Πριν από λίγες ημέρες o Δήμαρχος Παλλήνης Σπύρος Κωνσταντάς συνοδευόμενος από τον δημοτικό σύμβουλο και πρόεδρο της σχολικής επιτροπής και η Επιτροπή Παραλαβής τους Δήμου Γ. Πλατανιώτη, παρέλαβαν από αντιπροσωπεία του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων το νέο Κλειστό Γυμναστήριο της Κάντζας....

Κλειστό Γυμναστήριο Κάντζας

Πυρήνας αθλητισμού και πόλος έλξης για την νεολαία

 

Πριν από λίγες ημέρες o Δήμαρχος Παλλήνης Σπύρος Κωνσταντάς συνοδευόμενος από τον δημοτικό σύμβουλο και πρόεδρο της σχολικής επιτροπής και η Επιτροπή Παραλαβής τους Δήμου Γ. Πλατανιώτη, παρέλαβαν από αντιπροσωπεία του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων το νέο Κλειστό Γυμναστήριο της Κάντζας.

Είναι ένα όμορφο και λειτουργικό γυμναστήριο με κερκίδες, πλήρη αποδυτήρια, και όλα τα εξαρτήματα που διασφαλίζουν την καλή λειτουργία ενός γυμναστηρίου.

Στους χώρους του προβλέπεται να φιλοξενηθούν οι Ακαδημίες του Αθλητικού Οργανισμού αλλά και κάθε παιδί που θέλει να νιώσει τη χαρά του αθλητισμού. Έτσι ο προγραμματισμός του Δήμου Παλλήνης σε σχέση με τα αθλητικά έργα υποδομής βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Η βελτίωση του υπάρχοντος αθλητικού κέντρου, το νέο κλειστό γυμναστήριο στο Πανόραμα, η κατασκευή του οποίου έχει εγκριθεί και χρηματοδοτηθεί, τα δύο νέα κολυμβητήρια, συντελούν στο να γίνει πραγματικότητα το όνειρο για μια πόλη με σύγχρονες και λειτουργικές αθλητικές εγκαταστάσεις, πόλο έλξης για τη νεολαία.

Και όμως η ολοκλήρωση του νέου Κλειστού Γυμναστηρίου πέρασε από σαράντα κύματα. Μάλιστα ο ΟΣΚ, με έγγραφό του την 1/12/2006, προειδοποιούσε τον Δήμο Παλλήνης ότι η εργολαβία θα σταματούσε αν δεν απομακρύνονταν οι γραμμές μέσης τάσης της ΔΕΗ, που διέρχονταν πάνω από το οικόπεδο που επρόκειτο να κατασκευαστεί το Κλειστό Γυμναστήριο.

Μέχρι τότε είχαν γίνει οι εκσκαφές και τα έργο ήθελε πολύ δρόμο μπροστά του για να ολοκληρωθεί! Η σημερινή Δημοτική Αρχή  κατόρθωσε στους πρώτους μήνες του 2007 να απομακρύνουν μετά από πολύ αγώνα και εργώδεις προσπάθειες τις γραμμές μέσης τάσης της ΔΕΗ, που διέρχονταν πάνω από το οικόπεδο που επρόκειτο να κατασκευαστεί το Κλειστό Γυμναστήριο, και να σωθεί το έργο που είχε κυριολεκτικά μείνει στάσιμο.

Ο Δήμος Παλλήνης, για να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατόν οι διαδικασίες κατασκευής του έργου, ανέλαβε ακόμα και την κατασκευή του έργου ύδρευσης του Κλειστού Γυμναστηρίου, ενώ ταυτόχρονα ζήτησε από την ΔΕΗ να εκπονήσει μελέτη για να ηλεκτροφωτίσει την οδό Τριγωνίων και να επεκτείνει στην περιοχή το δίκτυο Δημοτικού Φωτισμού με έξοδα του Δήμου

Σήμερα, σε συνεργασία με τον ΟΣΚ, το Κλειστό Γυμναστήριο μετά από πολύ αγώνα και εντατικές εργασίες ενάμισι χρόνου αποδίδεται στη νεολαία της πόλης και την τοπική κοινωνία!

Εκείνο που χρειάζεται τώρα είναι η τελική διαμόρφωση των εξωτερικών χώρων με δεντροφύτευση και άλλες παρεμβάσεις και διορθωτικές κινήσεις, τις οποίες έχει ζητήσει ο Δήμος Παλλήνης προκειμένου το Κλειστό Γυμναστήριο να αποτελέσει έναν νέο πυρήνα Αθλητισμού για την πόλη.

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 127 guests και κανένα μέλος