Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Ο ζωγράφος Νικόλας Κληρονόμος στο artville
Δευτέρα 15 Ιανουάριος 2018, 18:30

Ο ζωγράφος Νικόλας Κληρονόμος στο artville


     Τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018 στις 6.30 μμ. στο artville (Ιάσονος 5, Γλυφάδα), ο ζωγράφος και σκηνογράφος Νικόλας Κληρονόμος θα μιλήσει για την καλλιτεχνική του δημιουργία. Την επιμέλεια και την παρουσίαση του ζωγράφου έχει αναλάβει η ιστορικός της τέχνης Μαράη Γεωργούση.

     Πλούσιο το καλλιτεχνικό του έργο με 28 ατομικές εκθέσεις και περισσότερες από 90 συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό με αναφορές σ’ αυτό από σημαντικούς Ιστορικούς και Κριτικούς της Τέχνης, καθώς και εξειδικευμένους δημοσιογράφους εικαστικών στα ΜΜΕ. 
Το 2003 συναντά τον Μίκη Θεοδωράκη και δημιουργεί σειρά έργων που σχετίζονται με τα πρώτα 18 χρόνια του συνθέτη και αποτελούν συλλεκτική ενότητα με τίτλο “ Τα παιδικά του χρόνια… ένα ταξίδι”

     Εκπαιδευτικό έργο στην ιδιωτική και τριτοβάθμια εκπαίδευση από το 1985.
Σχεδιασμός σκηνικών, κοστουμιών, φωτισμών για θεατρικές παραστάσεις με πρόσφατες συνεργασίες με το Ίδρυμα Τεχνών Β.&Μ Θεοχαράκη, καθώς και το σχεδιασμό λογοτεχνικών, εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών εντύπων όπως και καλλιτεχνικών αντικειμένων ως επιχειρηματικά - καλλιτεχνικά δώρα.

     Έργα του υπάρχουν σε Δημόσιες και Ιδιωτικές συλλογές, Πινακοθήκες, Μουσεία, Ιδρύματα και στη Βουλή των Ελλήνων. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

     Ο Ζωγράφος- Σκηνογράφος Νικόλας Κληρονόμος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1954. Εισήχθη και απoφοίτησε με υποτροφία του ΙΚΥ από την Α.Σ.Κ.Τ. Αθηνών από το εργαστήριο του Π. Τέτση. Πτυχίο Ζωγραφικής μετά βραβείου και επαίνων. Εξειδίκευση στη Σκηνογραφία με βραβείο σκηνικού ’80 και πλήρης κύκλος Θεωρητικών, 1975-1980.
     Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Meisterschϋler, H.D.K. Bερολίνου με υποτροφία Α.Σ.Κ.Τ. Αθηνών, κληροδότημα Μίκας Σκουζέ. 
Πτυχίο Αρμονίας από το Ελληνικό Ωδείο Αθηνών, 1980.
     Διδακτορικό δίπλωμα σε αντικατάσταση καλλιτεχνικού έργου - μεταπτυχιακού διπλώματος - εκπαιδευτικού έργου, από Υπουργείο Παιδείας (ITE) καθώς και διακρίσεις, όπως έπαθλο Περικλή Βυζάντιου, τρίχρονη μεταπτυχιακή υποτροφία ΙΚΥ, επιλογή σε διαγωνισμό της UNESCO ως ελληνική συμμετοχή της Ελλάδας σε διεθνή διαγωνισμό στο Παρίσι.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 318 guests και κανένα μέλος