Το Κίτσι στο προσκήνιο

 Γράφαμε στο προηγούμενο φύλλο, για την ερώτηση που έκανε βουλευτής της Ανατολικής Αττικής για την καθυστέρηση της ένταξης στο σχέδιο πόλης του Κιτσίου. Ένα θέμα που έχουμε ασχοληθεί ιδιαίτερα και έχουμε αναδείξει και όπως δείχνουν τα πράγματα θα τραβήξει σε μάκρος, αφού γίνονται πισωγυρίσματα από τις ίδιες τις δημόσιες υπηρεσίες, ανατρέποντας σχεδιασμούς δεκαετιών και ενώ είχε προχωρήσει το σχέδιο στην 1η γειτονιά και περίμεναν όλοι ότι θα ολοκληρωθεί, ανατράπηκε τελείως από τις ανώτερες δημόσιες αρχές που ζητάνε ενιαίο σχέδιο και για την 1η και για τη 2η γειτονιά για να προχωρήσει και παράλληλα οριοθέτηση του ρέματος.

Το θέμα αναφέρθηκε και στη λογοδοσία του Δημάρχου Δημ. Κιούση, η οποία έγινε όπως ορίζει ο νόμος σε ειδική συνεδρίαση.

Μία διαδικασία ενδιαφέρουσα όπως παρακολουθήσαμε με ερωτήσεις από τους συμβούλους μειοψηφίας και πλειοψηφίας και απαντήσεις από το Δήμαρχο.

Το Κίτσι στο προσκήνιο

Στο πλαίσιο αυτό το θέμα του Κιτσίου έθεσε ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Κώστας Δήμας, λέγοντας ότι δέκα χρόνια λέτε ότι έρχεται το σχέδιο. Η Περιφέρεια λέει ότι αν δεν γίνει μελέτη όλης της περιοχής με οριοθέτηση του ρέματος δεν μπορεί να προχωρήσει το σχέδιο. Οι κάτοικοι βρίσκονται σε ομηρία, έχουν γίνει μπαλάκι. Δώστε μας ένα χρονοδιάγραμμα.

Ο δήμαρχος απάντησε ότι αν ένα έργο είναι του Δήμου μπορώ να δώσω. Δεν μπορώ όταν είναι από άλλες υπηρεσίες του δημοσίου. Παράδειγμα η αρχαιολογία ζητάει χειρονακτική έρευνα γιατί βρίσκονται αρχαία στην περιοχή.

Δηλαδή, κύριε δήμαρχε, θα προηγηθεί η αποχέτευση από το σχέδιο πόλης στο Κίτσι και στη Σκάρπιζα, ρώτησε ο Κ. Δήμας για να πάρει την απάντηση από το δήμαρχος πως: «ό,τι μόνο στους ήδη χαρακτηρισμένους  κοινόχρηστους χώρους, με πράξη εφαρμογής θα γίνει δίκτυο αποχέτευσης». Η αποχέτευση του Κιτσίου και της Σκάρπιζας θα πάει στην Ψηττάλεια, ενώ της Αγίας Μαρίνας και του Αγίου Δημητρίου θα πάνε στο ΚΕΛ Κορωπίου.

Βέβαια ακούσαμε και το επισημαίνουμε ότι την αποχέτευση πλέον την έχει αναλάβει η ΕΥΔΑΠ για όλη την Αττική. Και ξεκινάνε μελέτες οι οποίες θα έχουν ολοκληρωθεί στο 1ο 4μηνο του 2025. Η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη.

 

Εκτροπή της ιστορικής κοίτης του ρέματος από τη Σχολή Ευελπίδων!

Στο ρέμα Ντούσι που περνάει από το Κίτσι, -περιγράφει ο δήμαρχος- έγινε εκτροπή της ιστορικής του κοίτης προκειμένου να γίνει το Σκοπευτήριο της Σχολής Ευελπίδων. Αποτέλεσμα αυτού ήταν μετά τις φωτιές στο δάσος, πάνω από τη Σχολή Ευελπίδων να πνιγούν οι κάτοικοι της Λάμπτρων και οι επιχειρήσεις. Κι αυτό γιατί δεν έγιναν οι απαραίτητες εργασίες στα καμένα από τον γειτονικό δήμο.

Το επισημάναμε στη Σχολή Ευελπίδων, αλλά δεν έκανε τίποτα. Έτσι κάναμε καταγγελία στο Υπουργείο και κατηγορηθήκαμε από το γειτονικό Δήμο...

Το ρέμα σε δύο οικοδομικά τετράγωνα πλέον είναι πιο ψηλά από τις οικοδομές. Χρειάζεται προμελέτη για ολόκληρη την πέριοχή, κάτι που ανέλαβε η Περιφέρεια.

Οπως αντιλαμβανόμαστε όλοι  το Κίτσι έχει μακρύ δρόμο, αν δεν καταλήξουν Περιφέρεια και Υπουργεία για το αν θα προχωρήσει η 1η γειτονιά ή αν θα γίνει νέα μελέτη για το σύνολο του Κιτσίου.

Οσο για την επισήμανση του δημάρχου να ανοίξουν κουμπαρά να αποταμιεύουν, για να πληρώσουν την εισφορά όταν μπει στο σχέδιο, οι κάτοικοι δηλώνουν ότι έχουν γνώση, αλλά η ομηρία είναι χειρότερη από την αναγκαία πληρωμή που ορίζει ο νόμος.

Αννα Μπουζιάνη

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 123 guests και κανένα μέλος