Aυτοδιοικητικός και γνώστης της ανακύκλωσης

 

Συνέντευξη Τύπου παρέθεσε, την Τρίτη 12/9/17 ο δημοτικός σύμβουλος της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου 3Β και πρ. αντιπρόεδρος του Προεδρείου, Δημήτρης Κιούκης.

Ο Δημήτρης Κιούκης είναι αυτοδιοικητικός επί σειρά δεκαετιών στον πρώην Δήμο Βούλας και είναι καλός γνώστης του θεσμού που υπηρετεί.

Εχει εκλεγεί με την Ανεξάρτητη Κίνηση με επικεφαλής το Σπύρο Πανά στην παρούσα Δημοτική Αρχή του Δήμου 3Β.

Μίλησε για πολλά θέματα, επαγγελματικά, αυτοδιοικητικά, για την κατάσταση στο Δήμο Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, για τους κινδύνους που διατρέχει η Βουλιαγμένη να γίνει μπετόν αρμέ, για τις καντίνες που δεν λειτούργησαν και στέκονται γιαπιά, για το Αθλητικό Κέντρο Βούλας, που θέλει να επεκτείνει ο δήμαρχος, για τη νήσου Υδρούσα που ήδη εγκαταστάθηκε οργανωμένη ακτή, για τα Αστυνομικά τμήματα που έκλεισαν.

Για την προσεχή ανεξαρτητοποίησή του από την δημοτική παράταξη που ανήκει.

Για τη συνεργασία του με το Δημ. Δαβάκη...

Ο Δήμ. Κιούκης ασχολείται επαγγελματικά με τα κατασκευαστικά απορρίμματα (μπάζα), αλλά τις δύο τελευταίες δεκαετίες ασχολείται εντατικά με την ανακύκλωση των κατασκευαστικών αποβλήτων.

Σε ότι αφορά τα δημόσια έργα πρέπει στη σύμβαση ανάθεσης του έργου να ορίζεται σαφώς η υποχρέωση σύμβασης με σύστημα για την ανακύκλωση και τη διαχείριση αποβλήτων.

Το ίδιο είναι υποχρεωτικό και για τον ιδιωτικό τομέα.

Τα κατασκευαστικά απόβλητα λειτουργούν συλλογικά όργανα και είναι εγκεκριμένα 3 στην Αττική:

η ΣΑΝΚΕ ΕΠΕ (που είναι ο δημιουργός της ο Δ. Κιούκης και μέτοχος) που καλύπτει Βοιωτία, Εύβοια, Μαγνησία και την Αττική, και τα άλλα δύο είναι η “Ανακύκλωση Αττικής” με έδρα το λατομείο Κυριακού και η ΣΕΠΡΕΚΑΤ με έδρα το λατομείο Κυριακού στο Κορωπί.

Η ΣΑΝΚΕ έχει στην Ανατ. Αττική έχει 4 μονάδες, Λατομεία Τριάδας Κορωπί, η επιχείρηση Αφοι δαβουλάκη, η άλλη στο Μαρκόπουλου αφών Σταύρου (λατομείο), στην Παιανία πάνω στην Αττική οδό, αλλά και άλλες 8 μονάδες σε όλη την Αττική.

Εχει επισκεφθεί όλες τις μονάδες ανακύκλωσης σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Μετείχε ως εκπρόσωπος στη δημιουργία της Επιτροπής Διαχείρισης το 2004 που αδειοδοτήθηκαν όλα τα ανακυκλώσιμα πλην των κατασκευαστικών τα οποία ξεκίνησαν να αδειοδοτούντα το 2010.

Ο Δημ. Κιούκης σημειώνει σχετικά: «Τότε υπήρξαν μεγάλες αντιδράσεις και ακόμα υπάρχουν από φορείς που είχαν βολευτεί στην παρανομία. Δυστυχώς μέσα σ’ αυτούς είναι και το Τεχνικό Επιμελητήριο και οι μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες και οι οργανισμοί Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Μόνο Δήμοι που αντιστοιχούν στα δάχτυλα του ενός χεριού ανταποκρίθηκαν και έβγαλαν αδειοδοτήσεις και άρχισαν αν διαχωρίζουν τα κατασκευαστικά απόβλητα. Τώρα όμως που τους απαγόρευσε ο ΧΥΤΑ Φυλής να μεταφέρουν τα κατασκευαστικά απόβλητα τρέχουν πανικόβλητοι...»

