ΑΔΑ:Β4ΓΦΩΛ6-ΗΥ1
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ        
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΚΡΩΠΙΑΣ
Δ/νση Διοικητικών Υπηρεσιών
Γραφείο Δημοτικού Συμβουλίου
 
ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ
Από το Πρακτικό της υπ’ αριθ. 17ης/30-07-2012 τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου κρωπίας
Αριθ. Απόφασης 242/2012
 
ΠΕΡΙΛΗΨΗ
«Περί έγκρισης πρότασης τροποποίησης εγκεκριμένου Ρυμοτομικού Σχεδίου Παραλίας Αγίου Δημητρίου στα ΟΤ 84-85 και ΚΧ 82».
Στο Κορωπί σήμερα στις 30 του μήνα Ιουλίου του έτους 2012 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20:00μ.μ. στο Δημοτικό Κατάστημα, συνήλθε το δημοτικό Συμβούλιο σε τακτική δημόσια συνεδρίαση, μετά από την με αριθμ. Πρωτ. 16052/26-7-2012 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, που έγινε σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/10, δημοσιεύτηκε νόμιμα και γνωστοποιήθηκε σε κάθε ένα Δημοτικό Συμβούλιο εμπρόθεσμα, κατά το οποίο προσήλθαν οι παρακάτω Δημοτικοί Σύμβουλοι:
Παρόντες:
1. Γεώργιος Σπέλλας Πρόεδρος, 2. Ιωάννης Σταύρου Γραμματέας, 3. Ελένη Τσεβά – Γκιόκα Αντιπρόεδρος, 4. Ανδρέας Ντούνης, 5. Αθανάσιος Πουλάκης, 6. Θεόδωρος Γρίβας, 7. Κων/νος Δήμου, 8. Σωτήριος Λάμπρου, 9. Σπυρίδων Κόλλιας, 10. Θεοφάνης Μιχαιρίνας, 11. Παναγιώτης Πολίτης, 12. Νικόλαος Γιαννάκος, 13. Ελένη Αδάμ, 14. Αριστείδης Γκίκας, 15. Πέτρος Σουρλαντζής, 16. Δημήτριος Παπανικολάου, 17. Μαρία Γκίκα, 18. Αθήνα Ψιλάκη – Σωφρόνη
Απόντες
1. Αδιαμαντία Μάλλιου, 2. Αντώνιος Ντούνης, 3. Ευάγγελος Ρεμπάπης (Δικαιολογημένα), 4. Βάιος Κιτσάκης (Δεν προσήλθαν αν και νόμιμα προσκλήθηκαν)
 
