«Ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος άδικος και αντισυνταγματικός. Είναι ένα νέο χαράτσι, που επεκτείνεται στη φορολόγηση της ιδιοκτησίας από το πρώτο τετραγωνικό μέτρο και ανεξάρτητα από τα χαρακτηριστικά της (αγροτεμάχια, οικόπεδα κλπ.), υπολογίζεται επί πλασματικών αξιών (αντικειμενικές του 2007), και οδηγεί σε απόλυτη οικονομική ασφυξία και πραγματική αδυναμία πληρωμής.

Επιπλέον πρόκειται για τη φορολόγηση ιδιοκτησίας που είναι όχι μόνο απρόσοδη, πολλαπλά φορολογημένη, αλλά και επιβαρυμένη με υποθήκες, κατασχέσεις κλπ)».

Και επιπλέον δεν διαχωρίζει καν τα ιδιοκατοικούμενα από την προς εκμετάλλευση ιδιοκτησία. Επιπροσθέτως είναι τελείως παράλογο και αντιεπιστημονικό να υπολογίζεται και να φορολογείται το ιδιωκατοίκητο με βάση, έστω πραγματικής αξίας ζώνης, δεδομένου ότι η αξία ζώνης έχει νόημα επί εμπορεύσιμης αξίας (πώλησης ή ενοικίασης) το ιδιοκατοίκητο έχει αξία χρήσης και όχι εμπορεύσιμη. Ψιλά γράμματα για πολλούς.

Και η Πρωτοβουλία Πολιτών συνεχίζει: «Σταματάμε τον ΕΝΦΙΑ-λτη: Με πρωτοβουλία που πήραν Δημοτικές κινήσεις, εργατικά σωματεία, κινήσεις αλληλεγγύης, συσπειρώσεις Νομικών, πρωτοβουλίες πολιτών κ.ά. πραγματοποιήθηκε Παναττική σύσκεψη για την ενεργοποίηση των πολιτών σε ένα μεγάλο κίνημα που θα σαρώσει όχι μόνο το συγκεκριμένο άδικο νόμο, αλλά συνολικά τις ανάλγητες αντιλαϊκές πολιτικές.
 
Το αίτημα είναι ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Ο ΕΝΦΙΑ, να σταματήσει η φτωχοποίηση της κοινωνίας, να τελειώνουμε με τις πολιτικές που μας έφεραν ώς εδώ.

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ όλων αυτών που δεν πληρώνουν γιατί δεν μπορούν, αυτών που δεν πληρώνουν γιατί ο νόμος είναι αντισυνταγματικός, με μαζική κατάθεση ατομικών ενδικοφανών προσφυγών, ακόμη και αυτών που θα πληρώσουν (με το πιστόλι στον κρόταφη, γι’ αυτούς υπάρχει η εξώδικη δήλωση επιφύλαξης) με μαζικές παρεμβάσεις στις Εφορίες και στις Τράπεζες, με πραγματοποίηση εκδηλώσεων για ενημέρωση και οργάνωση δράσεων».

Πρόσθετη παρέμβαση

Εκτός αυτών υπενθυμίζουμε ότι το αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου έχει κηρύξει τον ΕΕΤΗΔΕ - προανάκρουσμα και προάγγελο του ΕΝΦΙΑ, Αντισυνταγματικό, κατά πλειοψηφία και για το λόγο τoύτο θα κριθεί οριστικά το Δεκέμβριο από την Oλομέλεια του Α.Π.

Γι’ αυτό θεωρείται επιβεβλημένο εκτός από τις 20 περίπου οργανώσεις που έχουν προσφύγει, μεταξύ των οποίων και το ΙΝΚΑ, να κάνουμε πρόσθετη παρέμβαση και όσοι υπεύθυνοι και συνειδητοί πολίτες της περιοχής αισθάνονται την ανάγκη ν’α ντιδράσουν και να παρέμβουν, χωρίς κομματικές κατευθύνσεις και εξαρτήσεις.

Προς τούτο, επικοινωνείστε άμεσα
με τον Κώστα Βενετσάνο στα τηλέφωνα 2108959004 και 6937153055.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 153 guests και κανένα μέλος