Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

Μαθήματα εκπαιδευτικής ρομποτικής
Πέμπτη 25 Οκτώβριος 2018, 18:00 - 19:30

Μαθήματα εκπαιδευτικής ρομποτικής

για παιδιά Γυμνασίου στη ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ Κερατέας

Η ΧΡΥΣΗ ΤΟΜΗ σε συνεργασία με τον Οργανισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής, επιστήμης, τεχνολογίας και μαθηματικών «STEM Education» πραγματοποιεί φέτος, για πρώτη χρονιά, στο χώρο της μαθήματα εκπαιδευτικής ρομποτικής με LEGO Mindstorms για παιδιά και εφήβους από 12 ετών. Στόχος του εργαστηρίου είναι η γνωριμία των παιδιών με τη σύγχρονη εκπαιδευτική διαδικασία του STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics), μέσω του οποίου μαθαίνουν να επιλύουν αυθεντικά προβλήματα, να συνεργάζονται και αναπτύσσουν την κριτική τους σκέψη.

Πιο συγκεκριμένα η εμπλοκή των μαθητών στην ομαδική δραστηριότητα κατασκευής ενός λειτουργικά αυτόνομου και πολύπλοκου ρομπότ τους βοηθά να απελευθερώσουν τη δημιουργική τους δύναμη και παράλληλα να κατανοήσουν εμπειρικά τις έννοιες που κρύβονται πίσω από τα φυσικά μεγέθη με συναρπαστικό τρόπο.

Κάθε ρομποτική κατασκευή για να λειτουργήσει αυτόνομα χρειάζεται εφαρμοσμένο προγραμματισμό που προσεγγίζεται πρακτικά από τη νέα γενιά μέσω πολύπλοκων αλγορίθμων που τα ίδια τα παιδιά συντάσσουν εύκολα, στο ειδικό προγραμματιστικό περιβάλλον που προσφέρει το Mindstorms EV3 με εικονικό τρόπο.

Μέσω της διαθεματικότητας των δραστηριοτήτων θα διδαχθούν θέματα, πρώτα εισαγωγικές και στη συνέχεια προχωρημένες τεχνικές προγραμματισμού και κατασκευής μοντέλων ρομπότ, ειδικά φτιαγμένων ώστε να λύνουν με πρωτότυπο τρόπο αληθινά προβλήματα του κόσμου που τα περιβάλλει. Οι δραστηριότητες που εκπονούν με αυτά τα ρομπότ, βοηθά τους μαθητές να κατανοήσουν εμπειρικά τις έννοιες της απόστασης, του χρόνου, της ταχύτητας & της μάζας που δύσκολα μαθαίνουν στο σχολείο λόγω του αφηρημένου τους χαρακτήρα, αλλά και έννοιες των τεχνών της ζωγραφικής και της μουσικής.

Οι δεξιότητες του 21ου αιώνα που άπτονται των επιστημών της Μηχανικής, της Τεχνολογίας και των Μαθηματικών γρήγορα καθίστανται απαραίτητες για το μέλλον των μαθητών. Η πρακτική προσέγγιση της εκπαιδευτικής ρομποτικής μετατρέπει τις αφηρημένες έννοιες σε απτές διδακτικές εμπειρίες και βάζει τους μαθητές στο κέντρο του μαθησιακού περιβάλλοντος.

 

Θεματικές ενότητες

 

Ενότητα 1η: Εισαγωγή, εκμάθηση και ανάκληση δεξιοτήτων στη χρήση των πολλών αισθητήρων του Mindstorms EV3 και στην κατασκευή αυτοματισμών στις ρομποτικές κατασκευές.

Ενότητα 2η: Εξάσκηση στη χρήση προγραμματιστικών αλγορίθμων για την λειτουργική αυτονομία των ρομποτικών κατασκευών (αποφάσεις, επαναλήψεις, επαναλαμβανόμενες διαδικασίες).

Ενότητα 3η: Εφαρμογή των αποκτηθέντων δεξιοτήτων στην κατασκευή και λειτουργία προχωρημένων ρομποτικών κατασκευών, ειδικά σχεδιασμένων μέσω της διαθεματικότητας και προγραμματισμένων για την επίτευξη των συγκεκριμένων στόχων.

Ενότητα 4η: Μελέτη της ζωγραφικής και της μουσικής με τη χρήση Mindstorms EV3 – χρήση μοτίβων στις παραπάνω τέχνες.

                                                                                  

Τα μαθήματα ξεκινούν την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου και θα πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη 18:00-19:30 στο χώρο της «ΧΡΥΣΗΣ ΤΟΜΗΣ» Κερατέας (Λεωφ. Αθηνών-Σουνίου 55).

Περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 6984912459 και 6984614675. Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Προσεχή Γεγονότα

Καμία εκδήλωση

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 121 guests και κανένα μέλος