Πράσινο φως, έδωσε το Ε΄ Τμήμα του ΣτΕ για τον ΧΥΤΑ Γραμματικού, όπου είχαν προσφύγει Δήμος και κάτοικοι για να το σταματήσουν, με το αιτιολογικό τη ρύπανση του περιβάλλοντος από την ύπαρξη ρέμματος, εκεί όπου διαμορφώνεται.

Οι δικαστές, (πρόεδρος, η αντιπρόεδρος Αγγελική Θεοφιλοπούλου και εισηγήτρια η σύμβουλος Επικρατείας Κατερίνα Σακελλαροπούλου), απάντησαν αρνητικά στην ύπαρξη ρέματος, μετά από τεχνική έκθεση καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και γνωμοδότηση του ειδικού γραμματέας υδάτων του ΥΠΕΧΩΔΕ. Επισημαίνουν δε ότι «δεν ανατρέπεται ο αρχικός σχεδιασμός του έργου, ούτε υπήρχε η υποχρέωση της διοίκησης να ληφθούν πρόσθετα μέτρα, πέραν όσων έχουν ληφθεί».

Ετσι λοιπόν οι προσφυγές απορρίφθηκαν και καλούνται οι προσφεύγοντες, να καταθέσουν δικαστικά έξοδα 460 ευρώ για κάθε προσφυγή!!!

Η “Δύναμη Πολιτών Μαραθώνα” σε ανακοίνωσή της για την απόφαση του ΣτΕ, καλεί τους πολίτες και τις αρχές να προχωρήσουν τους αγώνες τους. Να μη τους σταματήσει η απόφαση του ΣτΕ, γιατί «Παραμένουν εκκρεμείς οι αυθαιρεσίες που βεβαιώνουν οι επιθεωρητές περιβάλλοντος, η επιτροπή αναφορών του Ευρωκοινοβουλίου, διακεκριμένοι επιστήμονες, νομικοί και τεχνικοί. Όλοι αυτοί αποκάλυψαν τα λάθη και τις παραλείψεις της πολιτικής ηγεσίας και την ταύτισή της με τους εργολάβους. Πετάνε τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων και της Ε.Ε. σε ένα ξεπερασμένο, περιβαλλοντοκτόνο και φαραωνικό έργο, που αν ολοκληρωθεί θα κοστίζει η λειτουργία του πανάκριβα στους πολίτες», σημειώνουν και τονίζει ότι: «Ο αγώνας δεν έχει τελειώσει. Η δήθεν νομιμότητα που επικαλούνται οι κκ Μανιάτης και Σγουρός και το πάρτυ των εργολάβων με τα σκουπίδια πρέπει να βρουν σθεναρή αντίσταση».

Καλούν δε το Δήμο Μαραθώνα «να πρωτοστατήσει στην άμεση δρομολόγηση της νέας αντίληψης που αποφάσισε ομόφωνα το Δημ.Συμβούλιο, στις 16/10/2014».



Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 80 guests και κανένα μέλος