Ο Βουλευτής Περιφέρειας Αττικής, Γεώργιος Βλάχος, εκπροσωπώντας το Ελληνικό Κοινοβούλιο με την ιδιότητα του Προέδρου της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, συμμετέχει σε διάσκεψη για τον Τουρισμό, που διοργανώνει το Κοινοβούλιο της Κροατίας στο Ζάγκρεμπ, με συμμετοχή αντιπροσωπειών από όλες τις χώρες της Ε.Ε.

blaxos-gΣτην ομιλία του ο Γ. Βλάχος, τόνισε ότι ο τομέας του Τουρισμού, αποτελεί βασικό πυλώνα της Ελληνικής Οικονομίας, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 16,3% του Ελληνικού Α.Ε.Π και προσφέροντας άμεσα και έμμεσα περίπου 1 εκ. θέσεις εργασίας στην Ελλάδα.

Αναφερόμενος στον αριθμό των τουριστικών αφίξεων, επεσήμανε το γεγονός ότι το έτος 2013, αποτέλεσε έτος ορόσημο για τον Ελληνικό τουρισμό, με τον συνολικό αριθμό να φθάνει στο υψηλότερο σημείο όλων των εποχών, ενώ για το έτος 2014 προβλέπεται ετήσια αύξηση περίπου 20%, απόρροια της αναγνώρισης της Ελλάδας ως ασφαλή προορισμό, αλλά και των σημαντικών πρωτοβουλιών για ενσωμάτωση βιώσιμων μορφών τουρισμού στο βασικό προϊόν της.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Γ. Βλάχος, συνεχάρη το Κοινοβούλιο της Κροατίας για την άρτια διοργάνωση και για τη θερμή φιλοξενία, ενώ ανακοίνωσε ότι το Ελληνικό κοινοβούλιο προτίθεται να διοργανώσει του χρόνου την επόμενη διάσκεψη για τον Τουρισμό.

Την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Τουρισμού, εκπροσώπησε ο Γ.Γ του Ε.Ο.Τ, Πάνος Λειβαδάς, ο οποίος απέδωσε αναλυτικά την εικόνα και ανέπτυξε τους βασικούς άξονες της Στρατηγικής του Ελληνικού Τουρισμού σε ζητήματα ανάπτυξης και επικοινωνιακών τακτικών.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 307 guests και κανένα μέλος