Αναβίωσε για άλλη μια χρονιά το έθιμο της αποκριάς στον μεσογείτικο Δήμο Κρωπίας. Το έθιμο έλκει την καταγωγή του από τις παγανιστικές διονυσιακές πομπές της αρχαιότητας. Η φετεινή αποκριάτικη «παρέλαση» εστιάστηκε σε θέματα της καθημερινότητας.
 
koropi-mon-plaisirΗ οργανωτική επιτροπή του ΝΠΔΔ Σφηττός- Δήμος Κρωπίας, με επικεφαλής την πρόεδρο του Δ.Σ του και δημοτική σύμβουλο, Αδαμαντία Μάλλιου κατάφερε να διοργανώσει για άλλη μια χρονιά μια μεγάλη εκδήλωση με δεκάδες εθελοντές και να προσφέρει «χώρο» για την ανάπτυξη της αυτενέργειας των πολιτών και των φορέων που συμμετείχαν.
 
Το άρμα του Δήμου είχε την αναπαράσταση της Μεσογείτικης Ταβέρνας (επελέγη η ονομασία μιας παλιάς ταβέρνας του Κορωπίου Mon Plaisir- του Τζούτζουρη) και παρέας, την περίοδο της Αποκριάς, με το ψητό αρνί, τη ρετσίνα Κορωπίου, και την προβολή των κοινωνικών σχέσεων των συνδαιτημόνων. Μια ήρεμη νοσταλγική εικόνα, τόσο γνώριμη στις προηγούμενες γενιές των Ελλήνων πολιτών και ιδιαίτερα των Μεσογειτών. Το ψητό αρνί, το οποίο αρκετοί θεώρησαν ότι ήταν ψεύτικο(!), αποτέλεσε το βασικό πιάτο όσων επισκεπτών της «Ταβέρνας» το μυρίστηκαν… ενώ ανάλογη προτίμηση έδειξαν και για τον εκλεκτό οίνο (ρετσίνα Κορωπίου) που υπήρχε, εν αφθονία, στα βαρέλια.
 
koropi-2015-1Η θεατρική ομάδα ενηλίκων του Ν.Π.Δ.Δ Σφηττός έδωσε «πνοή» και «άρωμα εποχής» στο άρμα με την ενεργή συμμετοχή της. Το άρμα του Ν.Π.Δ.Δ Σφηττός ονομαζόταν «Minios» (εμπνευσμένο από τις δημοφιλείς τρισδιάστατες ταινίες κινουμένων σχεδίων) και συνεργάστηκαν μαθητές του 3ου ΓΕΛ Κορωπίου.
 
Τα μέλη του πνευματικού κέντρου του ΝΠΔΔ Σφηττός (τμήμα πολιτιστικών θεμάτων) επιμελήθηκαν τις φετινές θεματικές των αρμάτων του Δήμου και το παράδειγμά τους φαίνεται να ακολούθησε, αυθόρμητα, η πλειοψηφία των πληρωμάτων αποδεικνύοντας ότι τα έθιμα «αποκαλύπτουν» όψεις της κοινωνικής και πολιτικής πραγματικότητας κάθε εποχής, ή της χρονικής περιόδου που εξελίσσονται.
 
Τα δύο άρματα του Δήμου κατασκευάστηκαν στο αμαξοστάσιο από μέλη της επιτροπής πολιτιστικών θεμάτων του ΝΠΔΔ Σφηττός, υπαλλήλων και εθελοντών.
 
 
Στην αποκριάτικη παρέλαση συμμετείχαν 17 πληρώμα:
 
ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ- ΝΠΔΔ ΣΦΗΤΤΟΣ
Α΄ και Β΄ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ
Άρμα ΣΦΗΤΤΟΣ «MINIONS» με τη συνεργασία των μαθητών του 3ο Λυκείου , 3ο ΓΕΛ.
ΚΑΠΗ Κορωπίου
ΚΑΠΗ Κίτσι-ΝΠΔΔ ΣΦΗΤΤΟΣ
KYNΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ
1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ - Σύλλογος Γονέων
2ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ - Σύλλογος Γονέων
3ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ-Σύλλογος Γονέων
4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ - Σύλλογος Γονέων
5ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΓ. ΜΑΡΙΝΑΣ- Σύλλογος Γονέων
2ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΩΠΙΟΥ
Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού (Σ.Ε.Ο)
“ΧΟΡΟΡΑΜΑ”
ΣΧΟΛΗ ΧΟΡΟΥ «ARTE DE LA DANZA»
ΔΗΜΟΣ ΚΡΩΠΙΑΣ «Mon plaisir – Η ταβέρνα του Τζουτζούρη», με τη ρετσίνα Κορωπίου και το ψητό αρνί μαζί με μια παρέα Κορωπιωτών.
Tο άρμα συνόδευσε, η θεατρική ομάδα ενηλίκων του ΝΠΔΔ ΣΦΗΤΤΟΣ

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 181 guests και κανένα μέλος