Με επιστολή του ο πρ. πρόεδρος του ΟΑΠΠΑ Γιάννης Νιτερόπουλος, βάζει ένα σοβαρό θέμα για το Δήμο 3Β, που από λάθος τακτικές επιβαρύνεται οικονομικά.
 
Την επιστολή του απευθύνει προς το Δήμαρχο, την πρόεδρο του Δ.Σ., τους δημοτικούς συμβούλους και τον Συμπαραστάτη του Δημότη.
Πιστεύω ότι άμεσα πρέπει να εισαχθεί σαν θέμα προς συζήτηση και λήψη απόφασης στο Δημ. Συμβούλιο, η σοβαρότατη υπόθεση της δεξαμενής καυσίμων που αγοράστηκε και τοποθετήθηκε από την προηγούμενη Διοίκηση του Δήμου.
 
Όπως πληροφορήθηκα με έκπληξη από την ταμιακή υπηρεσία του Δήμου, έχει εκδοθεί το ένταλμα πληρωμής του προμηθευτή και απλά δεν έχει εξοφληθεί λόγω αδυναμίας του να προσκομίσει φορολογική ενημερότητα.
 
Η περίπτωση βέβαια βαρύνει την προηγούμενη διοίκηση του Δήμου και ιδιαίτερα τον πρώην Δήμαρχο και Πρόεδρο της οικονομικής επιτροπής, κ. Σπύρο Πανά, είναι όμως γνωστή και σε σας κύριε Δήμαρχε, όπως επίσης στον Αντιδήμαρχο κύριο. Βαμβασάκη, στον κύριο Αργυρουδάκη, στον κύριο Δαβάκη, στην κυρία Σίνα, στον κύριο Σκουμπούρη κλπ.
 
Όπως ενθυμείστε, κύριε Δήμαρχε, ο κύριος Δαβάκης και ο κύριος Σκουμπούρης πρωτοστάτησαν σε δημόσια καταγγελία ενώπιον της οικονομικής επιτροπής τόσο για την ακαταλληλότητα του χώρου εγκατάστασης κατά παράβαση του σχετικού Νόμου, όσο και για το γεγονός ότι η προμήθεια της δεξαμενής δεν πληρούσε τους όρους του διαγωνισμού.
 
Επίσης οι κ.κ. Δαβάκης και Σκουμπούρης έκαναν και σχετική αυτοψία ερήμην μάλιστα του τότε Αντιδημάρχου κ. Αργυρουδάκη.
Το θέμα ήρθε σε συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής στην οποία παρευρέθησαν πλην των άλλων και ο προμηθευτής.
Ο κύριος Δαβάκης προσκόμισε και σχετική γνωμοδότηση, ότι τμήμα της δεξαμενής ήταν μεταχειρισμένο πράγμα που όπως γνωρίζετε απαγορεύεται από σχετικό Νόμο.
 
Μετά από πολύωρη συζήτηση απεδείχθη το βάσιμο των καταγγελιών και ο κύριος Αργυρουδάκης αναγκάστηκε να αδειάσει τη δεξαμενή, σταματώντας έτσι τη λειτουργία της, φοβούμενος εκτός των άλλων και ποινικές ευθύνες από τυχόν ατύχημα.
Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι η λειτουργία της προσέφερε οικονομία στο Δήμο μας λόγω του ελέγχου που εξασφαλίζετο κατά την διανομή των καυσίμων.
 
Φυσικό επακόλουθο θα ήταν, ο Πρόεδρος τότε της οικονομικής επιτροπής, κύριος Σπύρος Πανάς, σε συνεργασία με την νομική υπηρεσία του Δήμου να φροντίσει για την ακύρωση του πρακτικού της παραλαβής της δεξαμενής.
 
Τα μέλη της επιτροπής είχαν το μεγάλο ελαφρυντικό, ότι δεν είχαν τις απαραίτητες τεχνικές εξειδικευμένες γνώσεις και έπρεπε να έχουν συνδρομή από αρμόδιο τεχνικό.
 
Με λίγα λόγια έπρεπε να κηρυχθεί έκπτωτος ο προμηθευτής.
 
Μου προκαλεί εντύπωση το γεγονός, ότι ο κύριος Δαβάκης ο οποίος εξακολουθεί να είναι Δημ. Σύμβουλος, σιωπά.
Ο κύριος Σκουμπούρης έχει το ελαφρυντικό, ότι δεν επανεξελέγη.
 
Μακριά από εμένα κάθε σκέψη, να συνδυάσω την υπαναχώρησή του κυρίου Δαβάκη και την υποστολή της σημαίας της επανάστασης, με την στήριξη του δικού του υποψηφίου για την εκλογή του Συμπαραστάτη του Δημότη.
 
Ελπίζοντας, ότι δεν έχει τεθεί και πάλι σε λειτουργία η εν λόγω δεξαμενή, φρονώ ότι το Δημ.Συμβούλιο θα πράξει τα δέοντα ώστε να μη ζημιωθεί ο Δήμος μας.
 
Με εκτίμηση
Γιάννης Νιτερόπουλος
«Ενεργός Δημότης»  

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 150 guests και κανένα μέλος