ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ             Αριθ. Απόφασης: 148/ 2012

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ             Ημερ. 9 Ioυλίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΒΑΡΗΣ-ΒΟΥΛΑΣ-ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Κ. Καραμανλή 18 Βούλα 166-73

Τηλ. 213-20.20.000 /213-20.20.110

 

Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α

Πρακτικού από τη δημόσια Ανοικτή – Τακτικής Συνεδρίασης του δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, με αριθμό 16, της 9ης Ιουλίου 2012.

Π Ε Ρ Ι Λ Η Ψ Η

ΘΕΜΑ 4ο Ημερήσιας διάταξης

Καθορισμός τελών για χρήση – κατάληψη πλατειών πεζόδρομων, πεζοδρομίων και λοιπών κοινοχρήστων χώρων για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.

Σχετικά : Aπόφαση 118/2012 της Οικονομικής Επιτροπής-

Σήμερα στις 9 Ιουλίου 2012 ημέρα Δευτέρα και ώρα 20:00, συνήλθε σε

δημόσια ανοικτή – τακτική συνεδρίαση το δημοτικό Συμβούλιο, στο

δημαρχείο του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, ύστερα από την με αρ. πρωτ. 34225/ 4.7.2012 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου, που επιδόθηκε νόμιμα στο καθένα από τα μέλη του Δ.Σ. και στο Δήμαρχο.

Αφού διαπιστώθηκε νόμιμη απαρτία δεδομένου ότι σε σύνολο (33) μελών

βρέθηκαν παρόντες (21) απόντες (12) και συγκεκριμένα:

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

ΠΑΝΑΣ ΣΠΥΡΑΓΓΕΛΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΖΑΧΑΡΑΤΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ANTIΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΜΠΕΛΕΤΣΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΑΡΓΥΡΟΥΔΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ, ΓΕΩΡΓΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ, ΣΚΟΥΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒ., ΣΙΝΑ-ΧΟΒΡΗ ΜΑΡΙΑ ΔΗΜ. ΣΥΜΒ., ΔΑΒΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒ., ΒΑΔΑΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒ., ΚΑΣΙΔΟΚ.ΣΤΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒ., ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΛΥΔΙΑ ΔΗΜ. ΣΥΜΒ., ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΑΛΕΞΙΑ-ΑΝΝΑ ΔΗΜ. ΣΥΜΒ., ΚΑΡΑΓΙΑΝ ΩΣΑΝΝΑ-ΝΑΝΑ ΔΗΜ. ΣΥΜΒ., ΝΙΤΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒ., ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒ., ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΡΧ. ΜΕΙΟΨ., ΚΑΣΔΑΓΛΗΣ ΑΝΡΕΑΣ ΑΡΧ.ΜΕΙΟΨ., ΚΑΠΕΤΑΝΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΡΧ. ΜΕΙΟΨ., ΣΚΟΥΜΠΟΥΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒ., ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΔΗΜ.ΣΥΜΒ.,

ΑΠΟΝΤΕΣ

ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ****, ΜΑΡΤΙΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ ΔΗΜ. ΣΥΜΒ.****, ΚΙΚΙΛΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒ, ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΗΛΕΚΤΡΑ ΔΗΜ. ΣΥΜΒ.****, ΓΚΟΛΦΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒ.*, ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΚΩΝ/ΝΟΣ-ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒ.**, ΒΑΜΒΑΣΑΚΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒ.***, ΔΗΜΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒ., ΑΓΑΛΙΩΤΗ ΑΙΚΑΤ.- ΒΕΡΟΝΙΚΑ ΔΗΜ. ΣΥΜΒ., ΖΥΓΟΥΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΗΜ. ΣΥΜΒ., ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ ΑΓΓΕΛΟΣ ΑΡΧ. ΜΕΙΟΨ., ΠΑΣΑΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΑΡΧ. ΜΕΙΟΨ.

ΔΗΜΑΡΧΟΣ +33 ΠΑΡΟΝΤΕΣ 21 ΑΠΟΝΤΕΣ 12 ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΑΡΤΙΑΣ 21 /33

Οι απόντες δεν προσήλθαν αν και νόμιμα ειδοποιήθηκαν.

Τα χειρόγραφα πρακτικά τήρησε η γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου, κα Μαίρη Σκέντου.

*Ο κ. Γ. ΓΚΟΛΦΙΝΟΠΟΥΛΟΣ αποχώρησε πριν την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης.

