amygdalezaΟλη η περιοχή στο πόδι, από την ώρα που ακούστηκε ότι το πρώτο Κέντρο Μεταναστών θα εγκατασταθεί στην Αμυγδαλέζα. Ο Δήμος Αχαρνών με μπροστάρη το Δήμαρχο, οργισμένοι όλοι για μία ακόμη υποβάθμιση της περιοχής, έχουν ξεκινήσει συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και κινητοποιήσεις.

Την Πέμπτη 5/4, συνεδρίασε εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο Αχαρνών, στον χώρο κοντά στη Σχολή Αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα, όπου οριοθετούν και το κέντρο μεταναστών και αποφάσισε:

Νέα συνάντηση με τον υφυπουργό του ΥΠΡΟΠΟ Λευτέρη Οικονόμου, όπου τους παρέπεμψε ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης(!).

Να ζητηθεί συνάντηση με τους αρχηγούς των κομμάτων προκειμένου να πάρουν ξεκάθαρες θέσεις για το θέμα.

Καθημερινη παρουσία και αντίθεση όλων, με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, πρωί και απόγευμα, έξω από τη Σχολή Αστυνομίας.

Στην περιοχή βρίσκονται κτήρια που παραμένουν ανεκμετάλλευτα από το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων, τα οποία στέγαζαν τότε τους αστυνομικούς που κάλυπταν τις ημέρες εκείνες και είχαν έρθει από άλλες περιοχές της Ελλάδας.

Σ’ αυτούς τους χώρους προορίζουν να δημιουργήσουν το Κέντρο Μεταναστών, δίπλα από τη Σχολή Αστυνομίας, όπου φοιτούν χίλια παιδιά και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) δηλώνει κάθετα αντιθετη με το εγχείρημα.

Συγκρούσεις σημειώθηκαν την Πέμπτη το μεσημέρι, όταν κάτοικοι απέκλεισαν τη λεωφόρο Θρακομακεδόνων με υδροφόρα του δήμου και άλλα οχήματα, αντιδρώντας στη δημιουργία του κέντρου.

Παράλληλα, μαθητές επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, με αποτέλεσμα να απωθηθούν από τις δυνάμεις των ΜΑΤ.

Ο δήμαρχος Αχαρνών Σωτήρης Ντούρος, δήλωσε αντίθετος με τη λειτουργία κέντρου και τόνισε ότι την απόφαση θα πάρει και το Δ.Σ.


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 73 guests και κανένα μέλος