Η «ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΙΑΔΑ», καλοκαιρινή παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης, μετά τη μεγαλειώδη πρεμιέρα που έκανε στο Ηρώδειο (4.500 θεατές) στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών και τις διθυραμβικές κριτικές θεατών και δημοσιογράφων, συνεχίζει τις παραστάσεις της σε Αρχαία Θέατρα και μεγάλα φεστιβάλ της περιφέρειας. Από 29/8 έως 18/9 θα παρουσιαστεί σε όλα τα Φεστιβάλ των Δήμων της Αττικής.

Η «ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΙΑΔΑ» είναι ένας ξεκαρδιστικός ύμνος στο συνολικό έργο του Αριστοφάνη βασισμένη σε μία πρόταση της ομάδας ΙΔΕΑ.

Μέσα σε μιάμιση ώρα, με καταιγιστικούς ρυθμούς παρουσιάζονται μπροστά στα μάτια του κοινού όλοι οι σπουδαίοι ρόλοι, οι κεντρικές συμβάσεις, τα μοτίβα και η δημιουργική ευφυΐα του πατέρα της κωμωδίας.

 

Ο Αριστοφάνης πεθαίνει πάνω σε μια πρόβα τη στιγμή ενός έντονου διαπληκτισμού με τους ηθοποιούς του και πηγαίνοντας στον Άδη προσπαθεί να πείσει τους θεούς του κάτω κόσμου να του χαρίσουν μια εβδομάδα ζωής, ώστε να ανεβάσει το τελευταίο έργο του και .….το πανηγύρι αρχίζει.

 

Έργα και ημέρες του μεγάλου μας κωμικού παρελαύνουν επί σκηνής, σε ένα ξεκαρδιστικό, δροσερό αλλά και συγκινητικό έργο, ανακατεύοντας με μαεστρία όλα τα ύφη της κωμωδίας!

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΔΡΑΜΑΤΟΥΡΓΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ - ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΕΙΜΕΝΩΝ:

Ομάδα ΙΔΕΑ (Κώστας Γάκης, Κων/νος Μπιμπής, Αθηνά Μουστάκα) και Δημήτρης Ζουγκός

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ - ΜΟΥΣΙΚΗ: Κώστας Γάκης

Sound Designer - Μουσικός επί Σκηνής: Στέφανος Τορτόπογλου

ΣΚΗΝΙΚΑ: Παναγιώτα Κοκκορού - ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ: Βασιλική Σύρμα.

ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Κατερίνα Μαραγκουδάκη

ΒΟΗΘΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ: Ίρις Κανδρή

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ: Λευτέρης Πλασκοβίτης

 

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ

Αντώνης Καφετζόπουλος, Γεράσιμος Γεννατάς, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Ευαγγελία Μουμούρη, Γιάννης Δρακόπουλος, Θάνος Τοκάκης

Τιμή εισιτηρίων προπώλησης & από viva.gr 12€

Τιμές εισιτηρίων την ημέρα παράστασης 12€ (φοιτητικό & ανέργων), 15€ κανονικό

Τηλεοπτικό σποτ καθώς και πλάνα από την παράσταση μας μπορείτε να βρείτε: www.dipethekritis.gr ή από https://vimeo.com/7minutesproject/videos, skype name: www.7minutesproject.com

Για επικοινωνία: Λευτέρης Πλασκοβίτης

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. Κιν. 6977408710 – Τηλ. (210)8658556

 

 

 

   ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ   ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ   ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

 

ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΙΑΔΑ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2016 - ΔΗΠΕΘΕ ΚΡΗΤΗΣ
ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΙΑΔΑ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2016 - ΣΕΠΤΕΜΒΡΗΣ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΟΛΗ ΘΕΑΤΡΟ ΩΡΑ
1 ΠΕΜΠΤΗ Ν. ΣΜΥΡΝΗ ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΥΣ 21:00
2 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ ΘΕΑΤΡΟ "ΑΛΙΚΗ ΒΟΥΓΙΟΥΚΛΑΚΗ" 21:00
4 ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΑΤΡΑ ΡΩΜΑΪΚΟ ΩΔΕΙΟ 21:00
5 ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΤΡΑ ΡΩΜΑΪΚΟ ΩΔΕΙΟ 21:00
7 ΤΕΤΑΡΤΗ ΓΑΛΑΤΣΙ ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΥΣ ΒΕΪΚΟΥ 21:00
8 ΠΕΜΠΤΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΒΕΑΚΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟ 21:00
9 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΣΟΥΣ "Δ. ΚΙΝΤΗΣ" 21:00
10 ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΘΗΝΑ ΑΤΤΙΚΟ ΑΛΣΟΣ 21:00
11 ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΙΓΑΛΕΩ ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΕΞΗΣ ΜΙΝΩΤΗΣ 21:00
12 ΔΕΥΤΕΡΑ ΠΑΠΑΓΟΥ ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ ΠΑΠΑΓΟΥ 21:00
14 ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΡΟΑΥΛΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 21.00
15 ΠΕΜΠΤΗ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΘΕΑΤΡΟ ΠΕΤΡΑΣ 21:00
16 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ ΘΕΑΤΡΟ "ΘΑΝΑΣΗΣ ΒΕΓΓΟΣ" 21:00
18 ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΣ   21.00

 

Για την παράσταση έγραψαν:

 

Κατερίνα Διακουμοπούλου

Αναδημοσίευση από την εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, 30/7/2016

Μιάμιση ώρα διαρκεί η «Αριστοφανιάδα», η πνευματώδης σάτιρα της Ομάδας ΙΔΕΑ (Κώστας Γάκης, Κων/νος Μπιμπής, Αθηνά Μουστάκα) και του Δημήτρη Ζουγκού, η οποία είναι ένα πνευματικό βαριετέ, μία θεότρελη συμπύκνωση κωμικής επιδεξιότητας.

 

Η παράσταση διατρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα τις περικοπές από τις αριστοφανικές κωμωδίες, αποτυπώνει τους αναγνωρίσιμους τύπους, υπογραμμίζει τα γνωστά αριστοφανικά μοτίβα και συμπυκνώνει τα κύρια θέματα της αρχαίας αθηναϊκής κωμωδιογραφίας με επικαιροποιητική ματιά. Πρόκειται για μια «χονδροειδή» σκηνοθεσία (σκηνοθεσία: Κώστας Γάκης) πληθωρικής εξυπνάδας, με οπτικό και λεκτικό χιούμορ, με σαφείς στόχους και με αμεσότητα του τρόπου. Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτής της σκηνοθεσία είναι η παιγνιώδης θεατρικότητα, η ειρωνεία και ο κριτικός λόγος του μετασχηματισμένου θεατρικού κειμένου.

 

CRETEPLUS.GR

«Αριστοφανιάδα»: H ξέφρενη θεατρική κωμωδία-ύμνος στον Αριστοφάνη είναι ό,τι καλύτερο είδαμε φέτος!!

Δεν υπάρχει πιο δύσκολο πράγμα, πιο μεγάλο στοίχημα, από το συνδυασμό της σημερινής πραγματικότητας, με τον κόσμο (τον πάντα επίκαιρο) του Αριστοφάνη, με στόχο να υμνήσει τον ίδιο τον μεγάλο σατιρικό ποιητή, καυτηριάζοντας όμως όλα τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τους πάντες στις μέρες μας.

 

Αυτό το πετυχαίνει η «Αριστοφανιάδα». Η προσπάθεια του Κώστα Γάκη, του Κωνσταντίνου Μπιμπή και της Αθηνά Μουστάκα και συνολικά του ΔΗΠΕΘΕ Κρήτης, μεταφέρεται με άψογο τρόπο στο θεατρικό σανίδι, μέσα από το εκπληκτικό επιτελείο των ταλαντούχων ηθοποιών που αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας την αποστολή εξύμνησης του Αριστοφάνη.

 

E.E.K.A Γιώργος Παπανικολάου

Στην θεατρική παράσταση 'ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΙΑΔΑ'

Ένας είναι ο μέγας αρχαίος ποιητής της κωμωδίας των καλοκαιριών μας. Ένας ο μαέστρος της σάτιρας των πρόγονών μας. Του διαχρονικού μας γέλιου. "Αχαρνής", "Ιππής", "Νεφέλες", "Σφήκες", "Ειρήνη", "Όρνιθες", "Λυσιστράτη", "Θεσμοφοριάζουσες", "Βάτραχοι", "Εκκλησιάζουσες", "Πλούτος".