**Ο κ. Κ.Σ. ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ αποχώρησε πριν την ψηφοφορία του χαρακτηρισμού ως κατεπείγοντος του 1ου εκτάκτου θέματος (απόφαση υπ΄αριθμ. 144/2012)

*** Ο κ. Δ. ΒΑΜΒΑΣΑΚΗΣ αποχώρησε μετά το πέρας του 1ου εκτάκτου θέματος.

**** ο κ. Π. ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΣ αποχώρησε κατά τη διάρκεια της συζήτησης του 1ου θέματος της ημερήσιας διάταξης και η κα Γ. ΜΑΡΤΙΝΟΥ και η κα Η. ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ αποχώρησαν μετά το πέρας της συζήτησης του 1ου θέματος της ημερήσιας διάταξης.

 

TO ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

΄Εχοντας υπόψη:

1.- Το με αριθμ. πρωτ. 34239/ 4.7.2012 έγγραφο της Οικονομικής Επιτροπής με το

οποίο μας διαβιβάζεται η με αριθμ. 118/2012 απόφαση «περί καθορισμού τελών για

χρήση – κατάληψη πλατειών, πεζόδρομων, πεζοδρομίων και λοιπών κοινοχρήστων

χώρων για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων», και η οποία έχει ως ακολούθως:

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Βούλα , 4.7.12

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ.: 34238

ΔΗΜΟΣ ΒΑΡΗΣ - ΒΟΥΛΑΣ - ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ Αρ. Πράξης : 21

ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ Αρ. Απόφασης: 118

 

Στη Βούλα σήμερα στις 4 Ιουλίου 2012, ημέρα Τετάρτη και ώρα 9.00 π.μ. και στο Δημοτικό Κατάστημα, συνήλθε σε δημόσια Τακτική συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης, μετά από την με αρ. πρωτ. 33005/29.6.12 πρόσκληση του Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής κ. Σπυράγγελου Πανά, που επιδόθηκε νόμιμα με αποδεικτικό στους δημοτικούς συμβούλους, σύμφωνα με τα άρθρο 103 και 105 του Δ.Κ.Κ (Ν. 3463/2006) και του άρθρου 75 του Ν. 3852/7.6.2010.

Πριν την έναρξη της συνεδρίασης διαπιστώθηκε απαρτία στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής.

ΠΑΡΟΝΤΕΣ

1. Σπυράγγελος Πανάς, Πρόεδρος, 2. Ιωάννης Σκουμπούρης, Αντιπρόεδρος, 3. Δημήτρης Μπελετσιώτης, Τακτ.Μέλος, 4. Χρήστος Βαδάσης, Τακτικό Μέλος, 5. Μαρία Σίνα – Χόβρη, Τακτ. Μέλος, 6. Ιωάννης Νιτερόπουλος, Τακτικό Μέλος, 7. Νικόλαος Ζαχαράτος, Τακτ. Μέλος

ΑΠΟΝΤΕΣ

1. Νικόλαος Ζυγούρης, Τακτικό Μέλος, 2. Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, Τακτικό Μέλος

Αφού υπάρχει απαρτία των μελών της επιτροπής όπως το άρθρο 75 του Ν. 3852 /7.5.2011 «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης», απαιτεί, η Οικονομική Επιτροπή προχωρεί στην συζήτηση του παρακάτω θέματος της ημερήσιας διάταξης.

 

Θέμα 4ον : «Εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο, «Καθορισμός τελών για χρήση – κατάληψη πλατειών, πεζόδρομων, πεζοδρομίων και λοιπών κοινόχρηστων χώρων, για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων»

Ο Δήμαρχος Σπυράγγελος Πανάς, ως Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής, εισηγούμενος το παραπάνω θέμα της ημερήσιας διάταξης θέτει υπόψη αυτής, το με αριθ. πρωτ.32820/28.6.2012 νεώτερο Υπηρεσιακό Σημείωμα της Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών, σύμφωνα με το οποίο επανέρχεται στο θέμα : «Καθορισμός τελών για χρήση – κατάληψη πλατειών, πεζόδρομων, πεζοδρομίων και λοιπών κοινόχρηστων χώρων, για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων» και αναφέρει τα εξής:

«Σύμφωνα με το άρθρο 13 του από 24-9/20-10-1958 Β.Δ. και το άρθρο 3 του Ν. 1080/80, όπως ισχύουν, επιτρέπεται η, υπέρ Δήμου, επιβολή τέλους σε βάρος των χρησιμοποιούντων διαρκώς ή πρόσκαιρα, πλατείες, πεζόδρομους, πεζοδρόμια και γενικά κοινόχρηστους χώρους.