Προσελεύσεις
1. Γεωργία Θεοχάρη – Μπούτση, 2. Εμανουήλ Γρινιεζάκης (προσήλθαν πριν την συζήτηση του 1ου θέματος της ημερήσιας διάταξης), 3. Αντώνιος Κορωνιάς (προσήλθε κατά την συζήτηση του 1ου θέματος της ημερήσιας διάταξης), 4. Γεώργιος Γκίκας, 5. Βασίλειος Γούλας (προσήλθαν πριν την συζήτηση του 2ου θέματος της ημερήσιας διάταξης).
Κατόπιν προσκλήσεως παρευρίσκεται και ο Δήμαρχος κ. Δημήτριος Ν. Κιούσης.
Αφού διαπιστώθηκε ότι υπάρχει νόμιμη απαρτία εφ’ όσον σε σύνολο αριθμού Δημοτικών Συμβούλων 27 παρευρίσκονται οι 18 ο Πρόεδρος κηρύσσει την έναρξη της συνεδρίασης Παρευρίσκεται και η Διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου κα Αργυρώ Βήχου.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, πριν από την συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να συζητηθεί ένα (1) θέμα εκτός ημερησίας διάταξης και εξέθεσε τους λόγους για τους οποίους πιστεύει ότι θα πρέπει να συζητηθεί με την διαδικασία του επείγοντος.
1. Οριστική παραλαβή της μελέτης: «Τεύχη Δημοπράτησης Αγωγών Ύδρευσης»
Το Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφάσισε τη συζήτηση του παραπάνω θέματος.
Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κατά την εισήγηση του 1ου θέματος της ημερήσιας διάταξης ανέπτυξε τα παρακάτω:
Την έγκριση της πρότασης τροποποίησης στα Ο.Τ. 84-85 και ΚΧ 82 του εγκεκριμένου Ρ.Σ. Παραλίας Αγίου Δημητρίου, και συγκεκριμένα την προσαρμογή των ΡΓ και ΟΓ των ανωτέρω ΟΤ στις οριστικά εγκεκριμένες γραμμές οριοθέτησης του ρέματος Γαλάζιας ακτής και παραρεμάτων αυτού, ώστε να είναι δυνατή η ολοκλήρωση της Πράξης Εφαρμογής και η κύρωση αυτής, βάσει του σκεπτικού της εισήγησης και σύμφωνα με τα συνημμένα στην παρούσα, τεχνική-αιτολογική έκθεση και τοπογραφικό διάγραμμα, τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της παρούσας απόφασης.
Στν ίδια απόφαση αναφέρονται τα παρακάτω.
Με βάση την κείμενη νομοθεσία ορίζονται σαφώς οι προϋποθέσεις και η διαδικασία τροποποίησης εγκεκριμένων Πολεοδομικών μελετών και Ρυμοτομικών σχεδίων. Συγκεκριμένα τα ανωτέρω περιγράφονται από το Ν.Δ. 17-71923 σε συνδυασμό με τις διατάξεις του Π.Δ. 03-04-1929, τις εγκυκλίους 1/61 και 8/75, τις αναλυτικές «Οδηγίες και προδιαγραφές για τροποποιήσεις, επεκτάσεις Ρυμοτομικών σεδίων» εγκ. 55/88, τον Ν.2647/98 καθώς και όλες τις σχετικές αποφάσεις και εγκυκλίους.
Σύμφωνα με τα ανωτέρω και επειδή η πρωτοβουλία για την κίνηση της διαδικασίας ανήκει κατά κανόνα στον οικείο Δήμο, απαιτείται απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία να καθορίζονται με σαφήνεια και να δικαιολογούνται πλήρως, οι προτεινόμενες ρυθμίσεις τροποποίησης σε συνδυασμό με τις κατά νόμο απαιτούμενες α) δημοσιεύσεις – αποδεικτικά δημοσίευσης, β) σχεδιαγράμματα βάσει προδιαγραφών, γ) πιθανές ενστάσεις, δ) βεβαιώσεις Δημάρχου και ε) Τεχνική – αιτιολογική έκθεση. Όλα τα ανωτέρω θα πρέπει στη συνέχεια να κατατεθούν στο αρμόδιο ΣΧΟΠ για γνωμοδότηση και προώθηση για έγκριση από τον αρμόδιο φορέα με έκδοση διοικητικής πράξης.
Με το υπ’ αριθμ. 13279/27-06-2012 έγγραφο ο μελετητής της Πράξης Εφαρμογής της περιοχής Παραλίας Αγίου Δημητρίου κατάθεσε στην Υπηρεσία την πρόταση τροποποίησης στο ΟΤ 84,85 και ΚΧ 82. Η αίτιση συνοδεύεται από πλήρη στοιχεία, ήτοι: α) Τοπογραφικό διάγραμμα το οποίο συνοδεύεται από το υπ’ αριθμ. Πρωτ. 7928/19-07-2012 έγγραφο του Πολεοδομικού Γραφείου Μαρκοπούλου, που αφορά στην θεώρηση όρων δόμησης και Ο.Γ. – Ρ.Γ. και β) Τεχνική – Αιτιολογική Έκθεση.
Με την εν λόγω πρόταση τροποποίησης προτείνεται η αλλαγή χάραξης των ρυμοτομικών και οικοδομικών γραμμών στα εν λόγω ΟΤ και ΚΧ, με προσαρμογή τους στις οριστικά εγκεκριμένες γραμμές οριοθέτησης του ρέματος Γαλάζιας Ακτής και παραρεμάτων αυτού, ώστε να είναι δυνατή η ολοκλήρωση της Πράξης Εφαρμογής και η κύρωση αυτής.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εισηγείται την έγκριση της πρότασης τροποποίησης στα ΟΤ 84, 85 και ΚΧ 82 της περιοχής Παραλίας Αγίου Δημητρίου σύμφωνα με τν εισήγηση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής και καλεί τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου να αποφασίσουν συγκεκριμένα για την προσαρμογή των ΡΓ και ΟΓ των ανωτέρω ΟΤ στις γραμμές οριοθέτησης του ρέματος Γαλάζιας Ακτής και παραρεμάτων αυτού, όπως έχουν καθορισθεί από την εκγεκριμμένη υδραυλική και περιβαλλοντική μελέτη του ρέμματος, γιατ ην οποία έχει εκδοθεί η ΚΥΑ 128870/7-9-2010 του Υπ. Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής αλλαγής, Υπ. Αγροτική Ανάπτυξης και τροφίμων και Υπ. Πολιτισμού και Τουρισμού, με δημιουργία πεζοδρόμων εκατέρωθεν και Κ.Χ. για την προστασία του ρέμματος. Επίσης προτείνεται και η ταυτόχρονη έγκριση της οριστικής γραμμής οριοθέτησης του ρέμματος στα συγκεκριμμένα Ο.Τ.
Διευκρινήσεις επί του θέματος έδωσε ο Δήμαρχος κος Δημήτριος Κιούσης και η Διευθύντρια των Τεχνικών Υπηρεσιών κα. Αργυρώ Βήχου.
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο αφού έλαβε υπ’ όψη:
1. Το Ν.Δ. 17-07-1923 σε συνδυασμό με τις διατάξεις του Π.Δ. 03-04-1929, τις εγκυκλίους 1/61 και 8/75, τις αναλυτικές «Οδηγίες και προδιαγραφές για τροποποιήσεις, επεκτάσεις Ρυμοτομικών σχεδίων» εγκ. 55/88, τον Ν.2647/98.
2. Το υπ’ αριθμ. 13279/27-06-2012 έγγραφο του μελετητή μαζί με α) Τοπογραφικό διάγραμμα το οποίο συνοδεύεται από το υπ’ αριθμ. πρωτ. 7928/19-07-2012 έγγραφο του Πολεοδομικού Γραφείου Μαρκοπούλου, που αφορά στην θεώρηση όρων δόμησης και Ο.Γ. – Ρ.Γ. και β) Τεχνική – Αιτιολογική Έκθεση.
3. Την υπ’ αριθμ. 74/2012 απόφαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής
3. Την Εισήγηση του Προέδρου και μετά από διαλογική συζήτηση,
 
ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ
1) Εγκρίνει την πρόταση τροποποίησης στα Ο.Τ. 84-85 και ΚΧ 82 του εγκεκριμένου Ρ.Σ. Παραλίας Αγίου Δημητρίου και συγκεκριμένα την προσαρμογή των ΡΓ και ΟΓ των ανωτέρω ΟΤ στις γραμμές οριοθέτησης του ρέματος Γαλάζιας Ακτής και παραρεμάτων αυτού, όπως έχουν καθορισθεί από την εγκεκριμένη υδραυλική και περιβαλλοντική μελέτη του ρέμματος για την οποία έχει εκδοθεί η σχετική ΚΥΑ 128870/2010 Έγκρισης Περιβαλλοντικών όρων, με δημιουργία πεζόδρομων εκατέρωθεν και Κ.Χ. για την προστασία του ρέμματος. Με την παρούσα απόφαση εγκρίνεται ταυτόχρονα η οριστική γραμμή οριοθέτησης του ρέμματος στα συγκεκριμμένα Ο.Τ. ώστε να είναι δυνατή η ολοκλήρωση της Πράξης Εφαρμογής και η κύρωση αυτής, βάσει του σκεπτικού της εισήγησης και σύμφωνα με τα συνημμένα στην παρούσα: τεχνική – αιτιολογική έκθεση και τοπογραφικό διάγραμμα, τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα της παρούσας απόφασης.
2. Ορίζει 15 ημέρες από την επίδοση της παρούσας ή την τελευταία δημοσίευσή της στο τύπο για την υποβολή τυχόν ενστάσεων.
Στον κο Δήμαρχο αναθέτει τις περαιτέρω ενέργειες.
            Το Δημοτικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος            Ο Γραμματέας            Τα Μέλη
Γεώργιος Σπέλλας            Ιωάννης Σταύρου            ως άνω
 
Η Αντιπρόεδρος
Ελένη Τσεβά – Γκιόκα

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 164 guests και κανένα μέλος