«...ακόμη και τώρα οι Πολεοδομίες των Δήμων παρανομούν και μέσα σ’ αυτές είναι και η δικιά μας».

Όλες οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με την ανακύκλωση είναι Μη Κερδοσκοπικές Επιχειρήσεις και δίνουν το 35% των εσόδων τους στον Διαβαθμιστικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής. Και αν υπάρξουν κέρδη θα πρέπει να διοχετευθούν στην πληροφόρηση του κοινού, στην ενημέρωση για την ανακύκλωση και την προβολή της.

Μέσα στις δραστηριότητές του ο Δημήτρης Κιούκης, όπως μας εξήγησε, εκτός από μέτοχος της ΣΑΝΚΕ έχει και επιχείρηση χωματουργικών από παλιά η οποία όμως από το 2010 δεν έχει πάρει ούτε ένα έργο. Βρίσκεται σε αδράνεια, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Δόγκας κατήγγειλε ότι μετέφερε υλικά από τον Αστέρα Βουλιαγμένης

Όπως εξήγησε ο Δ. Κιούκης ανέλαβε να μεταφέρει κατασκευαστικά υλικά από τον Αστέρα Βουλιαγμένης που επισκευάζεται, τα οποία ήταν τοξικά για το περιβάλλον. Μάλιστα τα είχε αναλάβει άλλη εταιρεία, αλλά τους έγιναν κάποιες καταγγελίες και «ήρθαν τρέχοντας να συνεργαστούν μαζί μου, οι υπεύθυνοι για τον Αστέρα» εξήγησε.

Αυτό το σημείωσε με έμφαση, γιατί ο δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της “Δημοτικής Βούλησης” Δημοσθένης Δόγκας, είχε καταγγείλει το γεγονός στο Δημοτικό Συμβούλιο με ανακοίνωσή του τον Αύγουστο του 2017.

«Θεωρώ ότι ο Δημ. Δόγκας έχει κάνει φοβερό λάθος, έπεσα από τα σύννεφα...».

«... γιατί το κάνει αυτό είναι ένα ερώτημα»

...«εγώ έδωσα στο Δημοσθένη τη δυνατότητα να ζητήσει συγνώμη και να αναγνωρίσει το λάθος του, αλλά είδα με λύπη μου ότι και χθες στο Δ.Σ. συνέχισε να επιμένει», σημείωσε ο Δ. Κιούκης και απορεί γιατί όπως τόνισε ότι είχε κάνει συζητήσεις για συνεργασία.

Τόνισε ο Δημήτρης Κιούκης, ότι η ΣΑΝΚΕ είναι Μη Κερδοσκοπική Επιχείρηση και αν υπάρξουν κέρδη διοχετεύονται στην ενημέρωση, και στο διαβαθμιστικό Σύνδεσμο Αττικής. Δεν πήρα κανένα έργο μέσω του Δήμου ή επειδή είμαι δημοτικός σύμβουλος.

«Αλλά και έτσι να είναι, θέλω να ρωτήσω, είναι κακό να εργάζεται κάποιος;»

Η επιχειρήση στον Αστέρα είναι ιδιωτικό έργο. Και θα έπρεπε η ίδια η Δημοτική Αρχή να παρέμβει για να εργαστούν παιδιά από την περιοχή μας και να ζητήσει αντισταθμιστικά όχι να γκρεμίσει το Νηπιαγωγείο της Βουλιαγμένης αλλά να χωροθετηθεί ένα Νηπιαγωγείο μέσα στον Αστέρα, αφού θα χτιστούν κατοικίες και θα υπάρχουν και εργαζόμενοι μέσα.

Δεν είναι έργο του Δήμου ή της πολιτείας και οι δημοτικοί σύμβουλοι είναι εργαζόμενοι και κάποιοι επιχειρηματίες που πρέπει να ζήσουν, κατέληξε.