Τα τμήματα των κοινόχρηστων χώρων, των οποίων επιτρέπεται η παραχώρηση της χρήσης για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων, καθορίζονται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το τέλος για χρήση-κατάληψη των χώρων αυτών ορίζεται ετήσιο με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά τετραγωνικό μέτρο, ανεξάρτητα από το χρόνο χρήσης και ανάλογα με την περιοχή της πόλης στην οποία βρίσκεται ο χρησιμοποιούμενος χώρος.

Το ύψος των τελών για χρήση-κατάληψη των κοινόχρηστων χώρων, των οποίων επιτρέπεται η παραχώρηση της χρήσης, ορίζεται από το Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς περιορισμό από διάταξη νόμου, αρκεί προηγουμένως να έχουν θεσπιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο αντικειμενικά κριτήρια, ώστε το ύψος των τελών να αντικατοπτρίζει την αξία του παραχωρούμενου δικαιώματος.

Προς τούτο, σας διαβιβάζουμε τη με αριθ. 90/2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, με την οποία έχουν θεσπιστεί τα αντικειμενικά κριτήρια, τα οποία πρέπει να λαμβάνονται υπόψη για τον καθορισμό του ύψους των τελών, με βάση την οποία εισηγούμαστε τα παρακάτω τέλη για χρήση-κατάληψη κοινόχρηστων χώρων για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων από επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που λειτουργούν μέσα στα διοικητικά όρια του Δήμου μας.

Για τον καθορισμό του ύψους των εισηγούμενων τελών ελήφθησαν υπόψη και τα τρία αντικειμενικά κριτήρια που θέσπισε το Δημοτικό Συμβούλιο με τη με αριθ. 90/2012 απόφασή του, σε συνδυασμό με τον προσδιορισμό των χώρων σε ζώνες τοπικού και υπερτοπικού ενδιαφέροντος και σχετικούς δείκτες, όπως φαίνονται στην αναλυτική κατάσταση, την οποία συνυποβάλλουμε με την παρούσα.

Κατόπιν τούτων, παρακαλούμε όπως εξετάσετε τα εισηγούμενα τέλη και προωθήσετε την απόφασή σας στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου το σώμα να λάβει οριστική απόφαση με τον προσδιορισμό των τελών για χρήση-κατάληψη κοινόχρηστων χώρων για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων.

ΕΙΣΗΓΗΣΗ

ΤΕΛΗ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ-ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΛΑΤΕΙΩΝ, ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ, ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ

ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΩΝ

Α. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΑΡΗΣ

1) Ζώνη υπερτοπικού ενδιαφέροντος: παραλία Βάρκιζας

Προτεινόμενο τέλος: 33,64 € ετησίως κατά τετραγωνικό μέτρο

2) Ζώνη τοπικού ενδιαφέροντος: λοιποί χώροι Βάρης

Προτεινόμενο τέλος: 30,04 € ετησίως κατά τετραγωνικό μέτρο

Β. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΟΥΛΑΣ

1) Ζώνη υπερτοπικού ενδιαφέροντος: παραλία Βούλας

Προτεινόμενο τέλος: 31,80 € ετησίως κατά τετραγωνικό μέτρο

2) Ζώνη τοπικού ενδιαφέροντος: Κεντρική πλατεία Βούλας

Προτεινόμενο τέλος: 30,44 € ετησίως κατά τετραγωνικό μέτρο

3) Ζώνη τοπικού ενδιαφέροντος: Λοιποί χώροι Βούλας

Προτεινόμενο τέλος: 19,96 € ετησίως κατά τετραγωνικό μέτρο

Γ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

1) Ζώνη υπερτοπικού ενδιαφέροντος: Μικρό Καβούρι, Μεγάλο Καβούρι, όρμος Ζώσκα, όρμος Μαλτσινιώτη και οδός Απόλλωνος

Προτεινόμενο τέλος: 78,84 € ετησίως κατά τετραγωνικό μέτρο

2) Ζώνη υπερτοπικού ενδιαφέροντος: Πλατεία Νυμφών, οδός Αγίου Παντελεήμονος, Λεωφόρος Ποσειδώνος, λιμανάκια Φασκομηλιάς και λοιποί χώροι Βουλιαγμένης

Προτεινόμενο τέλος: 77,92 € ετησίως κατά τετραγωνικό μέτρο

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Σε κάθε περίπτωση αυθαίρετης χρήσης - κατάληψης κοινόχρηστου χώρου, για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, θα επιβάλλονται τα πρόστιμα που προβλέπονται από το άρθρ. 3 παρ. 8 του Ν. 1080/80, το άρθρ. 26 παρ. 5 του Ν. 1828/89 και το άρθρ. 6 του Ν. 1900/90, όπως ισχύουν.