Κι ήταν όλα τα έργα εκεί. Σε ένα κολάζ, εκείνου που επέστρεψε από τον Άδη, καθότι διεκόπη η ζωή εν ώρα πρόβας, να μας αποδείξει τη σπουδαιότητα του να είσαι "δάσκαλος" της κωμωδίας.

Αποτέλεσμα έμπνευσης του Κώστα Γάκη, της Αθηνάς Μουστάκα και του Κωνσταντίνου Μπιμπή, η "ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΙΑΔΑ".

Σκηνοθέτησε ο πρώτος, σε ένα έξυπνο σκηνικό κι έδωσε τη σκυτάλη σε ταλαντούχους ηθοποιούς, να κομίσουν το "πνεύμα" του "πατέρα του σαρκασμού" με όλα τα πλεονεκτήματα, τα χαρακτηριστικά, τις υπερβολές, τις εμμονές, "τα λάθη και τα πάθη" ενός "επώδυνου" συγγραφέα.

Πράξεις, συνήθειες, φυσικά ελαττώματα, "φαλλοί", υπερβολές, "ιωνικοί τύποι", χωρατά, βωμολοχίες, καυστικότητα, γέλια και γελοία, όλα στο μπλέντερ σε μια παράσταση που σου παρέχει το μεγαλείο της αναγνώρισης των θεατρόφιλων καλοκαιριών που σε χαρακτήρισαν.

 

DEBOP.GR

Σε έναν κατάμεστο χώρο, το πάντα μαγευτικό Ωδείο του Ηρώδου Αττικού, ξεδιπλώθηκε μπροστά μας ολόκληρη η συγγραφική διαδρομή του Αριστοφάνη. Η κατάθεση της ομάδας ΙΔΕΑ (Κώστας Γάκης, Αθηνά Μουστάκα, Κων/νος Μπιμπής) σε συνεργασία με τον Δημήτρη Ζουγκό και μια εξαιρετική ομάδα ηθοποιών, μας μετέφερε για περίπου δύο ώρες σε άλλη διάσταση.

 

Το ασταμάτητο χιούμορ, τα κλασικά κείμενα σε συνδυασμό με τη σύγχρονη δραματουργική επεξεργασία της ομάδας, οι αεικίνητοι πρωταγωνιστές, η μουσική της παράστασης και το ένθερμο κοινό, αποτέλεσαν καταλυτικά στοιχεία της βραδιάς.

 

Μια παράσταση με όλη τη μαγεία του αριστοφανικού έργου, με υπέροχα κοστούμια και σκηνικό, μια άμαξα από την οποία εμφανίζονται και στην οποία εξαφανίζονται όλοι οι ρόλοι, ένα έργο βαθιά πολιτικό και κοινωνικό που μας άγγιξε ιδιαίτερα.

 

Θεατής D στο ΑΘΗΝΟΡΑΜΑ

Είδα την πρώτη παράσταση στο Ηρώδειο! Ανατρίχιασα πολλές φορές και βούρκωσα. Ένιωσα ότι η γενιά μου παίρνει επιτέλους σκηνή, προτείνοντας μια άλλη αισθητική. ευγενική, φρέσκια, πνιγμένη στη φαντασία και το όνειρο, με τη ρομαντική πρόθεση του Τζον Λένον.

 

…είναι υπέροχο να μην αρέσει σε κάποιον θεατή η παράσταση που τον κάνει να σκέφτεται και να φαντάζεται προκειμένου να την ευχαριστιέται, την ώρα που τη βλέπει, αλλά αυτό δεν την καθιστά "όχι Αριστοφάνη". Ίσα ίσα... αν θέλει και στο θέατρο να βλέπει τα σκουπίδια της τηλεόρασης και τους τηλεοπτικούς εκχυδαϊσμούς, τις ευκολίες και τις μανιέρες των εμπορικών ανεβασμάτων, ας ανοίξει την τηλεόρασή του και καλά σαράντα..

 

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 57 guests και κανένα μέλος