ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΒΑΡΗΣ Βάρη 19/2/2010
ΒΑΣ.ΚΩΝ/ΝΟΥ 25-Τ.Κ. 166 72
ΓΡΑΦΕΙΟ: ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΤΗΛΕΦΩΝΑ: 213-2030406  -  FAX: 213-2030449  –   e-mail : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΠΡΟΣ:   ΔΗΜΟΤΕΣ & ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΒΑΡΗΣ
ΘΕΜΑ: «ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΓΕΩΤΡΗΣΕΩΝ»

 

Κατά την δημόσια τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης στις 17 Φεβρουαρίου 2010, ημέρα Πέμπτη και ώρα 20:00 και λαμβάνοντας υπ’ όψη του:

1. Την από 16/2/2010 εισήγηση της οικονομικής εσόδων του Δήμου μας, στην οποία αναφέρονται τα εξής:

«Μετά από συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28/1/2010 στο Δημαρχείο της Βάρης μεταξύ του Δημάρχου, του Προέδρου του Δ.Σ. και των επικεφαλής των παρατάξεων Δημητρίου Αναστασίου, Δημητρίου Κυπριώτη και Ιωάννη Πάσχου και ανταλλαγή απόψεων – προβληματισμών σχετικά με την λειτουργία του υπέργειου δικτύου άρδευσης με νερό προερχόμενο από τις γεωτρήσεις που υπάρχουν στον Δήμο μας, διαπιστώθηκε από κοινού ότι η συνέχιση της λειτουργίας του δικτύου αυτού με την σημερινή του μορφή είναι άκρως προβληματική γεγονός που έχει ήδη οδηγήσει από καιρό την δημοτική αρχή στην περιοδική διακοπή της λειτουργίας του.

2. Την ραγδαία αύξηση του πληθυσμού στον Δήμο μας,

3. Το γεγονός ότι εξυπηρετείται από το πιο πάνω δίκτυο άρδευσης ένα μικρό μέρος των κατοίκων της Βάρης, (σημειωτέον ότι λόγω της μορφής του δικτύου, όπως προκύπτει από τα αρχεία του Δήμου τα τελευταία 7 χρόνια έχουν απορριφθεί όλες οι αιτήσεις για νέες συνδέσεις).

4. Το γεγονός ότι τα υδάτινα αποθέματα ολοένα και ελαττώνονται και τέλος,

5. Το γεγονός ότι το δίκτυο παρ’ όλες τις παρεμβάσεις και τους ελέγχους και τις συνεχείς διακοπές που πραγματοποιούν οι υπηρεσίες του Δήμου είναι αντικειμενικά αδύνατο να ελεγχθεί, η δε εικόνα των σωληνώσεων που διέρχονται πάνω στα πεζοδρόμια και μέσα από ακίνητα ιδιωτών δεν τιμούν την πόλη μας,

 

Λήφθηκε η απόφαση 19/2010 κατά την οποία:

Διακόπτεται η λειτουργία των γεωτρήσεων για την άρδευση ιδιωτικών ακινήτων από την Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010.

Την λειτουργία τους ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν και μέχρι μία ώρα το πολύ καθημερινά αποκλειστικά και μόνο για την άρδευση των κοινόχρηστων χώρων.

 

Συγκροτείται επιτροπή με τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κύριο Δεληγιάννη Θωμά και τους επικεφαλής των παρατάξεων κύριο Αναστασίου Δημήτριο, κύριο Πάσχο Ιωάννη, κύριο Κυπριώτη Δημήτριο και τον Δήμαρχο Βάρης κύριο Καπετανέα Παναγιώτη, προκειμένου να εξεταστούν οι ακόλουθες δυνατότητες:

α) Την υπογειοποίηση του δικτύου των γεωτρήσεων.

β) Τη δυνατότητα άρδευσης με υδροφόρο όχημα των κοινόχρηστων χώρων (είτε όλων είτε μέρους αυτών).

γ) Τη δυνατότητα διατήρησης του υφιστάμενου δικτύου ή μέρους αυτού αποκλειστικά και μόνο για την άρδευση των κοινόχρηστων χώρων.

 

Μέχρι το τέλος Μαρτίου η ανωτέρω επιτροπή θα πρέπει να καταθέσει την εισήγηση της προς το Δημοτικό Συμβούλιο για την λήψη οριστικής απόφασης.

Για το λόγο αυτό παρακαλούμε τους Δημότες και τους αρμόδιους φορείς να υποβάλλουν γραπτώς τις προτάσεις-ενστάσεις τους στο Δημαρχείο από τις 3/3-19/3/2010.

Πληροφορίες: κα Τσινάρη Σοφία, τηλ.: 213-2030416.

Ο Δήμαρχος Βάρης

Καπετανέας Παναγιώτης

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 161 guests και κανένα μέλος