Η Οικονομική Επιτροπή λαμβάνοντας υπόψη το:

1. Την εισήγηση του Δημάρχου και Προέδρου αυτής.

2. Τις διατάξεις των άρθρων 72 παρ. 1 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α΄/87/7.6.2010) «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης – Πρόγραμμα Καλλικράτης»

3. Το με αριθ. πρωτ. 32820/28.6.12 έγγραφο Δ/νσης Οικονομικών Υπηρεσιών.

4. Τις διατάξεις των άρθρων 13 του από 24-9/20.10.58 Β.Δ. και του άρθρου 13 του Ν.1080/80

5. Τις διατάξεις των άρθρων 3 παρ. 8 του Ν. 1080/80, το αρθρ. 26 παρ. 4 & 5 του Ν.1828/89 και το αρθρ. 6 του Ν. 1900/90, όπως ισχύουν.

6. Την με αριθ. 90/2012 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης Βούλας

Βουλιαγμένης

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι   Κ Α Τ Α   Π Λ Ε Ι Ο Ψ Η Φ Ι Α

Εισηγείται, προς το Δημοτικό Συμβούλιο, σύμφωνα με το άρθρο 72 παρ. 1ζ του Ν.3852/2010, τον «Καθορισμό τελών για χρήση - κατάληψη πλατειών, πεζοδρόμων, πεζοδρομίων και λοιπών κοινοχρήστων χώρων, για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων», ως εξής:

ΤΕΛΗ ΓΙΑ ΧΡΗΣΗ - ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΛΑΤΕΙΩΝ, ΠΕΖΟΔΡΟΜΩΝ, ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΚΑΙ ΛΟΙΠΩΝ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ, ΓΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΩΝ

Α. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΑΡΗΣ

1) Ζώνη υπερτοπικού ενδιαφέροντος: παραλία Βάρκιζας

Προτεινόμενο τέλος: 33,64 € ετησίως κατά τετραγωνικό μέτρο

2) Ζώνη τοπικού ενδιαφέροντος: λοιποί χώροι Βάρης

Προτεινόμενο τέλος: 30,04 € ετησίως κατά τετραγωνικό μέτρο

Β. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΟΥΛΑΣ

1) Ζώνη υπερτοπικού ενδιαφέροντος: παραλία Βούλας

Προτεινόμενο τέλος: 31,80 € ετησίως κατά τετραγωνικό μέτρο

2) Ζώνη τοπικού ενδιαφέροντος: Κεντρική πλατεία Βούλας

Προτεινόμενο τέλος: 30,44 € ετησίως κατά τετραγωνικό μέτρο

3) Ζώνη τοπικού ενδιαφέροντος: Λοιποί χώροι Βούλας

Προτεινόμενο τέλος: 19,96 € ετησίως κατά τετραγωνικό μέτρο

Γ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

1) Ζώνη υπερτοπικού ενδιαφέροντος: Μικρό Καβούρι, Μεγάλο Καβούρι, όρμος Ζώσκα, όρμος Μαλτσινιώτη και οδός Απόλλωνος

Προτεινόμενο τέλος: 78,84 € ετησίως κατά τετραγωνικό μέτρο

2) Ζώνη υπερτοπικού ενδιαφέροντος: Πλατεία Νυμφών, οδός Αγίου Παντελεήμονος, Λεωφόρος Ποσειδώνος, λιμανάκια Φασκομηλιάς και λοιποί χώροι Βουλιαγμένης

Προτεινόμενο τέλος: 77,92 € ετησίως κατά τετραγωνικό μέτρο

Σε κάθε περίπτωση αυθαίρετης χρήσης - κατάληψης κοινόχρηστου χώρου, για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, θα επιβάλλονται τα πρόστιμα που προβλέπονται από το άρθρ. 3 παρ. 8 του Ν. 1080/80, το άρθρ. 26 παρ. 5 του Ν. 1828/89 και το άρθρ. 6 του Ν. 1900/90, όπως ισχύουν.

