Θέμα της ημέρας έχει πλέον γίνει η Λίμνη της Βουλιαγμένης, τόσο από κολυμβητές όσο και απλούς πολίτες. Ο λόγος οι συχνότατες βραδινές εκδηλώσεις που γίνονται στη λίμνη και διαταράσσουν το οικοσύστημα και βρωμίζουν το χώρο, αλλά και μεγάλες αυξήσεις στα ιαματικά νερά της.

Τα νερά που έδωσε η φύση και γίνονται αντικείμενο άγριας εκμετάλλευσης, αφού μέσα στο χρόνο έγιναν δύο αυξήσεις. 40% το χειμώνα του 2014 και νέα αύξηση τώρα με το πρόσχημα της αύξησης του ΦΠΑ.

Δεχόμαστε καθημερινά καταγγελίες και παρεναίσεις: «γράψτε κάτι».

Καταγγελία όμως καταθέτει και ο δημοτικός σύμβουλος του δήμου 3Β, Δημοσθένης Δόγκας για τις εκδηλώσεις, την οποία δημοσιεύουμε παρακάτω:

Ο επικεφαλής της Δημοτικής Βούλησης Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και δημοτικός σύμβουλος Δημοσθένης Δόγκας διαχωρίζει απόλυτα τη θέση του από την επιλογή της δημοτικής αρχής να θέσει “υπό την αιγίδα” του Δήμου, τις δεκάδες συναυλίες που πραγματοποιούνται αυτό το καλοκαίρι στη Λίμνη Βουλιαγμένης.

• Η Λίμνη Βουλιαγμένης, με το Προεδρικό Διάταγμα 51/2003, έχει χαρακτηριστεί ως Διατηρητέο Μνημείο της Φύσης, ενώ κατόπιν οδηγιών του Συμβουλίου της Επικρατείας, στον ευαίσθητο αυτό χώρο επιτρέπονται αποκλειστικά χρήσεις υδροθεραπευτηρίου. ΟΧΙ εστιατορίου, ΟΧΙ κέντρου κοινωνικών εκδηλώσεων, ΟΧΙ συναυλιακού κέντρου.

• Η Λίμνη Βουλιαγμένης είναι προστατευόμενος υγρότοπος που έχει περιληφθεί στον εθνικό κατάλογο “NATURA 2000”, ενώ προστατεύεται και από τη Διεθνή Σύµβαση “RAMSAR”. Μόνο ανεύθυνοι και αδιάφοροι για τα περιβαλλοντικά εγκλήματα μπορούν να διοργανώσουν και να επιτρέψουν σε αυτό το χώρο εκδηλώσεις κάθε μορφής.

Η αυξημένη αυτή προστασία του χώρου ήταν αποτέλεσμα αγώνων της Κίνησης Πολιτών Βουλιαγμένης και του δημότη μας Χρήστου Διονυσόπουλου, που πήγαν κόντρα στις αποφάσεις του πρώην Δήμου Βουλιαγμένης, ο οποίος και τη δεκαετία του 1990 προσπάθησε να μετατρέψει τη Λίμνη σε πεδίο που θα προσέφερε “άρτον και θεάματα”.

Δυστυχώς, η σημερινή Δημοτική Αρχή αποφάσισε να παραχωρήσει το λογότυπο του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στη μεγάλη τηλεοπτική, ραδιοφωνική και έντυπη διαφημιστική καμπάνια για τις φετινές συναυλίες που διοργανώνει στη Λίμνη η εταιρεία που εκμεταλλεύεται το χώρο.

Η δημοτική διοίκηση μάλιστα, πήρε αυτή την πρωτοβουλία χωρίς να ρωτήσει ούτε το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης ούτε το Διοικητικό Συμβούλιο του αρμόδιου νομικού προσώπου για τα πολιτιστικά θέματα, του ΟΑΠΠΑ.

dogas prosopo• Κρίνουμε αυτή την ενέργεια παντελώς άστοχη, οικολογικά επιζήμια και αντίθετη στη νομοθεσία που προστατεύει τη Λίμνη Βουλιαγμένης.

• Διαφωνούμε κάθετα με το μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης που εκμεταλλεύεται εντατικά τη φύση και τα μνημεία της για το εύκολο κέρδος.

• Τασσόμαστε ανεπιφύλακτα υπέρ της προστασίας της Λίμνης Βουλιαγμένης, υπέρ της ανάπτυξης με αειφορία.

• Καλούμε τη δημοτική αρχή να εφαρμόσει όπως έχει υποχρέωση και εντολή τη νομοθεσία, σταματώντας αμέσως τις συναυλίες, τις δεξιώσεις και αποσύροντας το λογότυπο του Δήμου από τις αφίσες και τα διαφημιστικά των συναυλιών.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 255 guests και κανένα μέλος