podilatodromies.jpgΜια διαφορετική πορεία θα πραγματοποιηθεί στα νότια προάστια το Σάββατο 31 Μαΐου με θέμα «ΔΩΣΕ ΖΩΗ ΣΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ, ΑΝΑΣΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ»....οι Δήμοι Βάρης και Βουλιαγμένης καλούν όλους τους κατοίκους να αφήσουν τα αυτοκίνητα και να πάρουν τα ποδήλατά τους και στις 18.00μ.μ. να έρθουν στην ελεύθερη παραλία της Βάρκιζας (ανατολική) που θα είναι και ο πρώτος σταθμός  εκκίνησης...

Αφήστε τ’ αυτοκίνητα Πάρτε τα ποδήλατα

 

Μια διαφορετική πορεία θα πραγματοποιηθεί στα νότια προάστια το Σάββατο 31 Μαΐου με θέμα «ΔΩΣΕ ΖΩΗ ΣΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ, ΑΝΑΣΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ».

Οι πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού που κατέστρεψαν 1.000.000 στρέμματα δάσους στο Λεκανοπέδιο της Αττικής. Τα δένδρα που κάηκαν μπορούσαν να αντισταθμίσουν τις εκπομπές καυσαερίων από 3.000.000 αυτοκίνητα.

Έτσι ο ραδιοφωνικός σταθμός Δίεση 101,3, μαζί με 25 Δήμους της Αττικής, μεταξύ αυτών η Βάρη και η Βουλιαγμένη, διοργανώνει εκστρατεία για την προστασία του περιβάλλοντος. Συμμετέχουν ποδηλατικοί σύλλογοι, οικολογικές οργανώσεις, θεραπευτικές κοινότητες του Κ.Ε.Θ.Ε.Α., τα παιδικά χωριά S.O.S. και πολλοί καλλιτέχνες.

podilatodromies.jpgΚαλούν λοιπόν οι Δήμοι Βάρης και Βουλιαγμένης όλους τους κατοίκους να αφήσουν τα αυτοκίνητα και να πάρουν τα ποδήλατά τους και στις 18.00μ.μ. να έρθουν στην ελεύθερη παραλία της Βάρκιζας (ανατολική) που θα είναι και ο πρώτος σταθμός  εκκίνησης.

Δεύτερος σταθμός θα είναι η πλατεία Ηρώων- εκκλησία  Κοιμήσεως Θεοτόκου Βάρης- (πεντάλεπτη στάση), τρίτος στο Δίλοφο (πεντάλεπτη στάση).

Η διαδρομή έχει ορισθεί με πορεία μέσω των Δήμων Βουλιαγμένης, Βάρης, Γλυφάδας και Ελληνικού. Η ποδηλατοδρομία θα τερματίσει στο παλαιό αεροδρόμιο (Ελληνικό). Μετά τη Βούλα όσοι ποδηλάτες χρειάζονται ολιγόλεπτη ξεκούραση, θα μπορούν να επιβιβάζονται στο τράμ μαζί με τα ποδήλατα.

 

Οι διαδρομές από όλους τους Δήμους που θα λάβουν μέρος θα καταλήξουν στο χώρο του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, όπου στις 21.00μ.μ. θα πραγματοποιηθεί συναυλία με την συμμετοχή των συγκροτημάτων «ΕΝΔΕΛΕΧΕΙΑ» και C-Real και του Λάκη Παπαδόπουλου.

 

  • Οι Δημότες της Βουλιαγμένης θα συγκεντρωθούν στην Κεντρική Πλατεία Βουλιαγμένης το Σάββατο 31/5 στις 18.00. Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα 210-9673344, 8963891.

 

  • Ο Δήμος Βάρης έχει προγραμματίσει για όσους ποδηλάτες το επιλέξουν, η επιστροφή να γίνει και με τα οχήματα του Δήμου Βάρης.

“Η προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και οι χώροι τους οποίους διεκδικούμε γιατί ανήκουν στους πολίτες- όπως είναι η ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΒΑΡΚΙΖΑΣ- είναι ορισμένοι από τους λόγους για τους οποίους δεν πρέπει να λείψουμε από αυτή την εκστρατεία”.

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 213 2030412 ή στη διεύθυνση του Δήμου Βάρης.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 131 guests και κανένα μέλος