ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ    Βουλιαγμένη 18/11/2008

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ    Αρ. Πρωτ. 9910

ΔΗΜΟΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ

Ταχ. Δ/νση: Αφροδίτης 2, Βουλιαγμένης

Τηλέφωνα: 210-8960156, 210-8960196

 

ΠΕΡΙΛΗΠΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

 

Ο Δήμος Βουλιαγμένης προκηρύσσει «ανοιχτή δημοπρασία» σύμφωνα με την παράγραφο 2α του άρθρου 4 του Ν. 1418/84 όπως ισχύει και με τους όρους του Ν. 3263/04, για την εκτέλεση του έργου «ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ» συνολικού προϋπολογισμού μελέτης 2.716.651,00€.

Η οικονομική προσφορά των διαγωνιζομένων θα υποβληθεί με το σύστημα προσφοράς με ελεύθερη συμπλήρωση τιμολογίου για το μέρος των εργασιών που αποτιμώνται με κατ’ αποκοπή τιμήματα (αρθ.9 ΠΔ 609/85), σε συνδυασμό με το σύστημα προσφοράς με επί μέρους ποσοστά έκπτωσης, κατά ομάδες τιμών ομοειδών εργασιών και έλεγχο ομαλότητας αυτών των ποσοστών έκπτωσης για το μέρος των εργασιών που αποτιμώνται με τιμές μονάδος (αρθ. 7 ΠΔ 609/85).

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 16 Δεκεμβρίου 2008, ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00π.μ. (λήξη επίδοσης προσφορών), στο Δημαρχείο Βουλιαγμένης, οδός Αφροδίτης 2 στη Βουλιαγμένη του Νομού Αττικής, ενώπιον αρμόδιας επιτροπής.

Το έργο έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα εκτελεστέων έργων έτους 2008, θα βαρύνει τον Κ.Α. 30-7311.010 σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 1499/08 Έκθεση Ανάληψης Δαπάνης, θα χρηματοδοτηθεί από Πιστώσεις της ΟΣΚ Α.Ε. και έχει προϋπολογισμό μελέτης 2.716.651,00€, ο οποίος αναλύεται σε:

Αξία οικοδομικών εργασιών με ΓΕ+ΟΕ και απρόβλεπτα 1.877.662,50€

Αξία Η/Μ εγκαταστάσεων με ΓΕ+ΟΕ και απρόβλεπτα 338.732,50€

Δαπάνη αναθεώρησης 66.505,00€

Φ.Π.Α. 433.751,00€

Δεν προβλέπεται η χορήγηση προκαταβολής στον Ανάδοχο.

Στο διαγωνισμό δικαιούνται να συμμετέχουν:

Μεμονωμένες εργοληπτικές επιχειρήσεις:

Α. Εγγεγραμμένες στο Μητρώο Εργοληπτικών Επιχειρήσεων που τηρείται στη ΓΓΔΕ του Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε., εφόσον ανήκουν στην τάξη «3-4» της κατηγορίας Οικοδομικών έργων και στην τάξη «1-2» της κατηγορίας Ηλεκτρομηχανολογικών έργων.

Β) Προερχόμενες από κράτη – μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (Ε.Ο.Χ.) ή από κράτη που έχουν υπογράψει την συμφωνία για τις Δημόσιες Συμβάσεις (Σ.Δ.Σ.) του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου (Π.Ο.Ε.), στα οποία τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτικών, εφόσον είναι εγγεγραμμένες σε αυτούς και σε τάξη και κατηγορία αντίστοιχη με τις καλούμενες του Ελληνικού Μητρώου Μ.Ε.Ε.Π.

Γ) Προερχόμενες από ως ανωτέρω β’ κράτη, στα οποία δεν τηρούνται επίσημοι κατάλογοι αναγνωρισμένων εργοληπτών, εφόσον αποδεικνύουν ότι έχουν εκτελέσει έργα παρόμοια με το δημοπρατούμενο, από ποιοτική και ποσοτική άποψη κατά την τελευταία πενταετία.

Δ) Οι εργοληπτικές επιχειρήσεις της παραγράφου α, στην περίπτωση που ο τόπος του έργου βρίσκεται μέσα στην περιφέρεια της έδρας του, ή βρίσκεται στο δεύτερο νομό που αναφέρεται στα πτυχία τους, γίνονται δεκτές και αν είναι εγγεγραμμένες στο ΜΕΕΠ στην τάξη «5» για οικοδομικά έργα και στην τάξη «3» για ηλεκτρομηχανολογικά έργα.

