Μια παράσταση ανάμεσα στη στεριά και τη θάλασσα

Ανοιχτό Θέατρο Σάρας!

 Τετάρτη 21 Αυγούστου – 21:00

H απίστευτη ιστορία του πιανίστα Χιλιαεννιακόσια, του σπουδαιότερου πιανίστα του Ωκεανού, που γεννήθηκε πάνω σ’ ένα καράβι και δεν κατέβηκε ποτέ από αυτό!

Το Lemon με την oμάδα Experimento συνεχίζει το ταξίδι της ανάμεσα στη στεριά και τη θάλασσα παρουσιάζοντας την ιστορία του θρυλικού πιανίστα 1900. Σε συνέχεια των καλοκαιρινών τους παραστάσεων σε αγκυροβολημένο ferry και σ’ ένα λιμενοβραχίονα, το Lemon επιστρέφει στην Αθήνα για να παρουσιαστεί στο Ανοιχτό Θέατρο Σάρας στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Μαρκοπούλου 2019. EΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Σε διασκευή-σκηνοθεσία Γεωργίας Τσαγκαράκη, ο ηθοποιός και πιανίστας Μελαχρινός Βελέντζας (Χιλιαεννιακόσια) και ο ηθοποιός Γιώργος Δρίβας (Τιμ Τούνυ –μοναδικός φίλος του 1900) χρησιμοποιούν όλα τους τα εκφραστικά για να αφηγηθούν την απίστευτη ιστορία του θρυλικού πιανίστα. Το ταλαντούχο ντουέτο του Lemon ακροβατεί κυριολεκτικά και μεταφορικά ανάμεσα στη στεριά και τη θάλασσα. Η αφήγηση ξετυλίγεται μέσα από αντιθέσεις σε μία διαρκή μετάβαση απ’ τη θάλασσα στη στεριά κι απ’ τη στεριά στη θάλασσα συνδυάζοντας το γέλιο με τη συγκίνηση, τη χαρά με τη νοσταλγία, το ανθρώπινο με το μεταφυσικό, το πραγματικό με το φανταστικό.

Όπως ακριβώς συμβαίνει στην ίδια τη ζωή. Η ενέργεια κατακλύζει τη σκηνή, η ζωντανή μουσική συνοδεύει την αφήγηση και η ιστορία του πιανίστα που δεν πάτησε ποτέ το πόδι του στη στεριά γίνεται το προσωπικό ταξίδι του καθένα από εμάς.

|Εσύ φοβάσαι να κατέβεις από το πλοίο που γεννήθηκες;|

Το Lemon είναι ανεξάρτητη παραγωγή των Experimento και ως site-specific παράσταση ταξιδεύει σε θεατρικές σκηνές και πρωτότυπους προορισμούς κάπου ανάμεσα στη στεριά και τη θάλασσα. Μεταξύ άλλων, έχει παρουσιαστεί πάνω σε αγκυροβολημένο ferry-boat στο λιμάνι της Αντιπάρου, εν πλω και υπό φυσικό φως ανάμεσα στη Σαντορίνη και τη Θηρασιά, σ’ ένα καρνάγιο στην περιοχή του Λαυρίου. «Θέατρο υπάρχει όπου υπάρχουν θεατές» σύμφωνα με τη φιλοσοφία της ομάδας. Τον Οκτώβριο του 2019, το Lemon θα παρουσιαστεί στο ιστορικό ξενοδοχείο Μπάγκειον.

Σκηνοθετικό σημείωμα

Ο Χιλιαεννιακόσια είναι ένα αγόρι που δε μεγάλωσε ποτέ. Που έμαθε να εκφράζεται μέσα από τις νότες αποφεύγοντας όλες τις συγκρούσεις στη ζωή του. Μεταμορφωμένος σε μουσική. Ένας φίλος γράφτηκε στο υποσυνείδητό του κι έγινε μέρος της ιστορίας του. Τον πλησίασε με τόλμη, μπήκε στο μονόλογό του και τον μετέτρεψε σε διάλογο. Στο Lemon, ο Χιλιαεννιακόσια συνομιλεί με τα φαντάσματά του και τη μουσική του. Το πιάνο αποτελεί το ζωτικό του χώρο. Η λιτή σκηνοθετική προσέγγιση μάς επιστρέφει στην ουσία της αφήγησης και την ανάγκη να ειπωθεί η ιστορία.

Ταυτότητα παράστασης

Φεστιβάλ Μαρκοπούλου 2019

Ανοιχτό Θέατρο Σάρας | Μαρκόπουλο

Είσοδος ελεύθερη

Το πλήρωμα του Lemon

Διασκευή – Σκηνοθεσία – Κίνηση: Γεωργία Τσαγκαράκη

Σκηνογραφία: Νατάσα Τσιντικίδη

Κοστούμια: Κέλλυ Σταματοπούλου

Ηχητικός Σχεδιασμός: Λευτέρης Δούρος

Φωτογραφίες: Χάρης Γερμανίδης

Φωτογραφίες περιοδείας / Location scouting: Λουκία Μπατσή

Video: Παναγιώτης Αγκαβανάκης

Κατασκευή σκηνικού: Θωμάς Μαριάς

Παίζουν: Μελαχρινός Βελέντζας (Χιλιαεννιακόσια)

                 Γιώργος Δρίβας (Τιμ Τούνυ)

Παραγωγή - Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Experimento

Aκολουθήστε το ταξίδι της απίστευτης ιστορίας

https://www.facebook.com/experimento.gr/

https://www.instagram.com/experimento.gr

https://www.youtube.com/channel/UC1uTi_fmFYgtbgn8tN0x2DA

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 269 guests και κανένα μέλος