Το Εθνικό πάρκο Σχινιά Μαραθώνα επισκέφθηκε η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, συνοδευόμενη από τον αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, Πέτρο Φιλίππου. Η Περιφερειάρχης κι ο αντιπεριφερειάρχης ξεναγήθηκαν στο χώρο κι ενημερώθηκαν για τα προβλήματά του από τον πρόεδρο του φορέα διαχείρισης, Κίμωνα Χατζημπίρο καθώς και τον δήμαρχο Μαραθώνα, Ηλία Ψηνάκη.

Η Περιφερειάρχης, αναφερόμενη στο θέμα των Ολυμπιακών ακινήτων γενικά και στο Εθνικό Πάρκο ειδικότερα, τόνισε μεταξύ άλλων: «Σήμερα, δέκα χρόνια μετά από τους Ολυμπιακούς Αγώνες, δήμοι και η νέα Περιφερειακή Αρχή καλούμαστε να χειριστούμε, ως άλλες Κασσάνδρες πράγματα για τα οποία είχαμε προειδοποιήσει. Βρισκόμαστε εδώ σε έναν χώρο όπου αποτυπώνονται όλες οι παθογένειες της χώρας, όπως η καταστροφή του περιβάλλοντος, η οικονομική δυστοκία εν αναμονή των περιβόητων επενδύσεων που δεν έρχονται. Θα ξεκινήσουμε λοιπόν από την αρχή με στόχους μας το περιβάλλον, τους πολίτες, την οικονομία και θέλω να πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

«Θα δουλέψουμε με προτεραιότητες έτσι ώστε να μη μείνουμε στις διαπιστώσεις και τις καταγγελίες. Πριν από δέκα χρόνια θυσιάσαμε το Σύνταγμα, τη νομιμότητα, για να δώσουμε μια ψευδεπίγραφη εικόνα της χώρας μας στο παγκόσμιο προσκήνιο. Σήμερα μαζί με τη δημοτική αρχή του Μαραθώνα, μαζί με τους όμορους δήμους, γιατί αυτό το έργο δεν ανήκει σε έναν δήμο ή μία Περιφέρεια, αλλά ανήκει στην πατρίδα, θα προσπαθήσουμε, με συνέχεια και σταθερότητα, να κάνουμε έργο».

«Όσοι θεωρούν ότι με τις περικοπές μισθών και συντάξεων, με τις απολύσεις και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος, θα έλθει η ανάπτυξη και η απασχόληση, κάνουν μέγα λάθος. Και τούτο γιατί η διάσωση και ο σεβασμός του περιβάλλοντος αποτελούν προϋπόθεση για την ανάπτυξη και την απασχόληση".

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Μαραθώνα, Ηλίας Ψινάκης δήλωσε: «Είναι η πρώτη φορά που εκπρόσωπος της περιφέρειας επισκέπτεται το Εθνικό Πάρκο του Σχοινιά. Αυτό και μόνο το γεγονός, δείχνει πόσο σοβαρά αντιμετωπίζει η κυρία Δούρου την μοναδικότητα της συγκεκριμένης περιοχής, που είναι ένα περιβαλλοντικό διαμάντι για την Αττική. Μαζί με την Περιφέρεια, ο Δήμος του Μαραθώνα, θα συνεργαστεί σε όλα τα επίπεδα ώστε αυτό το μοναδικής αξίας πάρκο να αξιοποιηθεί προς όφελος όχι μόνο των κατοίκων της περιοχής, αλλά και για όλη την περιφέρεια. Ήδη δουλεύουμε από κοινού πάνω σε αυτό το σχέδιο, για να παραδώσουμε άμεσα το εθνικό πάρκο στους κατοίκους του, προστατεύοντας παράλληλα και τη μοναδικότητά του».

 
Kαι ο βουλευτής Γιώργος Βλάχος στο Πάρκο Σχινιά

Το Εθνικό Πάρκο Σχινιά επισκέφθηκε και ο βουλευτής Περιφέρειας Αττικής Γεώργιος Βλάχος και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης του πάρκου, Χαράλαμπο Καμπεζίδη, ο οποίος τον ξενάγησε στο χώρο και τον ενημέρωσε σχετικά. Ο Γιώργος Βλάχος έχει ασχοληθεί με το πάρκο, καταθέτοντας σχετικές ερωτήσεις και στο παρελθόν.

Αποχωρώντας διαβεβαίωσε τον φορέα ότι θα κάνει άμεσες παρεμβάσεις στη Βουλή για να συμβάλλει στην ταχύτερη επίλυση των προβλημάτων, αλλά και στην διευκόλυνση του έργου της Δημοτικής Αρχής Μαραθώνα.

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 313 επισκέπτες και κανένα μέλος