Μία πολύ ευχάριστη βραδιά έζησαν όσοι παρακολούθήσαμε τις επιλογές της Διεθνούς Κριτικής Επιτροπής, του 37ου Διεθνούς Διαγωνισμού Grand Prix Μαρία Κάλλας 2011, για Όπερα, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, που ολοκληρώθηκε στις 20 Μαρτίου.

Φέτος, παρατηρήθηκε εξαιρετικά υψηλό επίπεδο διαγωνιζομένων στις γυναίκες και πολύ μεγάλη συμμετοχή γενικότερα. Στο 37ο Γκραν Πρι Μαρία Κάλλας και για δεύτερη φορά από το 1ο Γκραν Πρι, το 1975, οι διαγωνιζόμενοι στον τελικό κύκλο διαγωνίσθηκαν με συνοδεία πιάνου και όχι ορχήστρας, λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης. Τους φιναλίστ συνόδεψαν στο πιάνο οι καταξιωμένοι πιανίστες - κορεπετίτορες Διονύσης Βούλγαρης, Μανώλης Παπασηφάκης και Αναΐτ Τερ - Τατσατιάν.

Το «Grand Prix Μαρία Κάλλας», αποτελεί μοναδικό, ως προς τη δυσκολία του διαγωνισμό σε όλο τον κόσμο, είναι ετήσιος, καταξιωμένος θεσμός των Αθηνών, στη μνήμη της Μαρίας Κάλλας, διεξάγεται στο πλαίσιο της Ομοσπονδίας Διεθνών Μουσικών Διαγωνισμών της Ουνέσκο, και διοργανώνεται από το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Ατενέουμ και τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων, υπό την Αιγίδα και την οικονομική ενίσχυση του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού.

 

politistiko1_677

 

Χρυσό η Sun Young SEO

 

Το Γκραν Πρι Μαρία Κάλλας 2011, (γυναίκες) δόθηκε στην σοπράνο Sun Young SEO (Σουν Γιουνγκ Σέο), από την Κορέα (1984). Χρυσό μετάλλιο, 9.000€, Δίπλωμα και διοργάνωση κοντσέρτων από το Athenaeum, στο εξωτερικό (Νέα Υόρκη, Κάρνεγκι Χωλ, Γαλλία) και την Ελλάδα

Η Διεθνής Κριτική Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να μη δοθεί Γκραν Πρι στους άνδρες.

Τα υπόλοιπα βραβεία μετά την μυστική ψηφοφορία της Κριτικής Επιτροπής έλαβαν:

Γυναίκες:

2ο Βραβείο Ασημένιο μετάλλιο, 6.000€, Δίπλωμα

Hyekyung CHOI (Χιεκγιούνγκ Τσόι)– soprano, Kορέα – 1983

3ο Βραβείο Ασημένιο μετάλλιο, 3.000€, Δίπλωμα

Hye Jung LEE (Χιε Τζουνγκ Λη)– soprano, Κορέα – 1983

 

Τιμητικοί Έπαινοι:

Hariklia LAMBRAKI (Χαρίκλεια Λαμπράκη) soprano, Ελλάδα – 1985

Vera CHEKANOVA (Βέρα Τσεκάνοβα) soprano, Ρωσία – 1981

Anna KASYAN (Άννα Κασιάν) soprano Γεωργία-Γαλλία – 1981

 

Άνδρες:

2ο Βραβείο Ασημένιο μετάλλιο, 6.000€, Δίπλωμα, Yoontaek RIHM (Γιούνταεκ Ριμ) baritone, Korean – 1983

3ο Βραβείο Ασημένιο μετάλλιο, 3.000€, Δίπλωμα, Eung Kwang LEE (Έουνγκ Κoυάνγκ Λη)– baritone, Korean – 1981

3ο Βραβείο Ασημένιο μετάλλιο, 3.000€, Δίπλωμα, Hyunbong CHOI (Χιουνμπoνγκ Τσόι)– baritone, Korean – 1981

 

Στον τελικό Κύκλο του Διαγωνισμού παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, η Πρόεδρος του ΠΟΔΑ και Αντιδήμαρχος Άννα Φιλίνη, ο Αντιπρόεδρος του ΠΟΔΑ Τέλης Σαμαντάς, άνθρωποι των Γραμμάτων και Τεχνών, σπουδαστές και φιλόμουσοι.

Την Απονομή των Βραβείων έκαναν η Πρόεδρος της Επιτροπής Τσέριλ Στιούντερ, ο Αντιπρόεδρος του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων Τέλης Σαμαντάς, με τη συνδρομή τόσο των υπολοίπων μελών της Κριτικής Επιτροπής, όσο και της Προέδρου και της Γ. Γραμματέως του Ατενέουμ Λούλη Ψυχούλη και Άννας Κουκουράκη αντίστοιχα, συνοδεία των επευφημιών του κοινού, φίλων και συγγενών των διαγωνιζομένων, που ταξίδεψαν από τις χώρες τους για την υποστήριξή τους.

Την Διεθνή Κριτική Επιτροπή αποτελούσαν οι: Cheryl Studer, ΗΠΑ -Γερμανία (Τσέριλ Στιούντερ) Πρόεδρος, Luigi Alva, Ιταλία (Λουίτζι Άλβα), Philip Kang, Κορέα, Σεούλ (ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ) (Φίλιπ Κανγκ), Peter Katona, Αγγλία, Λονδίνο (Πήτερ Κάτονα), Λουκάς Καρυτινός, Ελλάδα, Κική Μορφωνιού, Ελλάδα, Kang-Liang Peng, Πεκίνο, Κίνα (ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ) (Κανγκ-Λιάνγ Πενγκ), Ζανέτ Πηλού, Ελλάδα, Peter Tiboris, ΗΠΑ-Ελλάδα (Πήτερ Τιμπόρις)

Γραμματέας επιτροπής: Έφη Αγραφιώτη

 

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 127 guests και κανένα μέλος