Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

«ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ…ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ»
Από Σάββατο 27 Ιανουάριος 2018 -  10:00
Έως Τετάρτη 31 Ιανουάριος 2018 - 20:00

«ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ…ΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ»

 

ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ

27 έως 31 Ιανουαρίου 2018

Η Αστική Μη κερδοσκοπική Εταιρεία «ΔΕΝ ΛΗΣΜΟΝΩ», με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος διοργανώνει έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Δεν λησμονώ …μία εικόνα χίλιες λέξεις».

Η έκθεση, που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο από τις 27 έως τις 31 Ιανουαρίου 2018, είναι βασισμένη στη περίοδο της Γερμανικής Κατοχής ενώ θα υπάρχει ειδικό αφιέρωμα στην ένωση μαρτυρικών χωριών και πόλεων της Ελλάδας.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα παρουσιαστούν στο κοινό περισσότερα από 350 φωτογραφικά ντοκουμέντα της εποχής καθώς και πάνω από 100 φωτογραφικά ντοκουμέντα από διάφορες χώρες της Ευρώπης. Μέσα από τις εικόνες ο θεατής θα έχει την ευκαιρία να έρθει αντιμέτωπος με μία ρεαλιστική απεικόνιση των δεινών που υπέστη τόσο ο ελληνικός λαός όσο και οι υπόλοιποι λαοί της Ευρώπης.

Επίσης θα παρουσιαστούν στο κοινό, δέκα ασπρόμαυρα έργα του Βασίλη Προκόπου με θέμα οι «Οι μάνες της Κατοχής».

Σκοπός της έκθεσης είναι να φωτίσει την σκοτεινή εκείνη περίοδο και να αποτίσει τον δέοντα φόρο τιμής στα θύματα των γερμανικών θηριωδιών, στους αφανείς ήρωες που θυσιάστηκαν για την πατρίδα και την ελευθερία.

Η Έκθεση διοργανώθηκε για πρώτη φορά στο Ζάππειο Μέγαρο της Αθήνας τον Φεβρουάριο του 2016. Έκτοτε έχει φιλοξενηθεί από Δήμους, Μουσεία και ιστορικούς χώρους αφήνοντας τις θετικότερες των εντυπώσεων. Μέρος της έκθεσης παρουσιάστηκε στο μουσείο Lidice Memorial στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 75 χρόνια από την Σφαγή του Lidice, του μαρτυρικού χωριού της Τσέχικης Δημοκρατίας.

Την τελετή έναρξης, η οποία είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 7μ.μ στο Ζάππειο Μέγαρο, θα τιμήσει με την παρουσία του η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 27 έως τις 31 Ιανουαρίου. Ώρες λειτουργίας: 10:00-20:00.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 397 guests και κανένα μέλος