Δημοτικό Συμβούλιο 18/9
Κι ενώ έχει βουίξει ο τόπος για τα τεκταινόμενα στην πολεοδομία, κανείς δεν γνωρίζει τίποτα! Είχαμε γράψει σε προηγούμενο φύλλο μας ότι εγκυμονούνται εξελίξεις στην πολεοδομία. Πολλοί κάτοικοι αγανακτισμένοι, έχουν προσφύγει στους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης.
Στην έναρξη της δημοτικής συνεδρίασης ο  δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας Διονύσης Γεωργουσόπουλος μιλάει για περιρέουσα ατμόσφαιρα για παραιτήσεις στην Τεχνική Υπηρεσία και ζητάει ενημέρωση...

Δημ. Συμβούλιο Βουλιαγμένης.

Η σιωπή των αμνών.

Εμφανής αυταρχισμός και συγκαλύψεις;

 

Δημοτικό Συμβούλιο 18/9

Κι ενώ έχει βουίξει ο τόπος για τα τεκταινόμενα στην πολεοδομία, κανείς δεν γνωρίζει τίποτα! Είχαμε γράψει σε προηγούμενο φύλλο μας ότι εγκυμονούνται εξελίξεις στην πολεοδομία. Πολλοί κάτοικοι αγανακτισμένοι, έχουν προσφύγει στους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης.

Στην έναρξη της δημοτικής συνεδρίασης ο  δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας Διονύσης Γεωργουσόπουλος μιλάει για περιρέουσα ατμόσφαιρα για παραιτήσεις στην Τεχνική Υπηρεσία και ζητάει ενημέρωση.


Ο Δήμαρχος ενημερώνει


"Εχει γίνει μία διαδικασία των ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, που βρήκαν ότι μία άδεια που έχει εκδόσει η Πολεοδομία δεν ήταν σύμφωνη με τις διατάξεις. Εστειλαν σε εμένα, όπως ορίζει ο νόμος, να ενεργήσω. Τους κάλεσα σε απολογία και ανάλογα με το ήθος του καθενός έκρινα.

Δεν άρεσε στους ελεγκτές και έκαναν ένσταση.

Ο λόγος είναι μεταξύ δύο πολιτών της Βουλιαγμένης κοντραριστήκανε και έφτασαν στα άκρα.

Εγώ αυτά δεν μπορώ να τα ξέρω.

Και δεν έχω πειστεί ότι οι ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης ξέρουν ότι αυτό είναι παράτυπο ή όχι. Τα πολεοδομικά είναι μια πολύ δύσκολη ιστορία. Δεν μπορείς εύκολα να κρίνεις σωστά. Εν πάσει περιπτώσει έχω καταλογίσει ευθύνη. Στον μεν Τσαϊλά πήρε ποινή 15 ημέρες, στον δε Καράβαντο έπρεπε λένε ότι, ως προϊστάμενος, την αίτηση που έχει κάνει ο ενδιαφερόμενος, έπρεπε να την έχει κρίνει. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Δεν βρήκα καμία παράβαση και έκανα μία παρατήρηση στον Αντωνιάδη.

Εν πάσει περιπτώσει εγώ έλαβα υπ’ όψιν την ποιότητα των ανθρώπων και έβαλα αυτά".


Μετά ταύτα ο Γ. Τσαϊλάς παραιτείται


Οπως είχαμε γράψει και σε προηγούμενο φύλλο, ο Γ. Τσαϊλάς έχει καταθέσει την παραίτησή του.

Ο δήμαρχος συνεχίζει: Εγώ προσωπικά δεν δέχτηκα την παραίτηση, γιατί κατά την προσωπική μου άποψη είναι άδικη, και αφήνει τεράστιο κενό και εκκρεμότητες στο Δήμο. Ο Νόμος ορίζει ότι από τη στιγμή που υπάρχει μια διαδικασία καταγγελίας, δεν μπορεί ο Δήμος να κάνει δεκτή την παραίτηση του καταγγελομένου.

Ετσι ακολουθώντας το γράμμα του Νόμου, δεν έκανε δεκτή την παραίτηση. Αν δεχόταν την παραίτηση (όπως είπε ο δήμαρχος) θα μπορούσε το Υπουργείο Εσωτερικών να εγείρει αξιώσεις από αυτόν.


Μετά την ενημέρωση του Δημάρχου, και αφού δεν υπήρξαν από καμία πλευρά απορίες, συνεχίζεται η διαδικασία κανονικά με θέματα προ ημερησίας διάταξης.


Ένα εξ αυτών αφορούσε τα τεκταινόμενα στην Πολεοδομία, αφού δύο δημότες ζητούν με αίτησή τους να εξαιρεθούν από την επιτροπή ενστάσεων ο προϊστάμενος της Πολεοδομίας Ζαχ. Παπαχατζάκης και ο Γ. Τσαϊλας.


Επισημαίνουμε εδώ ότι δημοτικοί σύμβουλοι δεν έχουν πάρει τις αιτήσεις στα χέρια τους και δεν γνωρίζουν καν το περιεχόμενό τους.

