Στην απελευθέρωση 14 άγριων πτηνών, που μετά από τραυματισμούς, θεραπεύτηκαν στο Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων (ΕΚΠΑΖ) της Αίγινας, συμμετείχε την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2016 ο Δημοσθένης Δόγκας, δημοτικός σύμβουλος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, επικεφαλής της παράταξης “Δημοτική Βούληση”, και πολιτευτής της περιφέρειας Αττικής.

Η απελευθέρωση των πτηνών έγινε σε διάφορα σημεία του Ταΰγετου. Η δράση έγινε με τη συνδρομή του Δήμου Σπάρτης, της Διεύθυνσης Δασών Σπάρτης και του Φιλοζωικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Σπάρτης. Στη δράση συμμετείχαν μεταξύ άλλων η Δέσποινα Χατζηνικολάου εκπροσωπώντας το ΕΚΠΑΖ και ο αντιδήμαρχος Σπάρτης, κ. Αργυρόπουλος. Τα πουλιά που επανεντάχθηκαν στο φυσικό τους περιβάλλον μετά από τη θεραπεία που ακολουθήθηκε στο ΕΚΠΑΖ στην Αίγινα, ήταν ένας φιδαετός, 3 μπούφοι, 5 γερακίνες και 5 ασημόγλαροι.

Μετά την απελευθέρωση, ο Δημοσθένης Δόγκας δήλωσε: “Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος για τη σημερινή μέρα, όπως άλλωστε και σε κάθε ανάλογη δράση που συμμετέχουμε. Οι απελευθερώσεις θεραπευμένων πτηνών και άλλων άγριων ζώων είναι μια έμπρακτη απόδειξη ότι ο άνθρωπος μπορεί να διορθώσει τα λάθη του απέναντι στη φύση. Είμαι ταυτόχρονα περήφανος που στηρίζω στο σπουδαίο αυτό έργο το ΕΚΠΑΖ και καλώ όλους τους συμπολίτες μας να συνδράμουν στο έργο του. Η οικολογική ισορροπία δεν είναι μια αφηρημένη έννοια, είναι κομμάτι του πολιτισμού μας, του πλούτου της χώρας μας, είναι κομμάτι του εαυτού μας”.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 369 guests και κανένα μέλος