Για πέμπτη συνεχή χρονιά ο Δήμος Παλλήνης και οι Φίλοι Επικούρειας Φιλοσοφίας “ΚΗΠΟΣ ΑΘΗΝΩΝ” και “ΚΗΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ” καλούν το κοινό να προσέλθει με ελεύθερη είσοδο στο Πανελλήνιο Συμπόσιο Επικούρειας Φιλοσοφίας, το μοναδικό φιλοσοφικό συνέδριο στην Ελλάδα που έχει καθιερωθεί ως ετήσιος θεσμός από τον κόσμο και όχι από την κορυφή.

Το συνέδριο διοργανώνεται από το 2011 στον τόπο καταγωγής του Αθηναίου φιλοσόφου Επίκουρου, τον αρχαίο Δήμο Γαργηττού, που ταυτίζεται με τμήμα του σημερινού Δήμου Παλλήνης.

Αξιόλογες ομιλίες και πρωτοποριακές καλλιτεχνικές παρουσιάσεις θα προσελκύσουν και φέτος εκατοντάδες φίλων της φιλοσοφίας απ' όλη την Ελλάδα, αναδεικνύοντας το ανθρωπιστικό και ψυχοθεραπευτικό μήνυμα του Επίκουρου, που εκφράζει με τον απλούστερο αλλά και αρτιότερο τρόπο τη διαχρονική θεωρητική και πρακτική μέθοδο προσέγγισης μιας ευτυχισμένης ζωής, ακόμη και σε δύσκολους καιρούς. Στο φετινό Συμπόσιο θα αναδειχθεί η ευδαιμονική βιωματική προσέγγιση της Επικούρειας φιλοσοφίας, που συντελείται με ελεύθερη σκέψη, φρόνηση, αρετή και φιλία.

To Σάββατο 7 Φεβρουαρίου: Αρχές της φιλοσοφίας του ΕπίκουρουΗ βιωματική προσέγγιση της επικουρείας φιλοσοφίας.

Κυριακή 8 Φεβρουαρίου: Επικούρειοι στην αρχαιότητα - Η διαχρονικότητα της επικούρειας φιλοσοφίας

Το 5ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Επικούρειας Φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα του Δήμου Παλλήνης το Σάββατο 7 και Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.



Πρόγραμμα και πληροφορίες: www.epicuros.gr
Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα Δήμου Παλλήνης,
Κλειτάρχου & Αριστείδου Γέρακας, 15344,
τηλ. 210-6619337.



Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 184 guests και κανένα μέλος