Σε μια ιδιαίτερα ζεστή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Κυριακής 24 Μαΐου 2015 τα εγκαίνια του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Συλλόγου ΗΓΕΧΟΡΟΣ Κερατέας, ενός νέου συλλόγου που «γεννήθηκε» από την αγάπη των μελών του για την παράδοση και τον πολιτισμό και έχει σκοπό τη διάσωση, διατήρηση και διάδοση της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς και των ηθών και εθίμων της χώρας μας.

Την τελετή των εγκαινίων και τον Αγιασμό τέλεσε ο Πατήρ Σταμάτιος Ευσταθίου και στη συνέχεια έλαβε τον λόγο η πρόεδρος του «ΗΓΕΧΟΡΟΥ» Δήμητρα Λιέπουρη, η οποία ευχαρίστησε όλους όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συλλόγου και παραβρέθηκαν στα εγκαίνια στηρίζοντάς τον εμπράκτως στα πρώτα του βήματα, καθώς και όσους συνέβαλαν στη δημιουργία του αλλά και στη διοργάνωση της συγκεκριμένης εκδήλωσης.

Στον σύντομο χαιρετισμό της η πρόεδρος, ανακοίνωσε στους παρευρισκόμενους που κατέκλυσαν τον χώρο της εκδήλωσης, τη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου του «ΗΓΕΧΟΡΟΥ» που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 17ης Μαΐου και έκανε ειδική αναφορά στη σημαντική δράση που ήδη έχει επιδείξει ο σύλλογος μέσα σε δύο μόλις μήνες από την ίδρυσή του.

Συγκεκριμένα, μίλησε για την ξεχωριστή παρουσία του «ΗΓΕΧΟΡΟΥ» στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου, όπου τα μέλη του παρέλασαν παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες κάνοντας την πρώτη επίσημη εμφάνισή τους στην πόλη της Κερατέας, για το μοιρολόι της Παναγίας που έψαλαν οι κοπέλες του συλλόγου το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής μετά το πέρας της Αποκαθήλωσης στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Κερατέας φέρνοντας δάκρυα στα μάτια των πιστών, για τη συμμετοχή μελών του στο πανηγύρι της Ζωοδόχου Πηγής στην Παναγία Γκαρικά Κερατέας αλλά και στη δράση καθαρισμού της παραλίας Κακής Θάλασσας Κερατέας και την αιμοδοσία της Τράπεζας Αίματος Κερατέας, στηρίζοντας την ιδέα του εθελοντισμού και δίνοντας το παράδειγμα για ένα καλύτερο αύριο.

Τέλος, αναφέρθηκε στην παρουσία χορευτικής ομάδας του συλλόγου στην ιστορική Μακρόνησο, όπου φορώντας τις παραδοσιακές φορεσιές της Κέας παρακολούθησαν τη Θεία Λειτουργία στον πρόσφατα ανακαινισμένο Ναό του Αγίου Γεωργίου συμμετέχοντας στην περιφορά της εικόνας του Αγίου Γεωργίου και στο γλέντι που ακολούθησε για τον εορτασμό της ημέρας.

Όλα τα παραπάνω αποτελούν ένα μικρό μόνο δείγμα της δράσης και της παρουσίας που επιθυμεί να έχει ο «ΗΓΕΧΟΡΟΣ» στα δρώμενα της περιοχής στην προσπάθειά του να διατηρήσει ζωντανές την ιστορία και την παράδοση της Ελλάδας αλλά και να ενισχύσει αξίες, όπως είναι η αλληλεγγύη, η συλλογική δράση, ο εθελοντισμός κ.α.

Αμέσως μετά ακολούθησε πλούσιος μπουφές με εδέσματα φτιαγμένα από τα μέλη του συλλόγου, κρασί, τσίπουρο, ζωντανή μουσική από τους Βασίλη Γρυπάρη και Δημήτρη Δεμέναγα με πολύ χορό και κέφι σε ένα γλέντι που κράτησε μέχρι αργά το βράδυ.

hgeroxos-loukas-doga-stamatiosΤην εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, οι αντιδήμαρχοι Γιάννης Αδάμης, Παναγιώτης Τσίκλος, ο εντεταλμένος σύμβουλος Μιχάλης Μαθιουδάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Φρόσω Σίνη, Σόνια Τριανταφυλλίδου, Αρετούσα Μακρη, Λάμπρος Μπουκουβάλας. η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κερατέας Κυριακή Χολέβα, οι δημοτικοί σύμβουλοι και επικεφαλής παρατάξεων της αντιπολίτευσης Κώστας Λεβαντής και Σταύρος Ιατρού, ο αντιπρόεδρος ΝΠΔΔ Θορικός και πρόεδρος της Χρυσής Τομής Σταμάτης Παπαθανασίου, η πρόεδρος και μέλη του Δ.Σ. του Λυκείου Ελληνίδων (παράρτημα Κερατέας), εκπρόσωποι από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Κερατέας, ο πρόεδρος Ποντίων Λαυρίου «ΜΙΘΡΙΔΑΤΗΣ» Γιώργος Βαρυθυμιάδης, ο πρόεδρος Δημοτικής χορωδίας Βασίλης Στουραΐτης, η πρόεδρος του Κυνηγετικού Φιλοθηραματικού Συλλόγου Κερατέας «Η ΑΡΤΕΜΙΣ» Ελ. Δόγκα, εκπρόσωποι της Τράπεζας Αίματος Κερατέας και του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Λαυρίου, οι πρόεδροι και τα μέλη του Χορευτικού Λαογραφικού Συλλόγου Αναβύσσου και του Συλλόγου Γυναικών Βάρης, καθώς και εκπρόσωπος του εφοπλιστή Αθανάσιου Μαρτίνου.

Ο Πολιτιστικός και Λαογραφικός Σύλλογος «ΗΓΕΧΟΡΟΣ» καλεί όλους τους πολίτες - ανεξαρτήτως ηλικίας - που αγαπούν την παράδοση και επιθυμούν να αξιοποιήσουν δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους με την ενασχόληση και συμμετοχή τους σε δραστηριότητες σχετικές με τον λαϊκό πολιτισμό, να γίνουν μέλη του και να συμβάλλουν και εκείνοι στη διατήρηση και την προβολή της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

 
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΗΓΕΧΟΡΟΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ
Πραξιτέλους και Τροίας, Κερατέα
E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 
Fecebook: Ηγέχορος Πολιτιστικός Σύλλογος Κερατέας

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 194 guests και κανένα μέλος