Το καλοκαίρι που πέρασε, έλαβε χώρα στο Δήμο Σερίφου, μια πολύπλευρη έκθεση με τίτλο «Αιώνιες Στοές , Σέριφος 1916-2016», με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την 21η Αυγούστου 1916, τη μεγάλη απεργία  των μεταλλωρύχων εργατών της Σερίφου, που κόστισε εννέα ανθρώπινες ζωές, δεκάδες τραυματίες και διώξεις μετά από αυτήν. Η ιστορία του νησιού αποτυπώθηκε από τους καλλιτέχνες μέσω της φωτογραφίας, του βίντεο αρτ, της κεραμικής και της χαρακτικής.

 

Νέοι εικαστικοί με κοινά βιώματα και ιδέες εκφράστηκαν ο καθένας με τον τρόπο του, για να δημιουργήσουν μοναδικά έργα, εμπνευσμένα από την ιστορία των μεταλλίων του τόπου και τους ίδιους τους μεταλλωρύχους.

 

Πριν από λίγο καιρό γιόρτασε ο Δήμο Λαυρεωτικής τα 150 χρόνια από την ίδρυση του νεότερου Λαυρίου, με πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων. Η ταυτότητα της Λαυρεωτικής  ενσαρκώνει την ιστορική μνήμη, το νόημα της παραγωγής και το αίτημα για κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτή η έκθεση αναδεικνύει τις παράλληλες διαδρομές των δύο τόπων -Σερίφου και Λαυρίου- και αποτελεί φυσική ενσωμάτωση στο πλαίσιο των εορτασμών.

 

Με γνώμονα τα παραπάνω, η έκθεση θα φιλοξενηθεί  για 1 μήνα στο Δήμο Λαυρεωτικής, με τίτλο «Σέριφος – Λαύριο: Παράλληλες Διαδρομές»  έπειτα από πρωτοβουλία του Δημάρχου, με δωρεάν είσοδο για όλους.

 

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς σας προσκαλεί στα εγκαίνια της Έκθεσης  «ΣΕΡΙΦΟΣ – ΛΑΥΡΙΟ:ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

 

» το Σάββατο 15/10/2016 στις 19:00Θα ακολουθήσει συμβολικό κέρασμα

 

Εδώ μπορείτε να δείτε τη σελίδα της Έκθεσης στο Facebook:  https://www.facebook.com/events/224410354643885/

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 120 guests και κανένα μέλος