Είναι αφιερωμένη στον Ευάγγελο Κακαβογιάννη, μια σημαντική προσωπικότητα της αρχαιολογικής επιστήμης,

Ο Δήμος Σαρωνικού φιλοξενεί την ΙΔ΄ Επιστημονική Συνάντηση Νοτιοανατολικής Αττικής, η οποία θα πραγματοποιηθεί από την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου έως και την Κυριακή 9 Οκτωβρίου στο Δημαρχιακό Μέγαρο Σαρωνικού (Αθηνών & Ρήγα Φεραίου, Καλύβια).

Διοργανωτής της ΙΔ΄ Επιστημονικής Συνάντησης, η οποία τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, του Δήμου Σαρωνικού και της ΤΕΔΚΝΑ, είναι η Εταιρεία Μελετών Νοτιοανατολικής Αττικής.

 

Η Εταιρεία Μελετών Νοτιοανατολικής Αττικής δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 1999. Έχει έδρα τα Καλύβια και γεωγραφικό αντικείμενο ενδιαφέροντος και μελέτης την περιοχή που εκτείνεται μεταξύ Υμηττού, Πεντέλης και Σουνίου. Σκοπός της Εταιρείας είναι η έρευνα και η μελέτη κάθε επιστημονικού ή πολιτισμικού θέματος που σχετίζεται με την περιοχή και τους κάτοικους της, όπως η συγκέντρωση, καταγραφή, διατήρηση, μελέτη και δημοσίευση του γλωσσικού, λαογραφικού, ιστορικού αρχειακού ή άλλου υλικού, καθώς και στοιχείων λαϊκής έκφρασης και τέχνης.

Η διοργάνωση των Επιστημονικών Συναντήσεων, που ξεκίνησαν το 1984 από τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής, αποτελεί πλέον θεσμό και κορυφαία εκδήλωση της Εταιρείας Μελετών ανά διετία.

Η ΙΔ΄ Επιστημονική Συνάντηση είναι αφιερωμένη στον Ευάγγελο Κακαβογιάννη, μια σημαντική προσωπικότητα της αρχαιολογικής επιστήμης, αλλά και του ευρύτερου χώρου των ανθρωπιστικών επιστημών που τίμησε και τιμά με την παρουσία του όχι μόνο την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Αττικής και ιδίως της Λαυρεωτικής, αλλά και τον αρχαιολογικό κόσμο της χώρας.

Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της Επιστημονικής Συνάντησης, θα λάβουν χώρα εκδηλώσεις αφιερωμένες στο περιβάλλον με ιδιαίτερη έμφαση:            

α). στην περιβαλλοντική αρχαιολογία «Προσεγγίζοντας και Ανασυνθέτοντας το περιβάλλον του παρελθόντος: Παραδείγματα από τη Νοτιοανατολική Αττική»,

β). στη βιοποικιλότητα, η Νοτιοανατολική Αττική αποκτά το Πρώτο Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων στην Αττική και γ) στις νέες προσεγγίσεις για την ανάπτυξη και τη βελτίωση του (βιοδυναμική καλλιέργεια, φυσική δόμηση, κομποστοποίηση, Παρασκευή φυσικών καλλυντικών, δημιουργία προϊόντων υγιεινής με πηγή έμπνευσης τα βότανα κ.α.). Οι εκδηλώσεις αυτές περιλαμβάνουν επίσκεψη στο Οινοποιείο «Στροφιλιά», ομιλίες και βιωματικά εργαστήρια.

8-id-epistimon

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 145 guests και κανένα μέλος