Κοινοπραξίες Εργοληπτικών Επιχειρήσεων των παραπάνω περιπτώσεων α, β και γ σε οποιονδήποτε συνδυασμό μεταξύ τους, υπό τους όρους του άρθρου 2 παρ.7 του π.δ. 609/85 (Κοινοπραξία στην ίδια κατηγορία) και υπό τον όρο ότι κάθε εργοληπτική Επιχείρηση θα συμμετέχει στο κοινοπρακτικό σχήμα με ποσοστό όχι μικρότερο του 25% της καλούμενης κατηγορίας.

Κοινοπραξίες εργοληπτικών επιχειρήσεων για την κάλυψη των διαφόρων κατηγοριών των εργασιών του έργου υπό τους όρους της παρ.3 του άρθρου 2 του π.δ. 609/85. Το ποσοστό συμμετοχής της κάθε επιχείρησης στο κοινοπρακτικό σχήμα προκύπτει από τον προϋπολογισμό της κατηγορίας για την οποία αυτή συμμετέχει και δεν είναι απαραίτητο να αναγράφεται. Κατηγορία εργασιών με ποσοστό κάτω του 10% του προϋπολογισμού του έργου (χωρίς αναθεώρηση και Φ.Π.Α.), εφόσον δεν καλείται στη δημοπρασία, αθροίζεται στον προϋπολογισμό της μεγαλύτερης κατηγορίας.

Κοινοπραξίες επιχειρήσεων που ανήκουν στην ίδια τάξη και κατηγορία, αν είναι εγγεγραμμένες στο ΜΕΕΠ στην «2» τάξη για έργα οικοδομικά και στην «Α2» τάξη για έργα ηλεκτρομηχανολογικά με τις προϋποθέσεις της παρ.42 του άρθρου 16 του ν. 1418/84, όπως ισχύει (αναβάθμιση ορίου λόγω κοινοπραξίας).

Κάθε εργοληπτική επιχείρηση συμμετέχει είτε μεμονωμένα είτε ως μέλος ενός κοινοπρακτικού σχήματος. Κατά τα λοιπά εφαρμόζονται οι ισχύουσες διατάξεις για τη συμμετοχή εργοληπτικών επιχειρήσεων σε διαγωνισμούς για την κατασκευή Δημοσίων Έργων.

Σε περίπτωση που το έργο περιλαμβάνει περισσότερες από μια κατηγορίες και η εργοληπτική επιχείρηση καλύπτει την καλούμενη τάξη της κυρίας κατηγορίας, (κύρια κατηγορία θεωρείται η μεγαλύτερη σε προϋπολογισμό), δεν ισχύουν τα κατώτερα όρια για τις άλλες κατηγορίες του έργου, εφ’ όσον η επιχείρηση είναι εγγεγραμμένη σε αυτές τις κατηγορίες στην ίδια ή ανώτερη τάξη από την καλούμενη στη δημοπρασία. (Άρθρο 15 παρ. 6 του Ν. 3212/03).

Συνολική προθεσμία περαίωσης του έργου ορίζεται, σε (520) ημερολογιακές ημέρες, και αρχίζει από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται η κατάθεση εγγυητικής επιστολής του Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε. ή του Τ.Π.&Δ’, ή αναγνωρισμένης Τράπεζας, ποσού 44.327,90€ η οποία θα είναι χωρίς χρονικό περιορισμό ισχύος ή θα υπερβαίνει κατά 30 ημέρες τουλάχιστον τον αναφερόμενο χρόνο ισχύος των προσφορών. Ο χρόνος ισχύος των προσφορών είναι για διάστημα εννέα (9) μηνών από την ημερομηνία υποβολής των προσφορών.

Το έντυπο οικονομικής προσφοράς που θα συμπληρωθεί από τους διαγωνιζόμενους και τα τεύχη δημοπράτησης, διατίθενται από το γραφείο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Βουλιαγμένης, οδός Αφροδίτης 2. Πληροφορίες κα Καρσαμπά Μαρία ή κος Γιάχος Γιάννης τηλ. 210-8960156 κατά τις ημέρες και ώρες Δευτ. – Πέμπτη 8.00-13.00 και Παρασκευή 8.00 – 12:30, εφόσον ζητηθούν μέχρι την προηγούμενη του Διαγωνισμού Πέμπτη. Για την παραλαβή των τευχών οι ενδιαφερόμενοι καταβάλλουν είκοσι πέντε (25)€.

Ο Δήμαρχος

Γρηγόρης Κασιδόκωστας

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 243 guests και κανένα μέλος