ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ
ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ &                   ΕΡΓΟ: ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ
ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ                   ΛΑΥΡΙΟΥ ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ & ΠΥΚΝΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ
ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ    ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ: ΕΣΠΑ/ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ     
Ταχ. Δ/νση: ΕΡΜΟΥ 28 ΚΑΙ Κ. ΠΛΕΙΩΝΗ    Λαύριο 05/08/2009
ΛΑΥΡΙΟ Τ.Κ.: 195 00    Αρ. Πρωτ. 881           

ΠΕΡΙΛΗΨΗ  ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ
1. Η Δ.Ε.Υ.Α.ΤΗ. Λαυρεωτικής προκηρύσσει 
2. ανοικτό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου
«ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ  ΛΑΥΡΙΟΥ 
(ΕΠΕΚΤΑΣΕΙΣ & ΠΥΚΝΩΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ)»
3. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 1.904.000,00Ευρώ.
Στον προϋπολογισμό περιλαμβάνονται απρόβλεπτα ύψους 201.802,45 Ευρω, ποσό για αναθεωρήσεις 32.847,85 Ευρω, Απολογιστικά 20.000,00 και Φ.Π.Α. 304.000,00 Ευρω.
Το έργο εντάσσεται στην κατηγορία Υδραυλικών έργων με προϋπολογισμό 1.567.152,15 Ευρω.
4. Τόπος εκτέλεσης του έργου είναι η περιοχή του Λαυρίου του Δήμου Λαυρεωτικής, Ν. Αττικής.
5. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν  τα συμβατικά τεύχη του διαγωνισμού (Διακήρυξη, Συγγραφή Υποχρεώσεων κ.λ.π) από την έδρα της Δ.Ε.Υ.Α.ΤΗ. Λαυρεωτικής, στο Λαύριο, μέχρι τις 27 Αυγούστου 2009, ημέρα Πέμπτη. Η διακήρυξη του έργου έχει συνταχθεί κατά το εγκεκριμένο από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ υπόδειγμα τύπου Β’.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 22920-26570, FAX επικοινωνίας 22920-26512, αρμόδιος υπάλληλος για επικοινωνία Κα  Ι. Ορφανίδου, Διευθύντρια Δ.Ε.Υ.Α.ΤΗ.Λ.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί την 01 Σεπτεμβρίου 2009, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00 και το σύστημα υποβολής προσφορών είναι με επιμέρους ποσοστά έκπτωσης κατά το άρθρο 6 του Ν. 3669/08, «Κύρωση της Κωδικοποίησης της νομοθεσίας κατασκευής δημοσίων έργων» (ΚΔΕ).  καθώς και με τους όρους του τεύχους της αναλυτικής διακήρυξης.

Αν για οποιονδήποτε λόγο δεν διεξαχθεί η δημοπρασία την προαναφερθείσα ημερομηνία ή αν διεξαχθεί μεν αλλά δεν κατατεθεί καμιά προσφορά, θα διενεργηθεί σε νέα ημερομηνία που θα καθορίσει με πράξη της η Προϊσταμένη Αρχή και η οποία θα γνωστοποιηθεί με fax πέντε (5) τουλάχιστον εργάσιμες ημέρες πριν τη νέα ημερομηνία, σε όσους έλαβαν τεύχη του διαγωνισμού και την ίδια ώρα (10:00 π.μ.). Η ίδια διαδικασία μπορεί να επαναληφθεί και δεύτερη φορά με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις. 
Η κατάθεση των προσφορών θα γίνει ιδιοχείρως από τον νόμιμο εκπρόσωπο, κατά τα λοιπά όσον αφορά στην αποσφράγιση των οικονομικών προσφορών, θα είναι δημόσια και θα ακολουθηθεί η διαδικασία όπως αυτή αναγράφεται στην αναλυτική διακήρυξη.
6. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από Εθνικούς Πόρους στα πλαίσια του ΠΕΠ Αττικής 2007-2013 μέσω Π.Δ.Ε., καθώς και από ιδίους πόρους της Δ.Ε.Υ.Α.ΤΗ.Λ. και υπόκειται στις κρατήσεις1  που προβλέπονται για τα έργα αυτά, περιλαμβανομένης και της κράτησης 6‰ του άρθρου 27 παρ. 34-37 του Ν. 2166/93 (Φ.Ε.Κ. 137 Α’ /24-8-93)2.
7.   Στο διαγωνισμό δικαιούνται να συμμετάσχουν:
Μεμονωμένες εργοληπτικές επιχειρήσεις: 
α. Εγγεγραμμένες στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων (Μ.Ε.ΕΠ.) που τηρείται στη Γ.Γ.Δ.Ε. του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., εφόσον ανήκουν στην τάξεις   3η ή 4η τάξη με έδρα οπουδήποτε στην Ελλάδα για έργα κατηγορίας ΥΔΡΑΥΛΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ3. 

