαίτερα εγκωμιαστικά σχόλια τον τ. Δήμαρχο Σπύρο Πανά, που σήμερα εμφανίζεται αγκαλιά με τον Γρ. Κωνσταντέλλο(!), έχει ως εξής:

«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ένα πολύ μεγάλο σχολείο, κι έχω την απόλυτη βεβαιότητα (...), νομίζω θα ήταν επιβεβλημένο οι πολιτικοί της κεντρικής πολιτικής σκηνής να έχουν περάσει, να έχουν δοκιμαστεί και να έχουν μάθει απ’ αυτά τα μικρά, τα μεσαία τα οποία διαχειριζόμαστε εμείς, πριν διαχειριστούν τα μεγάλα σε κεντρικό και εθνικό επίεδο»!

 

Η «ναυαρχίδα» του τουριστικού προϊόντος

 

Το δεύτερο, άκρως ενδιαφέρον σημείο της συνέντευξης Κωνσταντέλλου ήταν η αναφορά του στο ...επίτευγμα της δημοτικής αρχής (του ενός ανδρός) να προσκαλέσει τις «ναυαρχίδες του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, όπως καυχήθηκε, “για να μπορέσουν να πάρουν τη διαχείριση των παραλιών...”»

Αυτό ακριβώς είναι που φοβόμαστε!

Τις «ναυαρχίδες»1 και τους σπουδαρχίδες2 που κατά το δεύτερο τουλάχιστον συνθετικό συμπλέκονται.

Οι «ναυαρχίδες» δεν έρχονται να πάρουν «τη διαχείριση» «ήπιας» εκμετάλλευσης, «που επιβάλει η φυσιογνωμία της πόλης». Ερχονται να ν’ αρπάξουν τις παραλίες του αρχαίου Σαρωνικού – όχι της «ριβιέρας» - που δεν τις στέρησαν από το λαό μας ούτε τα Γερμανο-ιταλικά στρατεύματα κατοχής! Να τις αρπάξουν και να τις εκμεταλλευθούν παντοιοτρόπως ώστε οι πόλεις μας να χάσουν τη φυσιογνωμία εξαιρετικού φυσικού κάλλους που διαθέτουν και να μεταβληθούν σε λιμάνια για κότερα, σε διασκεδασάδικα, σε ξαπλώστρες – κρεβάτια κ.τ.λ. με πανάκριβα αντίτιμα για λίγους, στερώντας τα απ’ τους πολλούς.

Οι δε πόλεις θ’ ασχημήνουν και θα υποβαθμιστούν. Οι «εφοπλιστές» μας θα μετακομίσουν κάπου καλύτερα, βέβαια, αλλά οι υπόλοιποι θα μείνουν, να νοσταλγούν και να θρηνούν για την αβελτηρία τους και την ευπιστία τους ότι θα ομορφύνουμε κι άλλο!...

 

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας πήρε την παραλία για τους δημότες του!

Το παράδειγμα της Γλυφάδας δεν ακολούθησε ο δήμαρχος ΒΒΒ. Η Γλυφάδα ζήτησε και πήρε χωρίς μίσθωμα και χωρίς εμπορικές χρήσεις την παραλία της. Την έφτιαξε και τη χαίρονται δημότες και πολίτες, ελεύθερα. Δεν ζήλεξε τις ναυαρχίδες του τουριστικού προϊόντος.

 

Το ΠΙΚΠΑ κινδυνεύει

Το κακό παράδειγμα της Γλυφάδας είναι τα παλιά «Αστέρια» που σήμερα είναι ένας περίκλειστος χώρος με πολλά καταστήματα διασκέδασης, έτσι που ο Γλυφαδιώτης που μένει απέναντι, πέραν της όχλησης που δέχεται, δεν μπορεί να απολαύσει και τη θάλασσα που βρίσκεται μπροστά του.

Δίπλα όμως από τα Αστέρια είναι η χερσόνης που φιλοξενεί το ΠΙΚΠΑ, ένα θαυμάσιο φυσικό τοπίο με την παραλία του που κολυμπάνε τα παιδιά που φιλοξενεί.

Δίπλα από το ΠΙΚΠΑ, όπως είδαμε σε παρουσίαση του Δημάρχου ΒΒΒ Γρ. Κωνσταντέλλου (παλαιότερη) θα εξελιχθεί κάμπινγκ 5 αστέρων!!! Αντιλαμβάνεται κανείς ότι κατ’ ευφημισμόν λέγεται κάμπινγκ. Για καμπάνες πολυτελείας πρόκειται. Ο Χώρος θα απομονωθεί και θα παραμείνει μόνο ένας διάδρομος για εκείνον που θα θελήσει να κατέβει στην παραλία.

Ανάμεσα λοιπόν σε δύο μεγαλοεπενδύσεις, που όπως ακούγεται τις πήρε το ίδιο επιχειρηματικό σχήμα θα μοιάζει σαν τη «μύγα μέσ’ το γάλα» το ΠΙΚΠΑ. Είναι ο επόμενος “μεζές” για τη Ριβιέρα.

Ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί τι θα γίνει και μάλιστα σύντομα...

Άννα Μπουζιάνη

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 167 guests και κανένα μέλος