Μεγάλε Μίκη, θα συνεχίσεις να μας εμπνέεις, να μας ζεσταίνεις Ήλιε νοητέ, αθάνατε!...

Δεν μπορεί· δεν μπορεί να είναι ο τελευταίος... τούτος ο λαός, τούτος ο τόπος γεννάει γίγαντες!

Τί πάθαμε και περιστοιχιζόμαστε από μετριότητες· κι ακόμα χειρότερα, από πάρα πολλούς ελάχιστους. Δεν μπορεί· το νιώθω· νάτος γεννιέται· νάτη πετιέται! Κάποιοι πρέπει να γεμίσουν το κενό που άφησε πίσω του ο γίγαντας της Ελλάδας, ο γίγαντας της ανθρωπότητας Μίκης Θεοδωράκης!

Οι μεγάλοι άνθρωποι δεν πεθαίνουν. Κλείνουν το βιολογικό τους κύκλο, σαν έρθει ‘κείνη η στιγμή και περνάνε στην αιωνιότητα. Στην αφθαρσία της ύλης.

Έχει πεθάνει 3000 χρόνια τώρα... ο Όμηρος; η Σαπφώ, οι μεγάλοι μας τραγικοί, οι φιλόσοφοι, ο Λεωνίδας, ο Αλέξανδρος, οι Σουλιώτισες, ο Γλέζος;... Πολύ μακρύς ο κατάλογος των αθανάτων! Νέα γραφή ο Μίκης.

Ο Μίκης των μουσών, των ανησυχιών, των αγώνων της Ελλάδος, του ανθρωπισμού και της ανθρωπότητας. Ο Μίκης Θεοδωράκης ο αειθαλής, το άσβεστον πυρ που άναψε τόσες σπίθες, μ’ ένα του κάλεσμα. Σπίθες που αγγίξαν και τις δικές μας τις καρδιές και τις πύρωσαν! Κι είχα τη μεγάλη τιμή με τις μικρές μου δυνάμεις ν’ αγωνιστώ – ν’ αγωνιστούμε δίπλα του, παίρνοντας την πρωτοβουλία ίδρυσης της Σπίθας ΒΒΒ.

Μεγάλε Μίκη, θα συνεχίσεις να μας εμπνέεις, να μας ζεσταίνεις Ήλιε νοητέ, αθάνατε!...

Λαϊκό προσκύνημα

Η σορός του Μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη, θα εκτεθεί σε τριήμερο λαϊκό προσκύνημα στη Μητρόπολη Αθηνών, από την Τρίτη 7/9 έως και την Πέμπτη 9/9/21.

Συγκεκριμένα: Τρίτη - Τετάρτη, 10:00 έως 19:00 μ.μ. και Πέμπτη, 10:00 έως 14:00 μ.μ.. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί στις 15:00 στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 196 guests και κανένα μέλος