β. Προερχόμενες από κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.) ή από κράτη που έχουν υπογράψει την συμφωνία για τις Δημόσιες Συμβάσεις (Σ.Δ.Σ.) του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (Π.Ο.Ε.), στα οποία τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον είναι εγγεγραμμένες στους καταλόγους αυτούς και σε τάξη και κατηγορία αντίστοιχη με τις καλούμενες του Ελληνικού Μητρώου Μ.Ε.Ε.Π.
γ. Προερχόμενες από ως ανωτέρω β΄ κράτη, στα οποία δεν τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον αποδεικνύουν ότι έχουν εκτελέσει έργα παρόμοια με το δημοπρατούμενο, από ποιοτική και ποσοτική άποψη.

Κοινοπραξίες Εργ. Επ. των παραπάνω περιπτώσεων α, β και γ σε οποιονδήποτε συνδυασμό μεταξύ τους4, υπό τους όρους του άρθρου 16 παρ. 7 του Ν. 3669/08 (ΚΔΕ)5 (Κοινοπραξία στην ίδια κατηγορία) και υπό τον όρο ότι κάθε Εργοληπτική Επιχείρηση θα συμμετέχει στο κοινοπρακτικό σχήμα με ποσοστό όχι μικρότερο του 25% της καλούμενης κατηγορίας.
Κοινοπραξίες εργοληπτικών επιχειρήσεων για την κάλυψη των διαφόρων κατηγοριών των εργασιών του έργου υπό τους όρους της παρ. 3 του άρθρου 16 του Ν. 3669/08 (ΚΔΕ). Το ποσοστό συμμετοχής της κάθε επιχείρησης στο κοινοπρακτικό σχήμα προκύπτει από τον προϋπολογισμό της κατηγορίας για την οποία αυτή συμμετέχει και δεν είναι απαραίτητο να αναγράφεται. Κατηγορία εργασιών με ποσοστό κάτω του 10% του προϋπολογισμού του έργου (χωρίς αναθεώρηση και Φ.Π.Α.), εφόσον δεν καλείται στη δημοπρασία, αθροίζεται στον προϋπολογισμό της μεγαλύτερης κατηγορίας.
Κοινοπραξίες εργοληπτικών επιχειρήσεων εγγεγραμμένων στην τάξη 2η ή 3η ή 4η του Μ.Ε.Ε.Π. για έργα κατηγορίας Υδραυλικών, με τις προϋποθέσεις της παρ. 10 του άρθρου 16 του Ν. 3669/08 (ΚΔΕ) (αναβάθμιση ορίου λόγω κοινοπραξίας)6.
Κάθε εργοληπτική επιχείρηση συμμετέχει είτε μεμονωμένα είτε ως μέλος ενός κοινοπρακτικού σχήματος. Γίνονται επίσης δεκτές και μεμονωμένες εργοληπτικές επιχειρήσεις ή κοινοπραξίες εργοληπτικών επιχειρήσεων κατ΄ εφαρμογή  της παρ. 9 του άρθρου 16 του ν. 3669/08 («κύρια κατηγορία»). Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται οι ισχύουσες διατάξεις για τη συμμετοχή εργοληπτικών επιχειρήσεων σε διαγωνισμούς για την κατασκευή Δημοσίων Έργων.
8.   Για  τη συμμετοχή στο διαγωνισμό και την υποβολή προσφοράς, πρέπει να κατατεθούν από κάθε διαγωνιζόμενο, εγγυητικές επιστολές του ΤΣΜΕΔΕ ή Τραπεζών που λειτουργούν νόμιμα στην Ελλάδα ή οποιοδήποτε άλλο κράτος μέλος της ΕΕ ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου ή του Παγκοσμίου Οργανισμού Εμπορίου, συνοδευόμενες από την μετάφρασή τους στην Ελληνική γλώσσα ύψους 31.343 Ευρώ οι οποίες θα απευθύνονται στην Αναθέτουσα Αρχή και θα παρέχονται όπως ορίζεται στο άρθρο 24 του Ν. 3669/08. Η ως άνω εγγυητική επιτρέπεται να έχει προθεσμία ισχύος που όμως δεν θα είναι μικρότερη των 210 ημερολογιακών ημερών από την ημέρα του διαγωνισμού.
9.  Ο χρόνος ισχύος της οικονομικής προσφοράς, ορίζεται σε 180 ημέρες από την ημερομηνία κατάθεσή της.
10. Προθεσμία εκτέλεσης του έργου ΔΩΔΕΚΑ (12) μήνες.
11. Το έργο χρηματοδοτείται από το Π.Ε.Π. Αττικής. Δεν θα χορηγηθεί προκαταβολή.
12. Το σφραγισμένο έντυπο Οικονομικής Προσφοράς, το οποίο θα συμπληρώσουν οι διαγωνιζόμενοι για την προσφορά τους, καθώς και τα συμβατικά τεύχη δημοπράτησης που αναφέρονται στο άρθρο 5 (παρ.2) με στοιχεία 2,3,4,5,6, και 7 της αναλυτικής διακήρυξης διατίθενται από την Δ.Ε.Υ.Α.ΤΗ. Λαυρεωτικής, στο Λαύριο, Τ.Κ 19 500, ΤΗΛ. 22920-22109.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν τα παραπάνω τεύχη, από τα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.ΤΗ. Λαυρεωτικής καταβάλλοντας τα έξοδα αναπαραγωγής τους με πραγματικά στοιχεία κόστους (50 ευρώ).
Επίσης μπορούν να λάβουν γνώση των υπόλοιπων στοιχείων και των υπαρχουσών μελετών, ερευνών κτλ., στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.ΤΗ. Λαυρεωτικής, κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Αντίγραφα αυτών μπορούν να πάρουν με δαπάνες και φροντίδα τους, κατόπιν αιτήσεώς τους.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν και ταχυδρομικώς  τα στοιχεία της δημοπρασίας που διατίθενται, εφόσον προηγουμένως έχουν εμβάσει στην ανωτέρω Υπηρεσία , πέραν της αναφερομένης στην παράγραφο 12 δαπάνης και τη δαπάνη για την ταχυδρομική αποστολή στον ενδιαφερόμενο. Η Υπηρεσία αποστέλλει τα τεύχη δημοπράτησης, μέσω των Ελληνικών Ταχυδρομείων με την ταχύτερη δυνατή Υπηρεσία αποστολής που διαθέτουν, χωρίς να φέρει ευθύνη για την έγκαιρη άφιξή τους στον ενδιαφερόμενο.
Στην περίπτωση κατά την οποία οι ενδιαφερόμενοι επιλέξουν ιδιωτικές εταιρείες μεταφοράς αλληλογραφίας – δεμάτων κ.λ.π, η Υπηρεσία παραδίδει στις εταιρείες αυτές τα τεύχη δημοπράτησης, χωρίς να έχει ευθύνη για την έγκαιρη άφιξή τους στον ενδιαφερόμενο.
13. Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας θα εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α.ΤΗ. Λαυρεωτικής.
14. Περισσότερες πληροφορίες καθώς και τα απαραίτητα έντυπα θα δίνονται καθημερινά στα γραφεία της Δ.Ε.Υ.Α.ΤΗ. Λαυρεωτικής όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο τηλέφωνο 22920 26570.Υπεύθυνη κ. Ορφανίδου Ιωάννα.

