Ημερολόγιο Εκδηλώσεων

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΕ ΛΕΧΑΙΟ, ΚΕΧΡΙΕΣ, ΔΙΟΛΚΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑ, ΛΙΜΝΗ ΗΡΑΙΟΥ, ΝΑΟΣ ΗΡΑΣ, ΛΟΥΤΡΑΚΙ
Κυριακή 26 Νοέμβριος 2017, 08:30

ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΚΑΙ ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΕ ΛΕΧΑΙΟ, ΚΕΧΡΙΕΣ, ΔΙΟΛΚΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑ, ΛΙΜΝΗ ΗΡΑΙΟΥ, ΝΑΟΣ ΗΡΑΣ, ΛΟΥΤΡΑΚΙ

                     ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Τα παραθαλάσσια μνημεία ενός από τους μεγαλύτερους αρχαίους ναυτικούς δρόμους της αρχαιότητας, όπως είναι αυτός του Κορινθιακού κόλπου της Διόλκου, και του αρχαίου ισθμού της Κορίνθου που έδωσαν πλούτο και δόξα στην αρχαία Κόρινθο, θα έχουμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά και να απολαύσουμε το εξαιρετικό φυσικό περιβάλλον στο οποίο είναι κτισμένα.

Συγκεκριμένα θα περιηγηθούμε και θα ξεναγηθούμε στο λιμάνι του Λεχαίου, που ήταν το επίνειο της Αρχαίας Κορίνθου, προς το Ιόνιο πέλαγος και την Ιταλία, ένα θαύμα τεχνογνωσίας και τεχνολογίας, που αντιγράφτηκε από τους Καρχηδονίους αρχικά και τους Ρωμαίους στη συνέχεια, πήρε το όνομά του από τον Λέχη, γιό του Ποσειδώνα και είχε δύο τμήματα, το εμπορικό και τον πολεμικό ναύσταθμο, Το αρχαίο λιμάνι των Κεχριών ήταν το άλλο επίνειο της Αρχαίας Κορίνθου, προς το Αιγαίο και λέγεται ότι πήρε το όνομά του από τον Κεγχρία, το δίδυμο αδελφό του Λέχη. Θα επισκεφθούμε επίσης τη Δίολκο τον ειδικής κατασκευής πλακόστρωτο δρόμο που συνέδεε τις δύο άκρες του Ισθμού της Κορίνθου και πάνω στον οποίο σύρονταν κατά την αρχαιότητα από δούλους τα πλοία από τον Κορινθιακό στον Σαρωνικό Κόλπο και αντίστροφα. Τέλος θα ξεναγηθούμε στο περίφημο Ηραίο, τον αρχαίο οικισμό που βρισκόταν τα δύο ιερά της Ήρας Ακραίας και της Ήρας Λιμενίας, που χρονολογούνται στον 9ο και 8ο αι. π.Χ. αντίστοιχα. Τα μνημεία αυτά βρίσκονται στην Περαχώρα, στη λίμνη της Βουλιαγμένης που στην αρχαιότητα ονομαζόταν Εσχατιώτις.

Αναχώρηση θα έχουμε 8 το πρωί από την Πλατεία της Βούλας και στις 8.30πμ το πούλμαν θα έχει στάση στην Ομόνοια, μπροστά στο Hondos Center

Φαγητό θα έχουμε σε κάποια παραλιακή ταβέρνα και θα έχουμε επίσης στάση στο Λουτράκι για βόλτα και καφέ

6 το απόγευμα περίπου υπολογίζεται η επιστροφή στην Αθήνα

Δηλώσεις συμμετοχής

Δανάη Μπογιατζή 6932432916

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 72 guests και κανένα μέλος