 

Ο Δήμαρχος εισηγείται να απορριφθούν


Ο Δήμαρχος εισηγείται να απορριφθούν. “Θα έρχεται ο καθένας, εξαίρεσε τον έναν και εξαίρεσε τον άλλον; Εγινε καμιά ενέργεια  από την Περιφερειάρχη, να πει εξαιρέστε αυτή την επιτροπή; Η Επιτροπή έχει κώλυμα πουθενά; Δεν υπάρχει κώλυμα πουθενά. Την ψηφίσατε; Την ψηφίσατε. Και επομένως είναι απόφασή δική σας, όχι δική μου. Θα απορριφθεί οπωσδήποτε. 

– Υπάρχει κανένας λόγος να απορριφθεί η επιτροπή;

– Σιωπή των αμνών από κάτω

– Λοιπόν, δεν υπάρχει. Επομένως να απορριφθεί.


Δ. Τζιώτης: «Πρέπει να περιβάλουμε με εμπιστοσύνη τους υπαλλήλους για να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους»!!

Δ. Γεωργουλόπουλος: Εγώ θα παρακαλέσω τους υπαλλήλους να παραιτηθούν μόνοι τους από την περίπτωση αυτή.


Ρεγγίνα Αργυράκη:

κάτοικος

Η κάτοικος και αιτούσα την εξαίρεση των υπαλλήλων της πολεοδομίας, Ρεγγίνα Αργυράκη είναι καθηγήτρια στο Αριστοτέλειο Παν/μιο και κάτοικος Βουλιαγμένης, από το 1967. Εξηγεί γιατί αιτείται την εξαίρεση: Εχουμε τεράστια προβλήματα στην πολυκατοικία, για τα οποία συστηματικά η πολεοδομία Βουλιαγμένης κωφεύει, από το 1999. Και τελικά το 2007 πήγαμε στους Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης. Εγώ λοιπόν αφού είχα διάφορα προβλήματα έβαλα υαλοπετάσματα στη βεράντα μου.

Την ημέρα 24/7 που ήρθε εδώ στο Δήμο το χαρτί των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, το μεσημέρι μου τοιχοκολήθηκε  αυτοψία από την Πολεοδομία με την υπογραφή της Αγγελική Λάππα, που εκείνη την ημέρα τελούσε εν αδεία, όπως διαπιστώσαμε.

Τη διακόπτει ο δήμαρχος, ότι δεν μπορεί να έρχεται ο καθένας εδώ πέρα να λέει την ιστορία της ζωής του…

Συνεχίζει η κ.Αργυράκη, ότι η επιτροπή δεν είναι σύννομη, όπως περιγράφει το άρθρ. 4 και το 7. Δεν το λέω στον άερα, σας το έχω γράψει.

- Και λοιπόν, το έχετε γράψει, καλά κάνετε. Και εγώ έχω άλλη αντίληψη!  Τους νόμους δεν τους βάζετε εσείς. Εχω ηθικό θέμα και δεν μπορώ γιατί ο ίδιος τους έχω βάλει στην επιτροπή. Και πώς θα δεχθούμε τώρα αυτά που λέτε εσείς; Απαντά ο δήμαρχος και κόβει την Β. Αργυράκη.

Ο Κ. Καραγιώργος, τολμάει να ψιθυρίσει, επειδή ο κ. Τσαϊλάς έχει καταθέσει την παραίτησή του, μήπως θα ήταν καλό να μη συμμετέχει...

- Ο κ. Τσαϊλάς είναι προϊστάμενος της Πολεοδομίας του Δήμου. Τελεία και παύλα. Εγώ δεν είμαι δικαστής δεν είμαι εισαγγελέας, δεν με ενδιαφέρει, τον κατακεραυνώνει ο δήμαρχος.


Ο Δ. Γεωργουλόπουλος κάνει μία παρατήρηση ότι δεν άφησαν την κυρία να μιλήσει.

Ετσι ο πρόεδρος καταλήγει: Εχεις κανείς αντίρρηση για την απόρριψη της κυρίας Αργυράκη. Δεν έχει κανείς αντίρρηση. Ομόφωνα λοιπόν απορρίπτεται.


Σοβαρότατες οι καταγγελίες - Πολλά τα ερωτηματικά


Η κυρία κατήγγειλε σοβαρότατα πράγματα, αν και ο δήμαρχος δεν την άφησε να ολοκληρώσει.


Μίλησε για αυθαίρετες κατασκευές στην Πολυκατοικία που αγνόησε η Πολεοδομία, παρά τις καταγγελίες ιδιοκτητών, ενώ προσέτρεξε να κάνει αυτοψία στους υαλοπίνακες της βεράντας της όταν ήρθε το χαρτί για τους ελεγκτές δημόσιας διοίκησης.


Δεν τους άγγιξαν ούτε ο έλεγχος της Δημόσιας Διοίκησης ούτε οι ποινές, για τα οποία αιτείτο την εξαίρεση η δημότισσα!


 Η σιωπή των αμνών συνεχίζεται. Γιατί άραγε; Αυτό εγείρει πολλά ερωτηματικά, γιατί δεν μπορώ να θεωρήσω άνοες όλους τους συμβούλους. Και αν φοβούνται, τί φοβούνται;

Και όλο αυτό το “κόψιμο” του δημάρχου: «τελεία και παύλα», δεν εγείρει ερωτηματικά;

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 96 guests και κανένα μέλος