«Ποτέ δεν λέγονται τόσα ψέματα,
όσα μετά το κυνήγι,
πριν από τις εκλογές
και κατά τη διάρκεια των πολέμων»
 

Όττο Φον Μπίσμπαρκ (Γερμανός Καγκελάριος)

 

Παρέλαση ειδικών και μη ή άσχετων, ενημερωμένων και αντιστόρητων, αρμοδίων και μη, κυριολεκτικά επέλαση διεθνολόγων, στρατηγών, αναλυτών και λοιπών και βέβαια δημοσιογράφων συντονιστών και πολιτικών.

Μια εξ’ αυτών των τελευταίων, αλλ’ ουχί εσχάτων, η ευρωβουλευτής του κυβερνώντος κόμματος, κα Μαρία Σπυράκη. (η επιλογή δεν είναι επιλεκτική, αλλά όλως τυχαία).

Η ευρωβουλευτής λοιπόν, σε σχετική εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού (28.2.22) απαντώντας σ’ ερώτηση του δημοσιογράφου με αυστηρό και στομφώδη τόνο, αιτιολογώντας, δικαιολογώντας και κρίνοντας τα μέτρα που έλαβε η Ε.Ε. κατά της Ρωσίας, για την επέμβασή της στην Ουκρανία, θεώρησε ότι αυτά, εκτός του ότι ήσαν επιβεβλημένα, άργησαν να επιβληθούν κατά του «εισβολέως». Έπρεπε να είχαν επιβληθεί ήδη από το 2014, είπε, όταν ο Πούτιν προσάρτησε την Κριμαία, στη Ρωσία! (Κατόπιν ισχυρού δημοψηφίσματος, θυμίζουμε, και το οποίο οι «δυτικοί» και οι Ουκρανοί δεν αναγνώρισαν, γιατί την αυτοδιάθεση των λαών, την ιστορία, τη γλώσσα τους και τους λοιπούς παράγοντες τα λαμβάνουν υπ’ όψιν τους κατά περίπτωση à la carte).

Δεν κρίνουμε την κατηγορηματική άποψη της ευρωβουλευτού κυρίας Μαρίας* ας την κρίνουν κι ας την επιβραβεύσουν οι ψηφοφόροι της.

Την αντίληψη και την αμνησία κρίνουμε.

Μεροληπτική και ανιστόρητη η άποψή της, αλλά άποψη!

Η Κριμαία παραχωρήθηκε από τη Ρωσία και συγκεκριμένα από τον τότε Πρόεδρο της Σοβιετικής Ενωσης, Χρουτσόφ, το 1954, στην ομόσπονδη Σοσιαλιστική Σοβιετική Δημοκρατία της Ουκρανίας, ως δώρο! Σημειώνουμε ότι ο Χρουτσόφ ήταν ουκρανικής καταγωγής, και σύζυγος Ουκρανής.

Η προσάρτηση τότε, ήταν σαν να μετακινείτο διοικητικά μια επαρχία, από τη μια Νομαρχία στη γειτονική. Ήταν δώρο! Σε περίπτωση απιστίας, κυρία Μαρία, τα «δώρα» επιστρέφονται.

Δεν κρίνουμε λοιπόν την άποψη έστω κι αν εκφέρεται ως θέσφατο (θεϊκός λόγος) Την αντίληψη και την αμνησία κρίνουμε.

Την κοσμοπολίτικη νοοτροπία των τέως «εθνικοφρόνων» και νυν «ευρωπαϊστών», της μισής Ευρώπης, που θέλει να «προσαρτήσει» και την Μικρά Ασία, κρίνουμε και την επιλεκτική α-μνησία κατακρίνουμε.

Αλλά ας γυρίσουμε στο θέμα μας. Το θέμα μας είναι «τα μέτρα» και πότε έπρεπε να είχαν επιβληθεί. Το 2014, που θέλει αυστηρά η ευρωβουλευτής ή το 1974, κι επί 48 χρόνια μέχρι σήμερα, που ζητάω εγώ που «ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ» και όλοι όσοι ΔΕΝ ξεχνούμε – ΕΜΕΙΣ;

 

Η ΕΙΣΒΟΛΗ δεν έγινε «για πρώτη φορά»

Να σας θυμίσω λοιπόν κα Σπυράκη (επισήμως αυτή τη φορά) πως εισβολή δεν έγινε «για πρώτη φορά από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, οργανωμένη και μαζική εισβολή σε ευρωπαϊκό κράτος», όπως ισχυρίστηκε ο αρχηγός σας, κατά την επίσημη ενημέρωση της Προέδρου της Δημοκρατίας την 25η Φεβρουαρίου τ.έ.

Εισβολή και παραβίαση των συνόρων και της εδαφικής ακεραιότητας και ανεξαρτησίας Ευρωπαϊκού κράτους, έγινε στην Κύπρο το 1974! (Διότι γεωγραφικά μπορεί ν’ ανήκει στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά πολιτισμικά, ανθρωπολογικά, ιστορικά και πολιτικά ανήκει στην Ευρώπη).

Αφήνω λοιπόν όλες τις άλλες ένοπλες επεμβάσεις, σε χώρες της Μεσογείου και τις εγγύς και μέσης Ανατολής, αφήνω την ένοπλη επέμβαση και διάλυση της Γιουγκοσλαβίας, και τις άλλες ένοπλες ή «υπόγειες» και πλάγιες επεμβάσεις σ’ όλο τον κόσμο, αμέσως μετά τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο και μένω σ’ αυτή την επαίσχυντη, απρόκλητη και απροκάλυπτη ΕΙΣΒΟΛΗ, στην Κύπρο!

 

Kαι ερωτώ:

Πού είναι «τα μέτρα» που επιβλήθηκαν στον εισβολέα του Αττίλα; Στον βιαστή και άρπαγα, «σύμμαχο» στο ΝΑΤΟ, Τούρκο;

Πού είναι οι ευαισθησίες και ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου των «συμμάχων και εταίρων» και της διεθνούς κοινότητας;

Πού ’ναι τες; Είναι, είστε αναξιόπιστοι...

Και για να θυμηθείτε και για την περιττή τεκμηρίωση, των αμνήμονων, ανιστόρητων αγέννητων, μερικά φωτογραφικά πειστήρια, από τα πολυάριθμα.

 


* Η προσφώνηση της οικειότητας γίνεται σύμφωνα με τη σχετικά πρόσφατη δημοσιογραφική συνήθεια προς τους πολίτες (κύριε Γιάννη, κυρία Καλιόπη κ.λπ.).

Κώστας Βενετσάνος

 Dialogos Mitsotakis Sakellaropoulou

Kypros 1974 001

Kypros 1974 002

Kypros 1974 002

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 90 guests και κανένα μέλος