Στις 3  Νοεμβρίου και έως  19  Δεκεμβρίου  ξεκινάει η “Χρυσαλίδα” την επόμενη εκπαιδευτική δραστηριότητα  με τίτλο  ''ΣΤΟΥ ΛΙΟΤΡΙΒΙΟΥ ΤΙΣ ΜΥΡΩΔΙΕΣ ''.
 
To πρόγραμμα aυτό αναφέρεται στα προϊόντα που η ελιά μας προσφέρει απλόχερα, (βρώσιμη ελιά, ξύλο, φύλλα),  αλλά και στά παράγωγά τους (λάδι, σαπούνι κ.λ.π ) και πραγματεύεται την Περιβαλλοντική, Λαογραφική και Πολιτισμική αξία του αιώνιου αυτού δένδρου...

''ΣΤΟΥ ΛΙΟΤΡΙΒΙΟΥ ΤΙΣ ΜΥΡΩΔΙΕΣ''

 

Στις 3  Νοεμβρίου και έως  19  Δεκεμβρίου  ξεκινάει η “Χρυσαλίδα” την επόμενη εκπαιδευτική δραστηριότητα  με τίτλο  ''ΣΤΟΥ ΛΙΟΤΡΙΒΙΟΥ ΤΙΣ ΜΥΡΩΔΙΕΣ ''.

To πρόγραμμα aυτό αναφέρεται στα προϊόντα που η ελιά μας προσφέρει απλόχερα, (βρώσιμη ελιά, ξύλο, φύλλα),  αλλά και στά παράγωγά τους (λάδι, σαπούνι κ.λ.π ) και πραγματεύεται την Περιβαλλοντική, Λαογραφική και Πολιτισμική αξία του αιώνιου αυτού δένδρου.

 

Στα 3 χειροκίνητα μουσειακά ελαιοτριβεία του Πάρκου

τα παιδιά θα δουλέψουν όλα μαζί πολτοποιώντας τις ελιές με τις μυλόπετρες, θα γεμίσουν με πολτό τα μουτάφια (τρίχινα σακιά) και μεταφέροντάς τα στα πιεστήρια θα δούμε την εξαγωγή του πολύτιμου για την υγεία και την διατροφή μας  ελαιόλαδου.

Παράλληλα θα ετοιμάσουμε βρώσιμες ελιές χαραζόντάς τες ή βάζοντάς τες σε ψάθινα καλάθια με χοντρό αλάτι.

Προχωρώντας λίγο περισσότερο φέτος, αποφασίσαμε να δείξουμε και την διαδικασία παρασκευής σαπουνιού.

Όχι του οποιουδήποτε σαπουνιού αλλά αυτού που φτιάχνεται παραδοσιακά από ελαιόλαδο μέχρι τα μέσα περίπου του 20ου αιώνα, όταν η παρασκευή του αποτελούσε οικιακή εργασία και κύριο μέλημα της νοικοκυράς.

Πληροφορίες στα: 22990 - 47999 και 22990 - 67999

Διεύθυνση: 16ο χλμ προέκτασης Αττικής Οδού προς Λαύριο

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 164 guests και κανένα μέλος