Η ταυτότητα των δραστών παραμένει άγνωστη ενώ η Αστυνομία, που ερευνά την υπόθεση, πρόκειται να αξιοποιήσει και το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης που έχει καταγράψει την επίθεση. Από τη ζημιά που προκλήθηκε, πιθανολογείται ότι οι δράστες δεν ήταν απλώς διερχόμενοι αλλά χτύπησαν τον τηλεοπτικό σταθμό εξ επαφής.

Οι εγκαταστάσεις του Περιφερειακού Σταθμού ΚΑΝΑΛΙ 6 βρίσκονται στο κέντρο της Ξάνθης, στην οδό 28ης Οκτωβρίου και στεγάζουν επίσης την εφημερίδα ΤΟΛΜΗ και το XanthiPress.gr

Στο παρελθόν ο τηλεοπτικός σταθμός έχει στοχοποιηθεί επίσημα από τη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή για την πρωτοβουλία του να μεταδίδει Σύντομα Δελτία Ειδήσεων στην τουρκική γλώσσα για τους πολίτες της μειονότητας, αλλά οι υπεύθυνοι του σταθμού δηλώνουν ότι δεν έχει πρόσφατα υπάρξει κάποια έμμεση ή άμεση απειλή από το συγκεκριμένο χώρο που θα μπορούσε να τον συνδέσει ευθέως με την επίθεση.

Ο Διευθυντής του Σταθμού Κώστας Κανάτας δήλωσε σχετικά: "Είναι γνωστό ότι ο σταθμός μας έχει βρεθεί στο στόχαστρο από διάφορες ομάδες ή συμφέροντα που ενοχλούνται από τη λειτουργία μας και τη μετριοπαθή ενημέρωση χωρίς αποκλεισμούς και ακρότητες. Η επίθεση, που είναι ξεκάθαρα ενέργεια εκφοβισμού, πρέπει να καταδικαστεί από όλο το φάσμα του πολιτικού κόσμου.

Το ΚΑΝΑΛΙ 6 δεν τρομοκρατείται από παρόμοιες ενέργειες και δεν μπορεί να φιμωθεί από όσους θεωρούν ότι θα ανακόψουν την εικοσαετή πορεία μας, που υπήρξε ξεκάθαρη, σταθερή και στον άξονα της προάσπισης του δημοκρατικού δικαιώματος της ενημέρωσης. Παραμένουμε στις επάλξεις και συνεχίζουμε να δίνουμε τον αγώνα για την ενημέρωση και τη δημοκρατία, μέσα σε συνθήκες δύσκολες και, όπως φαίνεται, επικίνδυνες.

Από την πλευρά του ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζεϊμπέκ Χουσεΐν, πληροφορούμενος την επίθεση στο ΚΑΝΑΛΙ 6 δήλωσε ότι κάθε τέτοια ενέργεια εναντίον της ενημέρωσης και της ελευθεροτυπίας, είναι μια προσπάθεια των δραστών να πλήξουν την ίδια τη Δημοκρατία.

Καταδίκασε απερίφραστα την επίθεση  στον τηλεοπτικό σταθμό και εξέφρασε την ευχή να βρεθούν οι υπαίτιοι για να αντιληφθεί ο κόσμος ποιοι είναι αυτοί που επιχειρούν φιμώσουν το μεγαλύτερο μέσο ενημέρωσης της περιοχής και να πλήξουν την πολυφωνία στην ενημέρωση.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 165 guests και κανένα μέλος