Μειοψήφησαν οι κ.κ.:

Α) Ιωάννης Σκουμπούρης, διότι θεωρεί ότι μειώνονται τα τέλη της Δημοτικής Ενότητας Βουλιαγμένης κατά 156.000,00€ ετησίως, ποσό υπερβολικό με τις μειώσεις που προτείνονται στις άλλες Δημοτικές Ενότητες. Αυτές οι μειώσεις θα πρέπει να υπολογιστούν ώστε να ισοσκελιστεί ο προϋπολογισμός και να αντικατασταθούν με άλλα έσοδα του Δήμου. Επίσης θεωρεί ότι η διάκριση ανάμεσα στις δύο ζώνες Βουλιαγμένης είναι πολύ μικρές.

Β) Ιωάννης Νιτερόπουλος, διότι θεωρεί ότι τουλάχιστον στη Δημοτική Ενότητα Βούλας δεν υφίσταται εδώ και μήνες κανένας έλεγχος και μπορεί ο καθένας χωρίς να πληρώνει, να τοποθετεί όσα τραπέζια ή καρέκλες θέλει και μάλιστα σε οποιοδήποτε χώρο, επίσης να τοποθετεί αυθαίρετα ζαρντινιέρες, ομπρέλες κλπ και παρά τα γεγονός ότι έχει κάνει επανειλημμένα καταγγελίες, η Δημοτική Αστυνομία να μην επιβάλλει τουλάχιστον την τάξη.

Η παραπάνω απόφαση αντικαθιστά εξ ολοκλήρου τη με αριθμ. 79/12 προγενέστερη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Σ’ ένδειξη συντάχθηκε η παρούσα και υπογράφεται ως ακόλουθα:

   Ο Πρόεδρος Τα Μέλη

Σπυράγγελος Πανάς Ιωάννης Σκουμπούρης

     Δήμαρχος Νικόλαος Ζαχαράτος

Ιωάννης Νιτερόπουλος

Χρήστος Βαδάσης

Δημήτρης Μπελετσιώτης

Μαρία Σίνα - Χόβρη

 

 

2.- Tην εισήγηση του αρμοδίου Αντιδημάρχου.

3.- Την πρόταση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

4.- Τις τοποθετήσεις των κ.κ. Δημοτικών Συμβούλων όπως αυτές καταγράφονται στα αναλυτικά απομαγνητοφωνημένα πρακτικά.

Μετά από διαλογική συζήτηση

Τίθεται σε ψηφοφορία η πρόταση όπως αυτή φαίνεται στην απόφαση της

Οικονομικής Επιτροπής.

Το Δημοτικό Συμβούλιο

Κ Α Τ A   Π Λ Ε Ι Ο Ψ Η Φ Ι Α

1.- Δια ψήφων 12 κατά της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής

(Δ. Κοντονής, Ν. Ζαχαράτος, Δ. Μπελετσιώτης, Ε. Αργυρουδάκης, Δ.

Γεωργουλόπουλος, Π. Σκουζής, Μ. Σίνα- Χόβρη, Π. Κασιδόκωστας, Α.Α.

Καμμένου, N. Κάραγιαν, Κ. Καραγεώργος, Δ. Αναστασίου).

7 παρών: Δ. Δαβάκης, Χ. Βαδάσης, Λ. Αργυροπούλου, Γ.

Κωνσταντέλλος, Α. Κάσδαγλης, Π. Καπετανέας, Ι. Σκουμπούρης

1 Aπέχω της ψηφοφορίας: I. Nιτερόπουλος

1 απών: E. Αποστολάτος (αποχώρησε στη διαδικασία της

συζήτησης και προ της ψηφοφορίας).

Καταψηφίζει την απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Στη συνέχεια τίθεται σε ψηφοφορία η πρόταση του Αντιδημάρχου Οικονομικών σύμφωνα με την οποία προτείνεται να παραμείνει ως έχει η απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για τη Δημοτική Ενότητα Βάρης και τη Δημοτική

Ενότητα Βούλας και σε ότι αφορά τη Δημοτική Ενότητα Βουλιαγμένης το σκέλος Γ1 να διαμορφωθεί στο ποσό των 66,84 ευρώ ετησίως ανά τ.μ. και το σκέλος Γ2 να διαμορφωθεί στο ποσό των 65,82 ευρώ ετησίως ανά τ.μ.

