Μια σειρά πολιτιστικών εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε στο Δήμο 3Β, που οργανώθηκε από το Δήμο σε συνεργασία με φορείς, Συλλόγους, Σχολεία.

Γράφαμε στο προηγούμενο φύλλο για την παράσταση που έδωσαν τα παιδιά του ΠΙΚΠΑ που ήταν ενταγμένη σ’ αυτή το πολιτιστικό πολυήμερο, το οποίο ήταν ιδιαίτερα συγκινητικό.

Μια πολύ καλά οργανωμένη εκδήλωση, επίσης πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, Αφιέρωμα στον gatsosΝίκο Γκάτσο, με τίτλο “Ο ποιητής συναντά τον στιχουργό”.

Πολλοί γνωρίζουμε τα τραγούδια του, αλλά δεν ξέρουμε ότι είναι δικοί του οι στίχοι. Τραγούδια που τα σιγοτραγουδάμε ή τα χορεύουμε καθημερινά. Τραγούδια που μιλάνε για τη φύση, για τα πουλιά, για την αγάπη και για τον πόνο. Για τον “εφιάλτη της Περσεφόνης”:

Εκεί που φύτρωνε φλισκούνι κι άγρια μέντα

κι έβγαζε η γη το πρώτο της κυκλάμινο

τώρα χωριάτες παζαρεύουν τα τσιμέντα

και τα πουλιά πέφτουν νεκρά στην υψικάμινο.

Κοιμήσου Περσεφόνη

στην αγκαλιά της γης

στου κόσμου το μπαλκόνι

ποτέ μην ξαναβγείς.

 

Εκεί που σμίγανε τα χέρια τους οι μύστες

ευλαβικά πριν μπουν στο θυσιαστήριο

τώρα πετάνε αποτσίγαρα οι τουρίστες

και το καινούργιο πάν να δουν διυλιστήριο.

Κοιμήσου Περσεφόνη...

Εκεί που η θάλασσα γινόταν ευλογία

κι ήταν ευχή του κάμπου τα βελάσματα

τώρα καμιόνια κουβαλάν στα ναυπηγεία

άδεια κορμιά, σιδερικά, παιδιά κι ελάσματα.

 

Πόσες εικόνες, πόσα νοήματα σου δίνουν αυτοί οι στίχοι!

Τα κείμενα, το τραγούδι και η μικρή παράσταση από το “Ματωμένο Γάμο” έδεναν όλα μαζί σε μία πολύ άρτια αρμονία.

Ο Μενέλαος Ντάφλος, ο Στ. Χατζηστέφανος και η Νέλη Αλαμάνη, αφηγούντο, έδιναν ιστορικά στοιχεία και θύμησες από στιγμές του Νίκου Γκάτσου με τους μεγάλους του μουσικού μας γίγνεσθαι (Χατζηδάκι, Ξαρχάκο, Θεοδωράκη).

Επαιζαν ο Ευγένιος Ζαρκαδάς (κιθάρα), ο Γιώργος Σάλταρης (πιάνο) και ο Τάσος Ανυφαντής (μπουζούκι).

 

Τραγούδησαν η Κατερίνα Κουρεντζή, η Βάνα Μάστορη και η Μαρία Κωσταράκου. Θα σταθώ στη Βάνα Μάστορη, η οποία τραγουδούσε με όλο της το είναι· σώμα και πνεύμα.

Στη σκηνή από το “Ματωμένο Γάμο” έπαιζαν ο Στέφανος Διακρούσης, η Φαίη Καζάκου, ο Δημήτρης Καστάνης, ο Δημήτρης Νικολακάκης, ο Τάσος Ντάφλος και η Ελενα Πάσχου.

Κράτησαν το ενδιαφέρον του κοινού παρά το μάκρος της εκδήλωσης.


 

Ο ΔΗΜΟΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΙ

Ο Δήμος 3Β σε δελτίο που απέστειλε, σχετικά με τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, δια της υπογραφής του Δημάρχου Σπύρου Πανά γράφει μεταξύ άλλων:

Κύριος στόχος των εκδηλώσεων ήταν η στήριξη ατομικών και συλλογικών πρωτοβουλιών που αναδεικνύουν την πλούσια πολιτισμική παράδοση της χώρας μας και φέρνουν σε επαφή την τοπική κοινωνία με καλλιτεχνικά σχήματα και ανθρώπους που προάγουν την τέχνη και τον πολιτισμό.

Η Δημοτική Αρχή αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει θερμά για την προετοιμασία, το συντονισμό και την άψογη παρουσίαση όλων των πολιτιστικών εκδηλώσεων τους κατοίκους, εθελοντές, συλλόγους, φορείς, το προσωπικό του Δήμου, την κυρία Νανά Κάραγιαν, Υπεύθυνη Κοινωνικής Πολιτικής και όλους όσους με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο βοήθησαν στη μεγάλη αυτή προσπάθεια.

Ο Δήμαρχος Σπύρος Πανάς

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 107 guests και κανένα μέλος