ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
Δ/νση: Λ. Αθηνών & Ρήγα Φεραίου Καλύβια Αττικής, Τ.Κ. 19010
Τηλ. 22993 – 20300, fax: 22990-48289 & 48653
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ
Ο Δήμαρχος Σαρωνικού Αττικής προκηρύσσει δημόσιο μειοδοτικό διαγωνισμό για την ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης του έργου: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ», προϋπολογισμού 1.186.387,79€ (συμπεριλαμβανομένου του ποσού για αναθεώρηση και ΦΠΑ) και αναλύεται σε:
Αξία οικοδομικών εργασιών με Γ.Ε. + Ο.Ε. και απρόβλεπτα: 587.804,36€,
Αξία Η/Μ εγκαταστάσεων με Γ.Ε. + Ο.Ε. και απρόβλεπτα: 344.850,86€,
Δαπάνη προμήθειας: 8.805,00€, δαπάνη αναθεώρησης: 23.082,70€
Και δαπάνη Φ.Π.Α.: 221.844,87€.
Η ανάδειξη του αναδόχου θα γίνει κατόπιν ανοικτής δημοπρασίας με σφραγισμένες προσφορές (άρθρ.3 παρ.3α Ν.3660/08 όπως ισχύει σήμερα). Η οικονομική προσφορά των διαγωνιζομένων, θα υποβληθεί με το σύστημα προσφοράς με επί μέρους ποσοστά έκπτωσης, κατά ομάδες τιμών ομοειδών εργασιών και έλεγχο ομαλότητας αυτών των ποσοστών έκπτωσης (άρθρ.6 του Ν. 3669/08).
Κριτήριο για την ανάθεση της σύμβασης είναι η χαμηλότερη τιμή όπως ειδικότερα ορίζεται από το Ν.3263/2004 και Ν.3669/08.
Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να υποβάλλει μόνο μια οικονομική προσφορά.
Στη δημοπρασία γίνονται δεκτές:
Μεμονωμένες εργοληπτικές επιχειρήσεις:
Α. Ελληνικές εργοληπτικέ επιχειρήσεις δημοσίων έργων εγγεγραμμένες στο ΜΕΕΠ που τηρείται στην Γ.Γ.Δ.Ε. του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. που ανήκουν στην 1η, 2η ή 3η τάξη για οικοδομικά έργα και στην 1η ή 2η τάξη για ηλεκτρομηχανολογικά έργα. Στην περίπτωση που ο τόπος του έργου βρίσκεται μέσα στην περιφέρεια της έδρας της εργοληπτικής επιχείρησης ή βρίσκεται στο δεύτερο νομό που αναφέρεται στο πτυχίο της, γίνονται δεκτές εργοληπτικές επιχειρήσεις εγγεγραμμένες στο ΜΕΕΠ στην 1η, 2η ή 3η τάξη για οικοδομικά έργα και στην 1η, 2η ή 3η τάξη για ηλεκτρομηχανολογικά έργα.
Β. Αλλοδαπές επιχειρήσεις προερχόμενες από κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.) ή από κράτη που έχουν υπογράψει τη συμφωνία για τις Δημόσιες Συμβάσεις (Σ.Δ.Σ.) του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (Π.Ο.Ε.), στα οποία τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον είναι εγγεγραμμένες σε αυτούς και σε τάξη και κατηγορία αντίστοιχη με τις καλούμενες του Ελληνικού ΜΕΕΠ.
Γ. Αλλοδαπές επιχειρήσεις προερχόμενες από ως αντωτέρω (β) κράτη στα οποία δεν τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον αποδεικνύουν ότι έχουν εκτελέσει έργα παρόμοια με το δημοπρατούμενο από ποιοτική και ποσοτική άποψη.
Κοινοπραξίες εργοληπτικών επιχειρήσεων των παραπάνω περιπτώσεων (α), (β) και (γ) σε οποιονδήποτε συνδυασμό μεταξύ τους υπό τους όρους του άρθρ.2, παρ.7 του Π.Δ. 609/85 (κοινοπραξία στην ίδια κατηγορία) υπό τον όρο ότι κάθε εργοληπτική επιχείρηση θα συμμετέχει με ποσοστό συμμετοχής όχι μικρότερο από 25% της καλούμενης κατηγορίας.
Κοινοπραξίες εργοληπτικών επιχειρήσεων για την κάλυψη των διαφόρων κατηγοριών των εργασιών του έργου και υπό τους όρους της παρ.3 τους άρθρ.2 του Π.Δ. 609/85. Κατηγορίες εργασιών με ποσοστό κάτω του 10% του προϋπολογισμού του έργου (χωρίς αναθεώρηση και Φ.Π.Α.), εφόσον δεν καλείται στη δημοπρασία, αθροίζεται στον προϋπολογισμό της μεγαλύτερης κατηγορίας.