­­­­­­––––––––––––––
1. Οι κρατήσεις προσαρμόζονται ανάλογα  με το φορέα εκτέλεσης του έργου.
2. Όταν το έργο συγχρηματοδοτείται και από Κοινοτικούς Πόρους, τούτο να αναγράφεται στη Διακήρυξη.
3. Εφόσον συντρέχει περίπτωση λόγω του προϋπολογισμού της σύμβασης, πρέπει να προβλέπεται και η δυνατότητα συμμετοχής επιχειρήσεων γραμμένων στα Νομαρχιακά Μητρώα (βλέπετε άρθρα 105 και 106 του ν. 3669/08). Στην περίπτωση αυτή να τίθεται η αντίστοιχη πρόβλεψη.   
4. Αν συμμετέχουν και επιχειρήσεις γραμμένες στα Νομαρχιακά Μητρώα δεν επιτρέπεται να κοινοπρακτούν με επιχειρήσεις των υπολοίπων τριών περιπτώσεων (βλέπ. άρθρο 106 παρ. 1 του ν. 3669/08).
5. Επισημαίνεται η πρόσφατη νομολογία του ΣτΕ (απόφαση 505/2007 της Επ.Αναστ. ΣτΕ) κατά την οποία κωλύεται η συμμετοχή σε κοινοπρακτικό σχήμα επιχείρησης που δεν μπορεί να συμμετάσχει στο διαγωνισμό λόγω κατωτάτου ορίου.
6. Η περίπτωση αυτή τίθεται μόνο αν από τον προϋπολογισμό του έργου δικαιολογείται.

ΛΑΥΡΙΟ,  05/08/2009

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.ΤΗ. Λαυρεωτικής
Τσαπρούνης Μέγας


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 83 guests και κανένα μέλος