Ανταπόκριση με ποια μέσα μεταφοράς;

 Δραστικές αλλαγές στην ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών με το λιμάνι του Πειραιά προανήγγειλε ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

 Στόχος είναι, όπως ελέχθη, να αξιοποιηθεί περισσότερο το λιμάνι του Λαυρίου και να μετακινηθούν εκεί οι γραμμές για το βόρειο Αιγαίο και τις Κυκλάδες, ενώ για τα μικρότερα νησιά δεν θα υπάρχει απευθείας σύνδεση με το κέντρο, αλλά μέσω του δικτύου.

Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 ο Μ. Βαρβιτσιώτης, μεταξύ άλλων,  τόνισε ότι “θα προκηρύξουμε πλέον τις επιδοτούμενες γραμμές, όχι μόνο από τον Πειραιά, αλλά και από το Λαύριο, για να δούμε εάν θα μετακινηθούν προς τα εκεί οι εταιρείες. Αυτό σημαίνει ότι για το βόρειο Αιγαίο και τις Κυκλάδες το ταξίδι θα είναι κατά μιάμιση ώρα λιγότερο. Και άλλα τέτοιου είδους μέσα, όπως με την μείωση ή την κατάργηση κάποιων δρομολογίων που δεν έχουν καμία εμπορικότητα και σήμερα επιδοτούνται, ώστε να αξιοποιηθούν τα λεφτά των επιδοτήσεων σε πιο κεντρικά δρομολόγια, για να έχουμε πιο ανταγωνιστικό τιμολόγιο".

 

σ.σ.: Και αναρωτιόμαστε πόσο “στο πόδι” αποφασίζονται τέτοιες ενέργειες; Εχει σκύψει κανείς να δει τί ανταπόκριση συγκοινωνιακή έχει το λιμάνι του Λαυρίου, η οποία είναι ανύπαρκτη παντελώς μετά τις 10 το βράδυ;

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 99 guests και κανένα μέλος