Εισήγηση για την εκπαίδευση, την τέχνη και τη διάσωση της ναυτικής παράδοσης έκανε ο δημοτικός σύμβουλος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και επικεφαλής της παράταξης «Δημοτική Βούληση», Δημοσθένης Δόγκας την Πέμπτη 30 Απριλίου 2015, σε ημερίδα που διοργάνωσε ο Οργανισμός Παγκόσμια Πολιτιστική Κληρονομιά και Μουσεία (Heritage & Museums - H&M).

Ο Δημοσθένης Δόγκας και η ομάδα του Voula Park, της πλατείας Γεωργίου Δόγκα που ανακαινίστηκε πρόσφατα με δαπάνες της οικογένειας Δόγκα και προσφέρθηκε στον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, ήταν και ο χορηγός της ημερίδας που είχε τίτλο “Εκπαίδευση και Τέχνη - Νέες Πολιτισμικές και Μουσειολογικές προσεγγίσεις” και πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Τεχνών του Δήμου Αθηναίων. Η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στη μνήμη της Μελίνας Μερκούρη, για την ουσιαστική συμβολή της στον σύγχρονο ευρωπαϊκό πολιτισμό. Με την ημερίδα έκλεισε και η έκθεση ζωγραφικής μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που συμμετείχαν σε διαγωνισμό του Heritage & Museums με θέμα “Ζωγραφίζοντας την Ευρώπη”.  

Ο Δημοσθένης Δόγκας ανέπτυξε στους παρευρισκόμενους τη συνεργατική μέθοδο εργασίας που ακολουθήθηκε για τη δημιουργία του πρωτοποριακού Voula Park. Με την ιδιότητά του ως Αναπληρωτή Εφόρου των Ελλήνων Ναυτοπροσκόπων ανέλυσε διεξοδικά τη σημασία της τέχνης κατά την εκπαίδευση και τις δραστηριότητες των Προσκόπων και στάθηκε ιδιαίτερα στην προσφορά των Ναυτοπροσκόπων για τη διαφύλαξη της ναυτικής τέχνης. Ο ομιλητής στάθηκε ακόμη στην οικονομική και ευρύτερη εθνική σημασία που έχει η διαφύλαξη της παράδοσης μέσω της εκπαίδευσης, αλλά και η αξιοποίησή της ως εθνικού προϊόντος που παράγει υπεραξία.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 64 guests και κανένα μέλος