Η Βουλιαγμένη κινδυνεύει

Αναφέρθηκε σε κάποιες δράσεις της Δημοτικής Αρχής που θα δημιουργήσουν ζημιά στο Δήμο μη αναστρέψιμη, όπως:

«Η πλατεία της Βουλιαγμένης τσιμεντοποιείται.

Η ανισόπεδη πεζογέφυρα που σχεδιάζεται δεν χρειάζεται. Θα αλοιώσει το περιβάλλον· δεν χρειάζεται. Υπάρχει η υπόγεια διάβαση που πρέπει να αξιοποιηθεί.

Θα πρέπει να παρέμβει η Δημοτική Αρχή να μη γίνει η μεθοδευόμενη επένδυση στις Φλέβες, η Φασκομηλιά που μεθοδεύονται σχέδια για την αξιοποίησή της.

Τα ακίνητα της εκκλησίας που πάνε προς αξιοποίηση. Θα πρέπει όλοι μας να αντιδράσουμε και να πιέσουμε να μη γίνουν αυτά.

Οι καντίνες της Βουλιαγμένης, που έχω κάνει καταγγελία. Η καντίνα της Βάρης που ο Δήμαρχος έβαλε το δικό του άνθρωπο. Οι καντίνες στις Νηρηίδες και στον όρμο Ζώσκα έγιναν με διαδικασίες παράνομες, πλαστές επιταγές κ.λπ. και από 3-4 τ.μ. που ήταν επιχειρείται να γίνουν νυχτερινά κέντρα»!

Το ίδιο έκανε και στο Αθλητικό Κέντρο Βούλας, που επιχείρησε να μεταφέρει τη ρυμοτομική γραμμή για να κάνει το χατήρι κάποιων στον Α.Ο. Πρωτέα, των οποίων η πρόθεση ήταν να βοηθήσουν τα παιδιά με αθλητικά κέντρα, που δεν έχει η Βούλα.

Η Βούλα εγκαταλειμένη

Για τη Βούλα είπε μεταξύ άλλων: «Δεν θέλω να κάνω τον υποψήφιο δήμαρχο και δεν με ενδιαφέρει. Θέλω να το ξεκαθαρίσω. Συμμετείχα στο ψηφοδέλτιο του Σπ. Πανά γιατί είχα ιδία άποψη των σχεδίων του μυαλού που διέθεταν κάποιοι στο σχήμα της Δημοτικής Αρχής και προέβλεπα για το τί θα γίνει. Επιχείρησε να καταργήσει τα πεζοδρόμια. Ενημέρωσα και τους Συλλόγους και τους περιοίκους και βέβαια το δήμαρχο ότι θα προσφύγουν...

Υπάρχουν χώροι να γίνουν αθλητικά κέντρα στη Βούλα σε χώρους που τα διεκδικούν κάποιοι που δεν έχουν και τίτλους».

Ανεξαρτητοποιούμαι

Ανεξάρτητος θα είναι ο Δ. Κιούκης από το προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο, κατά δήλωσή του, όχι γιατί προσβλέπει να είναι υποψήφιος δήμαρχος, αλλά για να “ταράξει τα νερά”.  «Εχει έλλειμα αντιπολίτευσης ο Συνδυασμός που ανήκω. Βρίσκεται υπό διάλυση και έχω κι εγώ ευθύνη...».

«Η Αν.Κίνηση είναι μία έντιμη παράταξη με εξαίρετους ανθρώπους. Με την κίνησή μου θέλω να ταράξω τα νερά. Η επόμενη διετεία είναι πολύ κρίσιμη», δήλωσε ο Δημ. Κιούκης.

Συνεργασίες...

...με το Δημήτρη (Δαβάκη) είπαμε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να έχουμε μία αντιπολίτευση ισχυρή, γιατί η έλλειψη αντιπολίτευσης στο Δήμο 3Β έχει οδηγήσει τη σημερινή δημοτική Αρχή να είναι η χειρότερη των τελευταίων δεκαετιών.

Είναι πραγματικά υπό διάλυση ο Δήμος. Εγώ γίνομαι δέκτης καθημερινών παραπόνων όχι μόνο από δημότες που δεν ψήφισαν την πλειοψηφούσα παράταξη, αλλά και από υποστηρικτές του.

Αννα Μπουζιάνη

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 317 guests και κανένα μέλος