Αρχίζουν την Κυριακή 14 Ιουνίου 2015, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Κρωπίας –ΝΠΔΔ Σφηττός με την επωνυμία «ΣΦΗΤΤΕΙΑ 2015». Τα Σφήττεια 2015 φέτος περιλαμβάνουν εκδηλώσεις και στους 4 μήνες του Καλοκαιριού ενώ προστίθενται και άλλοι χώροι πραγματοποίησης των εκδηλώσεων, εκτός του ανοιχτού δημοτικού θεάτρου στην Πλ. Δεξαμενής όπως, το 1ο Γυμνάσιο Κορωπίου (φέτος πραγματοποιούνται και οι βραδιές Κινηματογράφου), η Δημοτική Βιβλιοθήκη και το Δημοτικό Στάδιο «Γ.Σ Παπασιδέρης».

Σε όλες τις εκδηλώσεις, πριν την έναρξή τους, θα γίνεται συλλογή τροφίμων μακράς διάρκειας, φαρμάκων (χωρίς κόκκινη γραμμή, που δεν έχουν λήξει) καθώς και υγειονομικού υλικού (οινόπνευμα, γάζες κ.α.) για την υποστήριξη της λειτουργίας του Κοινωνικού Παντοπωλείου και Κοινωνικού Φαρμακείου του Δήμου Κρωπίας.

Την επίσημη έναρξη κάνει η «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ» με συναυλία υπό τον τίτλο, «Όταν τα τραγούδια μιλάνε». Η συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής θα πραγματοποιηθεί στο ανοιχτό δημοτικό θέατρο της Πλατείας Δεξαμενής, στις 9 το βράδυ της Κυριακής 14 Ιουνίου. Πριν την συναυλία, στις 20:00, στο Περίπτερο της πλ.Δεξαμενής θα γίνουν τα εγκαίνια της έκθεσης του Εικαστικού Εργαστηρίου του «ΝΠΔΔ Σφηττός» (Η έκθεση θα παραμείνει ανοιχτή όλες τις ημέρες των εκδηλώσεων Ιουνίου και Ιουλίου από 20:30 έως 22:30)

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Λίγα λόγια για τη Δημοτική Φιλαρμονική: Στη Δημοτική Φιλαρμονική λειτουργούν τμήματα δωρεάν εκμάθησης πνευστών και κρουστών οργάνων, καθώς και των απαιτούμενων μαθημάτων θεωρίας της μουσικής, από ομάδα καταξιωμένων καθηγητών μουσικής. Στα τμήματα της Φιλαρμονικής μπορούν να εγγραφούν όλοι όσοι-ες το επιθυμούν ανεξαρτήτως ηλικίας και μουσικών γνώσεων. Το όργανο παρέχεται από τη φιλαρμονική δωρεάν .Η Φιλαρμονική Δήμου Κρωπίας ιδρύθηκε το 1955. Η σύστασή του σε αυτόνομο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, έγινε τον Δεκέμβριο του 1988. Το 2011 συγχωνεύεται μαζί με τα ΚΑΠΗ, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, τον Αθλητικό Οργανισμό, το Πνευματικό Κέντρο και τους Παιδικούς Σταθμούς σε ένα ενιαίο Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με την επωνυμία Σφηττός. Το 2011 η Δημοτική Αρχή Κρωπίας σεβόμενη τη σημαντική ιστορική πορεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής διατηρεί την επωνυμία της. Η Φιλαρμονική υπάγεται πλέον στο Τμήμα Πολιτισμού & Αθλητισμού του Ν.Π.Δ.Δ. Σφηττός. Αρχιμουσικός της Δημοτικής Φιλαρμονικής είναι, από το 1996, ο Ηλίας Σοφρώνης. Εκπαιδευτικό προσωπικό : Σπύρος Αλεξανδράτος, Ευστάθιος Κιοσόγλου, Γαληνός Κιοσόγλου, Χρήστος Ωραιόπουλος. Για πληροφορίες στο τηλέφωνο, 210-6622508, 17:00-20:00. Τα μαθήματα γίνονται στο χώρο της Φιλαρμονικής: Οδός Τιμίου Σταυρού και Πίνδου 1, περιοχή Δημοτικό Στάδιο Ποδοσφαίρου «Αντ. Πρίφτης».

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων εδώ

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 175 επισκέπτες και κανένα μέλος