Κοινοπραξίες εργοληπτικών επιχειρήσεων εγγεγραμμένων στην 1η, 2η, ή 3η τάξη για οικοδομικά έργα και στην Α2, 1η ή 2η (ή/και 3η για εντός νομού έδρας) τάξη για ηλεκτρομηχανολογικά έργα με τις προϋποθέσεις της παρ.10 αρθρ.16 του Ν.3669/08 (ΚΔΕ) (αναβάθμιση ορίου λόγω κοινοπραξίας) όπως ισχύει σήμερα.
Κάθε εργοληπτική επιχείρηση συμμετέχει είτε μεμονωμένα είτε ως μέλος ενός κοινοπρακτικού σχήματος. Κατά τα λοιπά εφραμόζονται οι ισχύουσες διατάξεις για την συμμετοχή εργοληπτικών επιχειρήσεων σε διαγωνισμούς για την κατασκευή Δημοσίων Έργων.
Επίσημη γλώσσα της διαδικασίας είναι η Ελληνική. Ισχύουν τα οριζόμενα στο άρθρ.6 της διακήρυξης και όλα τα στοιχεία και κάθε έγγραφο θα συνταχθούν στην Ελληνική γλώσσα ή θα συνοδεύονται από νόμιμη μετάφραση στα Ελληνικά.
Η δημοπρασία θα διεξαχθεί την 24/7/2012, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00π.μ. (ώρα λήξης κατάθεσης προσφορών) και σύμφωνα με το άρθρ.18 της διακήρυξης και το αρθρ.3 παρ.1 του Ν.3263/04, στα γραφεία του Δήμου Σαρωνικού που βρίσκονται στη Λεωφόρο Αθηνών και Ρήγα Φεραίου στα Καλύβια Αττικής, μπροστά σε επιτροπή που έχει συστήσει ο Δήμος Καλυβίων Αττικής στην οποία και μόνο θα καταθέσουν οι διαγωνιζόμενοι τις προσφορές τους σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις και τις απαιτήσεις της διακήρυξης.
Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) και από Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο του Π.Ε.Π. Αττικής 2007 – 2013 καθώς και από το Π.Δ.Ε. και υπόκειται στις κρατήσεις που προβλέπονται για τα έργα αυτά, περιλαμβανομένης και της κράτησης 6%ο του άρθρου 27 παρ.34-37 του Ν.2166/93 (Φ.Ε.Κ. 137 Α’/24-8-93).
Προκαταβολή δεν θα χορηγηθεί με την επιφύλαξη δυνατότητας εφαρμογής του άρθρου 242 παρ.3 του Ν.4072/2012 (ΦΕΚ 86Α/11-4-2012).
Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ορίζεται σε τετρακόσιες πενήντα (450) ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης.
Η εγγύηση για την συμμετοχή στη δημοπρασία ορίζεται σε δέκα οχτώ χιλιάδες οχτακόσια είκοσι εννέα ευρώ και είκοσι λεπτά (18.829,20€) δηλ. 2% επί του προϋπολογισμού του έργου χωρίς αναθεώρηση και ΦΠΑ. Η εγγυητική επιστολή, γραμμένη στα Ελληνικά, κατατίθεται από τους διαγωνιζόμενους σύμφωνα με τους όρους του αρθρ.23 παρ.1 του Π.Δ.609/85 και πρέπει να απευθύνεται προς το ΔΗΜΟ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ και να βεβαιώνεται με την προσκόμιση ισόποσου γραμματίου του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ή εγγυητικής επιστολής αναγνωρισμένης τράπεζας ή του Ε.Τ.Α.Α. (πρώην Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε.) συνταγμένη σύμφωνα με τον τύπο που ισχύει στο Δημόσιο.
Το έντυπο της οικονομικής προσφοράς που θα συμπληρωθεί από τους διαγωνιζόμενους και τα τεύχη δημοπράτησης που αναφέρονται στο άρθρ. 5 παρ.2 της διακήρυξης με τα στοιχεία (2,3,4,5 και 6) διατίθενται από τα γραφεία του Δήμου που βρίσκονται στη Λεωφόρο Αθηνών και Ρήγα Φεραίου στα Καλύβια Αττικής όλες τις εργάσιμες ημέρες κατά τις ώρες 09:00 μέχρι 13:00.
Τα στοιχεία αυτά χορηγούνται στους ενδιαφερόμενους, εφόσον αυτά ζητηθούν, μέχρι και την προηγούμενη του διαγωνισμού Πέμπτη, και αν αυτή είνι αργία, την προηγούμενη εργάσιμη.
Εφόσον ζητηθούν εμπρόθεσμα χορηγούνται το αργότερο εντός της επόμενης εργάσιμης ημέρας από την υποβολή της αίτησης χορήγησης. Για τη χορήγηση των ανωτέρω στοιχείων για τους αλλοδαπούς υποψήφιους ισχύουν τα οριζόμενα στο άρθρ.2 παρ.2.3 της διακήρυξης.
Η έγκριση του αποτελέσματος της δημοπρασίας θα γίνει από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 27 του Ν.3669/08 (ΚΔΕ).
Ο Δήμαρχος Πέτρος Ιωαν. Φιλίππου

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 172 guests και κανένα μέλος