2.- Δια ψήφων 13 υπέρ της πρότασης

6 παρών: Δ. Δαβάκης, Λ. Αργυροπούλου, Γ. Κωνσταντέλλος, Α. Κάσδαγλης, Π. Καπετανέας, Ι. Σκουμπούρης.

1 κατά: I. Νιτερόπουλος

1 απών: E. Αποστολάτος (αποχώρησε στη διαδικασία της συζήτησης και προ της ψηφοφορίας).

 

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ε Ι

Σύμφωνα με το άρθρο 72 παρ. 1ζ του Νόμου 3852/2010 καθορίζει τα τέλη για χρήση – κατάληψη πλατειών, πεζοδρόμων πεζοδρομίων και λοιπών κοινοχρήστων χώρων για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων ως κατωτέρω:

Α. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΑΡΗΣ

1) Ζώνη υπερτοπικού ενδιαφέροντος: παραλία Βάρκιζας

Προτεινόμενο τέλος: 33,64 € ετησίως κατά τετραγωνικό μέτρο

2) Ζώνη τοπικού ενδιαφέροντος: λοιποί χώροι Βάρης

Προτεινόμενο τέλος: 30,04 € ετησίως κατά τετραγωνικό μέτρο

Β. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΟΥΛΑΣ

1) Ζώνη υπερτοπικού ενδιαφέροντος: παραλία Βούλας

Προτεινόμενο τέλος: 31,80 € ετησίως κατά τετραγωνικό μέτρο

2) Ζώνη τοπικού ενδιαφέροντος: Κεντρική πλατεία Βούλας

Προτεινόμενο τέλος: 30,44 € ετησίως κατά τετραγωνικό μέτρο

3) Ζώνη τοπικού ενδιαφέροντος: Λοιποί χώροι Βούλας

Προτεινόμενο τέλος: 19,96 € ετησίως κατά τετραγωνικό μέτρο

Γ. ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

1) Ζώνη υπερτοπικού ενδιαφέροντος: Μικρό Καβούρι, Μεγάλο Καβούρι, όρμος Ζώσκα, όρμος Μαλτσινιώτη και οδός Απόλλωνος

Προτεινόμενο τέλος: 66,84 € ετησίως κατά τετραγωνικό μέτρο

2) Ζώνη υπερτοπικού ενδιαφέροντος: Πλατεία Νυμφών, οδός Αγίου Παντελεήμονος, Λεωφόρος Ποσειδώνος, λιμανάκια Φασκομηλιάς και λοιποί χώροι Βουλιαγμένης

Προτεινόμενο τέλος: 65,82 € ετησίως κατά τετραγωνικό μέτρο

Σε κάθε περίπτωση αυθαίρετης χρήσης - κατάληψης κοινόχρηστου χώρου, για όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, θα επιβάλλονται τα πρόστιμα που προβλέπονται από το άρθρ. 3 παρ. 8 του Ν. 1080/80, το άρθρ. 26 παρ. 5 του Ν. 1828/89 και το άρθρ. 6 του Ν. 1900/90, όπως ισχύουν.

 

Η παρούσα απόφαση πήρε αύξοντα αριθμό 148/2012.

Αφού συντάxθηκε το πρακτικό αυτό υπογράφεται ως κατωτέρω:

Ο ΠΡΟΕΡΟΣ

Του Δημοτικού Συμβουλίου

 

ΤΑ ΜΕΛΗ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, ΚΟΝΤΟΝΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ, ΖΑΧΑΡΑΤΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ, ΜΠΕΛΕΤΣΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΡΓΥΡΟΥΔΑΚΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ, ΓΕΩΡΓΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ, ΣΚΟΥΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΣΙΝΑ ΧΟΒΡΗ ΜΑΡΙΑ, ΔΑΒΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΒΑΔΑΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, ΚΑΣΙΔΟΚΩΣΤΑΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ, ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΥ ΛΥΔΙΑ, ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΑΛΕΞΙΑ - ΑΝΝΑ. ΚΑΡΑΓΙΑΝ ΩΣΑΝΝΑ- ΝΑΝΑ, ΝΙΤΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΕΛΛΟΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ, ΚΑΣΔΑΓΛΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ, ΚΑΠΕΤΑΝΕΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ, ΣΚΟΥΜΠΟΥΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΑΠΟΣΤΟΛΑΤΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ. 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 232 guests και κανένα μέλος