Οι νέες θέσεις, που προτείνονται είναι “κρυμένες” μέσα σε μικρούς δρόμους

 

Η μετακίνηση περιπτέρων συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου 3Β (25/4/16). Πολλά περίπτερα έλαβαν ειδοποίηση ότι πρέπει να μετακινηθούν και να προτείνουν νέες θέσεις, προκειμένου να γίνουν αποδεκτές ή μη από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο δήμαρχος σημείωσε ότι είναι υποχρεωμένοι να κάνουν τις μετακινήσεις, διότι η Τροχαία τα θεωρεί επικίνδυνα, γιατί παρεμποδίζουν την κυκλοφορία.

Βέβαια τα περισσότερα περίπτερα είναι στη θέση αυτή 30 και πλέον χρόνια και γι’ αυτό οι δικαιούχοι που στην πλειοψηφία τους είναι ανάπηροι εξέφρασαν την απορία τους.

Τα τοπικά συμβούλια υπερψήφισαν τις νέες θέσεις που τους πρότειναν οι υπηρεσίες. Ο δήμαρχος βέβαια είπε ότι έγινε σε συνεννόηση με την τοπική κοινωνία, κάτι που δεν έγινε. Κανείς δεν γνώριζε από τις γειτονιές που θα πάνε τα περίπτερα, αλλά ούτε και οι Σύλλογοι.

Κάποια περίπτερα που βρίσκονται σε επικίνδυνα σημεία, είναι δικαιολογημένο να επιβάλλεται η μετακίνηση, αλλά είναι και περίπτερα που δεν ενοχλούν καθόλου (π.χ. πλατεία Ζησιμοπούλου) και όμως τα μετακινούν.

Οι νέες θέσεις, που προτείνονται είναι “κρυμένες” μέσα σε μικρούς δρόμους, έτσι που οι δικαιούχοι σημειώνουν ότι τους στέλνουν στην πείνα και στον θάνατο, γιατί δεν θα δουλέψουν.

Χαρακτηριστική περίπτωση ο δικαιούχος περιπτέρου της Βάρκιζας, ανάπηρος Κύπρου, που παρευρέθη και μίλησε στο ακροατήριο.

Σε εποχές οικονομικού στραγγαλισμού θα πρέπει ο Δήμος να τα δει με πιο ανεκτικό μάτι. Γιατί δεν φτάνει που τα μετακινεί, τους ορίζει και προδιαγραφές εμφάνισης, έτσι που θα αναγκαστούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη για να γίνουν ομοιόμορφα...

Η όλη διαδικασία πάντως είναι χρονοβόρα και θα καθυστερήσει...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 183 guests και κανένα μέλος