Την Πέμπτη, 6 Αυγούστου, το ανοιχτό θέατρο Σάρας του Δήμου Μαρκοπούλου, γέμισε από κόσμο που ήρθε να παρακολουθήσει για πρώτη φορά όπερα στο θέατρο Σάρας και συγκεκριμένα, την μεγάλη θεατρική επιτυχία, ο «Προμηθέας Δεσμώτης» του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Βασίλη Ασημακόπουλου.

Όπως είπε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Μαρκοπούλου, Μαρία Κιμπιζή, καλωσορίζοντας τους καλλιτέχνες και το κοινό, ήταν πραγματική πρόκληση να συμπεριληφθεί όπερα, στο πρόγραμμα των πολιτιστικών εκδηλώσεων για το καλοκαίρι 2015 του Δήμου μας, δίνοντας την ευκαιρία να την απολαύσουν οι λάτρεις του είδους και να τη γνωρίσουν εκείνοι που δεν είχαν παρακολουθήσει κάτι αντίστοιχο στο παρελθόν.

Ο Ελληνοκαναδός συνθέτης Παναγιώτης Καρούσος, παραλληλίζοντας τον μύθο του Προμηθέα με την σημερινή κατάσταση της χώρας, είπε: «ο επαναστάτης Προμηθέας αντιστάθηκε στην εξουσία και δεν λύγισε μπροστά σε κανένα μνημόνιο, το Όχι του Προμηθέα μπροστά στους Τυράννους, τώρα είναι πιο συμβολικό και μοιάζει πιο επίκαιρο από ποτέ».

Οι καλλιτέχνες, με επικεφαλής τον Βασίλη Ασημακόπουλο, εντυπωσίασαν τόσο πολύ με την εξαιρετική ερμηνεία τους, που μάγεψαν το κοινό. Όλοι έμειναν προσηλωμένοι στην παράσταση, με απόλυτη ησυχία. Ακόμα και τα τόσα πολλά παιδιά που έφεραν οι γονείς τους, για να γνωρίσουν την όπερα, που για πρώτη φορά παρουσιάστηκε στο θέατρο Σάρας, ενθουσιασμένα, θαύμαζαν τους καλλιτέχνες, τόσο για τον τρόπο ερμηνείας τους, όσο και για τις εντυπωσιακές στολές τους, μεταφέροντάς μας, στην …μυθολογία.

Οι εκπληκτικοί λυρικοί καλλιτέχνες με τις μαγευτικές φωνές, που ερμήνευσαν το έργο ήταν:

Προμηθέας: Βασίλειος Ασημακόπουλος,
Ιώ - Θεά Αθηνά: Ειρήνη Κώνστα,
Ωκεανός/Ερμής: Αναστάσιος Στέλλας,
Ωκεανίδα/Θεά Ήρα: Μαρία Λυμπεράκου. 

Τους πρωταγωνιστές συνόδευσαν η Ράνια Ζέττα, βιόλα και η Βιβή Κλεισούρα, πιάνο.

Πρέπει να δωσουμε ενα ιδιαίτερο μπράβο στους δυο άξιους πρωταγωνιστές, και ντόπιους καλλιτέχνες Μαρκοπουλιώτες τον τενόρο Αναστάσιο Στέλλα που ερμήνευσε τους ρόλους του Ωκεανού και του Ερμή, και στην σοπράνο Μαρία Λυμπεράκου που ερμήνευσε τους ρόλους της Ωκεανίδας και της Θεάς Ήρας.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 109 guests και κανένα μέλος