Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

«Μήδεια»
Από Παρασκευή 04 Αύγουστος 2017
Έως Σάββατο 05 Αύγουστος 2017

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου:

Παρασκευή 4 και Σάββατο 5 Αυγούστου

Μήδεια του Ευριπίδη, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη.

Μέσα από το μύθο της Μήδειας, όπως αυτός παρουσιάζεται στην τραγωδία του Ευριπίδη, αλλά και μέσα από ένθετα στα στάσιμα του έργου κείμενα και ποιήματα της αρχαιοελληνικής γραμματείας (Πλάτωνας, Σαπφώ, Θεόκριτος, Αρτεμίδωρος κ.ά.), η παράσταση επιθυμεί να μιλήσει για το ανεξήγητο του έρωτα. Γι’ αυτό το «μέγα κακό που σπαράζει τους ανθρώπους». Για τον πόθο που είναι δεμένος με τον πόνο, για τους όρκους αιώνιας αγάπης και πίστης που δίνονται για να καταπατηθούν, για την προδοσία, την εκδίκηση, την καταστροφή.

Η Μαριάννα Κάλμπαρη σκηνοθετεί ένα σύνολο εξαιρετικών ηθοποιών, σε μια καλλιτεχνική σύμπραξη τριών ιστορικών θεσμών της χώρας. Η Μήδεια, μία από τις πιο γνωστές και αγαπημένες τραγωδίες του Ευριπίδη, μιλάει για την ερωτική εκδίκηση και τα όρια που ξεπερνάει ο άνθρωπος για τον έρωτα.

Πρωταγωνιστεί η Μαρία Ναυπλιώτου, ο Χάρης Φραγκούλης ερμηνεύει τον Ιάσωνα, ενώ τον θίασο συμπληρώνουν οι Γεράσιμος Γεννατάς, Μαριάννα Κάλμπαρη, Αλεξάνδρα Καζάζου, Σύρμω Κεκέ, Ιωάννα Μαυρέα, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Κωνσταντίνα Τάκαλου, Θεοδώρα Τζήμου και χορός. Επί σκηνής θα βρίσκονται και τέσσερεις μουσικοί, μεταξύ των οποίων και ο Παναγιώτης Καλαντζόπουλος που υπογράφει τη μουσική της παράστασης.

* Στην παράσταση παρουσιάζονται κείμενα από τους παρακάτω συγγραφείς της αρχαιοελληνικής γραμματείας: Πλάτωνας (Ο λόγος του Αριστοφάνη στο Συμπόσιο), Θεόκριτος (μτφ. Ιωάννης Πολέμης), Σαπφώ, Αρτεμίδωρος, Μνησίλοχος, Πλούταρχος, Μακηδόνιος Ύπατος σε μετάφραση – απόδοση Μαριάννας Κάλμπαρη και Έλενας Τριανταφυλλοπούλου.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 208 guests και κανένα μέλος